Reklama

Reklama

Koruna - Série 3

(série)
Trailer 1
Velká Británie, 2019, 8 h 53 min (Minutáž: 47–60 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Hudba:

Martin Phipps

Hrají:

Olivia Colman, Helena Bonham Carter, Tobias Menzies, Josh O'Connor, Emerald Fennell, Ben Daniels, Jason Watkins, Michail Gorevoj, Marion Bailey (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Královská rodina se v 60. a 70. letech musí vypořádávat s konflikty a zradou, ale zároveň se snaží udržovat tradice v rychle se proměňujícím světě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (60)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pro mě osobně nejlepší ze všech tří sérií.Pryč je telenovelacké řešení rodinných vztahů a trablů,které mě ve druhé řadě místy dost nebavilo a nastoupila politika a mapování událostí o kterých jsem třeba neměl ani tušení.Rozhodně oceňuji krok tvůrců jít cestou přeobsazení a ne zestaršování "původních" herců.Olivia Coleman je skvělá a není v tom sama.Víc než zdatně jí sekundují Tobias Menzies,Helena Bonham Carter a další a další.Vlastně celé to obsazení je skvělé a naprosto přesné...90% ()

plechulka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu jsem se obávala změny obsazení, ale v podstatě jediný, kdo mi malinko vadí, je představitel prince Philipa. Jinak některé jednotlivé díly mi připadají tak skvostné, že bych je doporučila i jako jednotlivé "filmy" všem těm, kteří na celý seriál nemají čas nebo náladu... nemůžu se dočkat další serie! ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakmile jsem přestal očekávat významné "dějinotvorné" události v každém dílu – táhlou politickou krizi nepočítali ani scénáristé, bezchybně natočený (opět skvělá výprava, kamera, hudba) vhled do prominentního rodinného kruhu, smýšlení jeho členů a běžných (vladařských) povinností si mě znovu podmanil. Brilantní výkon podalo celé nové obsazení, vyzdvihnout ale musím Olivii Colman, jejíž (zdánlivě) čím dál víc od reality odtrženější, staromódní domácí "puťka" si o to působivěji dokáže dupnout, když je zapotřebí. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po skvělých prvních dvou řadách jsem se s velkým očekáváním pustil do řady třetí, smířen s tím, že vynikající Claire Foy bude nahrazena oskarovou Olivií Colman. První dva díly jsem ovšem - rozmlsán nastavenou laťkou předchozích řad - jen tak tak přestál a po Aberfanu, kde královská rodina namísto středobodu dění byla po celou dobu téměř v roli stafáže, jsem užuž chtěl ostatní díly této série vynechat a pustit si rovnou čtvrtou řadu. Ještě, že jsem to neudělal. Jako by si po třetím díle tvůrci uvědomili, že se seriál pomalu dostává do slepé uličky bez královských rodinných peripetií a osudových rozhodnutí a od čtvrtého dílu a obsazení vynikajícího Joshe O'Connora do role prince Charlese už je to opět ona stará dobrá Koruna. Jen s tím rozdílem, že v seriálu „čas neúprosně oponou trhl“ a tak zatímco na mladou Claire Foy bylo radost pohledět, o takové Geraldině Chaplin v roli stárnoucí vévodkyně z Windsoru se to říci nedá... Inu, co naplat - jak se říká: mravenec čas nezastaví... ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou pětihvězdách smutný tři. Koruna se přitom nadále blejská jako zlato. Moc mě bavil Watkinsův Wilson, O'Connorův Charles, i způsob, jakým Tobias Menzies navázal na Filipa z prvních dvou řad. Epizody Tywysog Cymru a Aberfan zase svou ostrostí pálily jak žáha. Jenomže ve všem ostatním jako kdyby vládlo prázdno. Prázdno dějový, prázdno emocionální. A bohužel i prázdno v mým srdci po Claire Foy a Vanesse Kirby. Jejich postavy se sice stejně jmenujou, ale jsou asi nenávratně pryč. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (2)

  • John Lithgow (Winston Churchill), Pip Torrens (Tommy Lascelles) a Leonie Benesch (princezna Cecile) jsou jediní tři herci, jejichž postavy nebyly ve třetí sérii přeobsazeny staršími herci (nepočítáme-li dětské herce, hrající některé postavy ve flashbacích). (hansel97)

Reklama

Reklama