Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 5
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenze (971)

Nugat 

všechny recenze uživatele

To se vůbec nepovedlo. Docela by mě zajímalo, co tomu říká Sapkowski. A krásný holky se super postavou to nezachrání... ()

lacerta odpad!

všechny recenze uživatele

Nečetla jsem knihy, nejsem fanoušek. Pro mě seriál na hraně odpadu. Měla jsem celou dobu pocit, že koukám na lacinou cosplay šarádu. Nevidím ani pozitivum ve formě Cavilla a nechápu, jak to mohlo dostat druhou sérii. Fakt je to trochu na úrovni polskýho televizního filmu. Plus je pro mě, jako pro někoho, kdo nezná předlohu, takřka nemožný orientovat se v ději. Sama nechápu, že jsem dala pět dílů, nechápu ani zdejší hodnocení. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Začal jsem sledovat, nepolíben knižními předlohami ani PC hrami...a po dvou epizodách jsem se vydal na čsfd co na to ostatní filmolid, kde jsem se dozvěděl to zásadní... že se zde dějí různé časové posuny a odsuny. První dvě epizody mě málem odradily, po třetí a čtvrté si začínám zvykat a dostavuje se mírný divácký optimismus a opatrné těšení na zbylé čtyři díly. Produkčně se polská seriálová předloha s tou aktuální Netflixovskou porovnávat nedá, ale přesto...Michal Žebrowski byl dost dobrej Zaklínač, i když se svou katanou sekal do příšerek z latexu. Mělo to takovou uvěřitelnou slovanskou středověko-fantasy duši. Netflixovský spektákl (i díky dost otřesnému českému dabingu) je globální, multirasový a jen těžko v něm najít tu zemitou osudovost, která k vyprávěním fantasy legend o bojích mocných reků s nestvůramami a magií prostě patří. Více doplním po shlédutí série, zatim je to lehounce nad průměrem, Henry Cavill to drží pohromadě. ** Nakonec jsem tedy dosledoval a hodnocení zvedám. Poslední epizoda je výborná, konečně se jenom nekecalo nebo nefilozofovalo, nýbrž bojovalo a čarovalo a Geralt se setkal s osudem mu předurčenou /darovanou Ciri. To velké rýpnutí si ovšem neodpustím. Jak má divák, dejme tomu fanda filmových středověkých fantasy, nalákán na opravdu skvělý look a hvězdné obsazení, pochopit, že hlavní dějovou linkou osmi epizod byla různá putování Geralta a Ciri, aby se nakonec potkali? Nebo že setkávání Geralta a Yenefer nejsou náhodná? Nebo že ženská postava, zjevující se v horečnatých snech je Geraltova mamá Visena? Takhle se prostě příběhy, od prostředka, nevyprávějí. Minimálně o jednoho diváka tím Zaklínač zatím přišel. Moje přítelkyně si s tím přeskakováním mezi čtyřmi časovými osami a vůbec pořadím, v jakém se aktéři potkávají prostě odmítla lámat hlavu. A ani se jí nedivím, je v tom pěknej zmatek. Nicméně pohlenej a natočenej profesionály s parádní výpravou a opulentním rozpočtem. Takže suma sumárum celé sérii za 70%. ()

bazmat 

všechny recenze uživatele

Scénář celkem OK. Celkem se povedlo přepsat povídky, které nepředjímají následný román, do úvodu k sáze. Některé úhyby mi přijdou zbytečné, ale asi je záměr postavy vyvíjet jiným směrem, než bych čekal. Knížky byly vtipnější. Ale hlavně bych uvítal, kdyby rozpočet odpovídal spíš HBO standardům, takhle za pár let na seriál nikdo koukat nebude, stejně jako na polskou verzi. ()

kobra18 

všechny recenze uživatele

Akože hodne rozporuplné pocity...knižky mám prečítané viac krat,dokonca aj ten polsky serial sem skousnul😂Ale co vytvoril netflix,který financuje natočil na moj vkus docela dobré počiny je hrúza...Taký vyprdený multikulti svet s buznama a všetkým čo k tomu patrí...Kto čítal knižky a povídky tak tieto veci vidí a je mu na zaplakanie.Asi jediné plus má Yenifer,sice ina postava ako v knízkach ale bavila,ale ten komparz okolo,exteriery a kostýmy a masky...Posledna časť Bitka na Sodenskem pahorku...To som mal nádobu na blití u sedačky...Ako devadesata léta Herkules a Xena seriály byli oproti tomuto topky😂 ()

zuzzz.man 

všechny recenze uživatele

Tohle byl teda pěknej guláš - první dva díly jsem nevěděla, o co jde, pak mě tam překvapil časový skok do minulosti a teprve poté jsem začala zjišťovat, že jsou skoro všechno návraty do minulosti a kde teda ve skutečnosti ten Geralt vlastně je. Až konečně mezi pátým a sedmým dílem se začala objasňovat nějaká posloupnost. Pak se mi to i hodně líbilo. Pak teda to zpracování příšer taky nic moc, konkrétně u draka jsem si říkala, že vypadá spíš jako nadopovaná slepice. Ne/stárnutí (Marigold) teda taky zrovna nepodchytili.. za tohle všechno musím stáhnout dvě hvězdy a už hledám knihy, abych se zorientovala trochu lépe (je možné, že hodnocení ještě upravím). Nicméně Henry Cavill ode mě dostává 5z5, ten byl perfektní ()

kishi_SO 

všechny recenze uživatele

Kebyze nie som fanusikom hry, hodnotenie by vyzeralo inak. Avsak navzdory mojim obavam ohladom obsadenia Geralta musim pochvalit Henryho. "Hmm" v jeho podani nabera iny zmysel. 1. seria zaujala no 2. je sakra daleko. Jedinou vacsou vytkou je to absurdne pchanie multi-kulti do kazdej rite. Triss mala byt sexi rysavka a nie kucerava (ani neviem co mam napisat) ..... a takich elfou je na vychode plna osada :) ()

TheBrain odpad!

všechny recenze uživatele

Ak si odmyslím, že som čítal neraz sériu tak z môjho pohľadu ide o totálny americký shit, plný zbytočných erotických romantický a iných scén, ktoré do witchera vôbec nezapadajú, ci už dejovo, alebo vlastne akokoľvek inak. Chápem, že musia obsadiť všetky rasy, pohlavia, vierovyznania, orientácie, ale mne príde už samotný rasizmus fakt, že na to tak silné poukazujú. Niektoré postavy sú vraj kontroverzné.. ale na tom nie je nič kontroverzné keď je to totálna blbosť. Za mňa je tento seriál odpad. ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Toss a coin to your Witcher... and to the creators of this series too... Zakončenie celosvetového fenoménu Game of Thrones zanechalo na televíznom trhu prázdne miesto po novom fantasy seriály, ktorý by uspokojil obrovský dopyt zo strany divákov. Nesmierne ma teší, že sa Netflix rozhodol siahnuť po mojej milovanej knižnej/hernej ságe o bielovlasom zaklínačovi, no zároveň si plne uvedomujem neľahkú úlohu, pred ktorou sa ocitla showrunnerka a scenáristka v jednej osobe, Lauren Schmidtová. Viac-menej samostatným poviedkam, z ktorých prvá séria vychádza, musela vytvoriť fungujúcu rámcovú štruktúru, navyše bez toho, aby výrazne zasiahla do zdrojového materiálu. Jednotlivé príbehy o Geraltových potulkách tak boli doplnené o udalosti z Yenneferinej mladosti a Cirin útek z rodnej Cintry. Vďaka mojim znalostiam o tomto fiktívnom svete som si plne uvedomoval časové skoky v nechronologickom rozprávaní, zároveň ale uznávam, že pre nováčikov to spočiatku mohlo byť (a podľa reakcií aj bolo) mätúce. Situáciu nezachránili ani drobné narážky v dialógoch, ktoré som si vždy vychutnal zdvihnutím kútikov úst. Možno by to lepšie fungovalo, ak by využili Marigolda ako rozprávača? Ťažko povedať. Samotný príbeh je ale spracovaný výborne, kladie sa dôraz na zachovanie ducha predlohy, pričom jednotlivé dejové linky sú veľmi pekne tematicky prepojené. Seriál taktiež ponúka prvotriedne šermiarske sekvencie, na ktorých vidno poctivú prácu skutočných profesionálov. Mimochodom, Henrymu Cavillovi musím skutočne zatlieskať, pretože sa mu na plnej čiare podarilo rozprášiť moje pochybnosti. Jeho Geralt možno nie je najlepšou možnou verziou postavy, v zásade ale nemám žiadne vážnejšie výhrady. Nežnejšie pohlavie v zastúpení Freyi Allan a Anny Chalotry si ma taktiež úplne získalo, pričom ne-ryšavá Triss v podaní Anny Shaffer mi neprekážala tak veľmi, ako som čakal. Veľmi ma však zatiaľ nepresvedčilo stvárnenie Vilgefortza, no uvidíme, ako ho autori ďalej rozpracujú. Vo finále mu ale mohli venovať viac priestoru, najmä na úkor gýčovej pozornosti pre Yennefer. Podobne nahnuté to u mňa má aj spracovanie Nilfgaardu, pri ktorom sa miestami možno až príliš tlačilo na strunu fanatickej lojálnosti. Celková úroveň produkcie je na veľmi vysokej úrovni, či už sa bavíme o kostýmoch alebo efektoch. Leví podiel na atmosfére má najmä úžasný soundtrack, z ktorého si zopár skladieb čas od času rád pohmkávam. Čo viac dodať... k skvostne napísanej knižnej predlohe a bravúrnej adaptácii v hernom médiu konečne pribudlo výborné spracovanie aj na televíznych obrazovkách. Svoju úlohu – zoznámiť divákov s novým svetom a predstaviť im hlavných aktérov príbehu – zvládla prvá séria veľmi slušne, aj keď predsa len nie dokonalo. Osobne však očakávam, že v nasledujúcich sériách, ktoré budú vychádzať z románovej pentalógie, pôjde kvalita o stupienok vyššie. ()

Deeus 

všechny recenze uživatele

Neotřelé antichronologické pojetí, fajn gradace, boží choreografie soubojů. Oh Valley of Plenty! :D Sjela jsem to dvakrát, na Henryho jsem se těšila díky The Man from U.N.C.L.E. a Jaskier byl fakt příjemný překvapení, nemluvě o Yennefer (i když jsem si myslela, že by měla vypadat trochu jinak, byla krásná a přesně yenneferská tím správným způsobem) i Ciri. Skvělé obsazení (královna Cintry, Tissaia, Renfri...). Also, gaaaaaaaay! :V ()

Novko 

všechny recenze uživatele

Zaklínač mě dost mile překvapil. Musím přiznat, že od začátku jsem tomuhle projektu moc nefandil. Cavil mě jako Zaklínač neseděl a podle traileru to bylo takový meh. Ale čím déle jsem Zaklínače sledoval tím více jsem zjišťoval jak moc jsem se zmílil. Teď, už jsi nedokážu představit, že by někdo jiný hrál Geralta než Henry a to samé i další postavy. Všichni herci mi na postavy seděli. Co mě, ale moc nebralo byla dějová linka Cirri. Dále bych nečekal, že to bude takový masakr jako třeba Game of Thrones. Řekl bych , že hodně lidí to bude ke GOT přirovnávat a ani se nedivím, řekl bych že by to mohl být novým nástupcem. Budu se těšit na další série. 8/10. ()

nuwer 

všechny recenze uživatele

Tady se docelo čekalo, že to bude pecka, a je. Cavill je skvělí a roli Geralta mu věříte, jsem ráda, že obsazení Marigolda je takové, v polském předchůdci to byl fakt slizák. Co mě zklamalo je postava Triss, je tu nijaká. Yennefer je správná mrcha všude, potěšil mě její celiství příběh. S knihami nebudu srovnávat, samozřejmě že je to jiné, ale příliš to neruší, těším se na další řadu. ()

KayaCarter odpad!

všechny recenze uživatele

Kde začít. Na tomhle seriálu je všechno špatně. Mám ráda seroše od Netflixu, ale tohle se hodně nepovedlo. Počínaje obsazením a scénářem konče. všechny postavy jsou mi nesympatické. Charaktery ploché a příběhy nedotažené. to zmatené přeskakování v čase tomu taky moc nepomáhá.Zlatý Hercules a Xena bojovnice. V těchto seriálech měli zlomek prostředků a dokázali se stát kultovkami a tady naopak měli prostředky a úplně je promrhali. Vizuál působí jako z béčkového TV filmu. Toporná snaha o multikulturu tomu taky nepřidává. Královna, která je evidentně jakási mexičanka má blond dceru. Elf vypadá jako čertík nebo satyr. Driády jako nějaké amazonky. Královna i král vypadají stejně ve 20 i v 50 letech. To samé ten rádoby vtipný a zábavný bard. Ano v knize je opravdu zábavný v seriálu bohužel jen karikatura. Zaklínač, který postrádá lidské city je každou chvíli zamilovaný do jiné ženy a neustále má na tváři výraz ztraceného štěněte. V každém díle nakousnou nějaký příběh, ale nikdy už o těch lidech pak neslyšíme a když tak možná jednu holou větu. Jediná sympatická postava ze seriálu je Zaklínačův kůň Klepna. Pokud jste fanoušci Zaklínače, radím vám aby jste si nezpůsobovali trauma sledováním tohoto paskvilu. Za mě tedy odpad. ()

gpx odpad!

všechny recenze uživatele

První epizoda: Scéna v hospodě fakt nedávala žádný smysl... a mnoho dalších také ne. Jinak spousta moralizujících keců a nudy. Verdikt: Tak Amíci se rozhodli udělat ze Zaklínače sterilní unisexovej bullshit tak jak to umí jen oni. Ženský exujou piva, běhají po bitevním poli v první linii a zabíjejí jen tak z plezíru štěňátka. Díky nechci. #ZÁVADNÉ (velmi) ()

KasaK 

všechny recenze uživatele

Po šesté episodě: TV show, která se tváří výpravně, a výpravná není. Podivné, až chaotické vyprávění s nudnými, nic neříkajícími postavami a ještě horším komparzem a kulisami. Je to rozpočtem nebo neschopnou produkcí? Uvidíme dál, v 2. sérii. Zatím tři ★★★ a to jen proto, že jsem si knižní předlohu nesmírně užil, která vystupovala v osobitém kontrastu k tehdy frčícímu Tolkienovi a jeho Středozemě. ()

FandaF 

všechny recenze uživatele

Občas zbytečně ukecané. Občas obsazení čmoudů... WTF? Čmoud v nablýskané rytířské zbroji... Úlet. A pár dalších rolí taky s čmoudy. Do tohle žánru fakt nepatří :( Ale jinak seroš, OK. Hlavně nádherná Yennefer Ashman z Vengerbergu (Anya Chalotra) :) ()

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama