Reklama

Reklama

Koruna - Série 3

(série)
Trailer 1
Velká Británie, 2019, 8 h 53 min (Minutáž: 47–60 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Hudba:

Martin Phipps

Hrají:

Olivia Colman, Helena Bonham Carter, Tobias Menzies, Josh O'Connor, Emerald Fennell, Ben Daniels, Jason Watkins, Michail Gorevoj, Marion Bailey (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Královská rodina se v 60. a 70. letech musí vypořádávat s konflikty a zradou, ale zároveň se snaží udržovat tradice v rychle se proměňujícím světě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (60)

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já musím napsat, že jsem malinko zklamaná. Rozhodně zklamání nepociťuji v rámci obsazení, můj názor je, že nemohli vybrat lépe. Olivia, Helena, Tobias a další jsou úžasní, ale příběhově to bylo plytké a nezajímavé. Za mě top díly jsou o zavalených dětech (příběh, o kterém jsem neměla ani tušení) a následně díl, kde Charles studoval ve Walesu a jeho románek s Camillou (nevěděla jsem, že spolu něco měli ještě před Dianou). Kvůli tomu ten seriál tak zbožňuji, ukazuje na věci, které ani nevíme, že se stali, ale přitom to podává s takovou úctou ke královské rodině. Už teď se těším na další sérii, která jak věřím bude o vztahu mezi Charlesem a Dianou a budu doufat, že příběhově to bude zajímavější. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To čo má byť?!!! OK, vedela som, že v Season 3 Olivia Colman vystrieda Claire Foy, ale hneď v prvej minúte som bola v šoku!!! Píše sa rok 1964, čiže rok po smrti JFK, kedy hrala ešte Claire Foy mladú kráľovnú a zrazu za jeden rok zostarne tak, že vyzerá na 50?!!! Alžbeta mala vtedy 38 rokov, Olivia Colman vyzerá na 50! A okrem toho, za dve série si človek zvykne pozerať do modrých očí Claire Foy (a takisto aj Phillip mal výrazne modré oči!!!) a nahradia ju tmavookou herečkou. To prečo? Nemohli len namaskovať Claire Foy? Som sklamaná! Keby sa aspoň trošku podobali. The Crown som si obľúbila a chcem pozerať ďalej, ale už to bude iné....EDIT: Zaujímavé. Nikdy by som si nebola pomyslela, že by mi Charles mohol byť sympatický. Vždy som ho vnímala len ako chlapa, ktorý podvádzal Dianu. Je teda dobré, že vďaka seriálu sa môžem o Charlesovi (a nielen o ňom) dozvedieť viac. Mam trochu problém s Oliviou Colman, nie s herečkou, ale len s touto rolou. Po prvé, vyzerá veľmi staro (o 10 rokov staršie) a po druhé, oproti Claire Foy je príliš chladná, protivná a až krutá (napríklad jej chladné privítanie Charlesa, keď sa vrátil domov z Wales)!!! Nechce sa mi veriť, že skutočná kráľovná sa takto správala, alebo sa mýlim? Je pravda, že vzťah Alžbety k jej deťom nedostáva veľa priestoru v seriáli, bolo to naozaj až také? Ktovie ako sa teraz kráľovná cíti, keď sa vidí v The Crown? Musí byť zhrozená!!! A na tejto sérii mi ešte vadí, že tak málo priestoru dostáva Margaret! Za Aberfan dávam 5*!!! Nebola potrebná ani hudba, ticho všetko vystihlo najlepšie. Táto epizódka je akoby oddeliteľná od seriálu, mohol by si ju pozrieť ktokoľvek, aj ten kto doteraz nevidel ani jednu epizódu...Veľmi podmanivo natočené. A kamera je úchvatná! Season 3 je pre mňa najslabšia...Olivia ako kráľovná si žiaľ moje sympatie nezískala...Stále však ide o veľmi dobrý a kvalitný seriál, ktorý vrelo odporúčam. Chýbala mi tu aj Vanessa Kirby. ()

Reklama

plechulka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu jsem se obávala změny obsazení, ale v podstatě jediný, kdo mi malinko vadí, je představitel prince Philipa. Jinak některé jednotlivé díly mi připadají tak skvostné, že bych je doporučila i jako jednotlivé "filmy" všem těm, kteří na celý seriál nemají čas nebo náladu... nemůžu se dočkat další serie! ()

nonick1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po skvělých prvních dvou řadách jsem se s velkým očekáváním pustil do řady třetí, smířen s tím, že vynikající Claire Foy bude nahrazena oskarovou Olivií Colman. První dva díly jsem ovšem - rozmlsán nastavenou laťkou předchozích řad - jen tak tak přestál a po Aberfanu, kde královská rodina namísto středobodu dění byla po celou dobu téměř v roli stafáže, jsem užuž chtěl ostatní díly této série vynechat a pustit si rovnou čtvrtou řadu. Ještě, že jsem to neudělal. Jako by si po třetím díle tvůrci uvědomili, že se seriál pomalu dostává do slepé uličky bez královských rodinných peripetií a osudových rozhodnutí a od čtvrtého dílu a obsazení vynikajícího Joshe O'Connora do role prince Charlese už je to opět ona stará dobrá Koruna. Jen s tím rozdílem, že v seriálu „čas neúprosně oponou trhl“ a tak zatímco na mladou Claire Foy bylo radost pohledět, o takové Geraldině Chaplin v roli stárnoucí vévodkyně z Windsoru se to říci nedá... Inu, co naplat - jak se říká: mravenec čas nezastaví... ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Třetí řada je pro mě o ničem. Nemám ráda dějiny, nemám ráda Anglii a nějak etra se nazajímám o královskou rodinu. Přesto mě 1. a 2. řada naprosto dostaly, sledovala jsem je téměř nonstop, každý díl byl pro mě nějakým způsobem epický a nezapomenutelný. Některé díly jsem si pustila i třikrát, několikrát mi při smutných či emočních scénách tekly slzy, a to díky skvělé práci se střihem, kamerou a báječnou hudbou, ale i díky neuvěřitelné kvalitní výpravě a báječnému castingu. Naprosto chápu, že kvůli věku bylo nutné herce vyměnit a pokračovat se staršími herci. Jenže tohle se fakt nepovedlo! Olivia Colman se na královnu absolutně nehodí!!! Ten její zoufalý výraz mě ničil, nemohla jsem se na to dívat. Nuda, jak nějaký nezáživný historický dokument. Zničený seriál, bohužel :(. A to jsem si fakt u 1. a 2. série říkala, že tak dobrý seriál jsem neviděla roky. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (2)

  • John Lithgow (Winston Churchill), Pip Torrens (Tommy Lascelles) a Leonie Benesch (princezna Cecile) jsou jediní tři herci, jejichž postavy nebyly ve třetí sérii přeobsazeny staršími herci (nepočítáme-li dětské herce, hrající některé postavy ve flashbacích). (hansel97)

Reklama

Reklama