Reklama

Reklama

Debbie a její parťačky

  • USA Ocean's 8 (více)
Trailer 4
USA, 2018, 110 min

Režie:

Gary Ross

Scénář:

Gary Ross, Olivia Milch

Kamera:

Eigil Bryld

Hrají:

Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Helena Bonham Carter, Rihanna, Mindy Kaling, Awkwafina, Richard Armitage, James Corden (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený film volně navazující na legendární sérii Dannyho parťáci. Debbie a její tým mají smělý plán loupeže, kterou se chystají provést na velkolepé kostýmní gala přehlídce celebrit v newyorském Metropolitním muzeu. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (368)

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujalo ma to viac ako Dannyho parťáci, ktorých vlastne ani neviem či som nejakú časť dopozeral ž do konca. Hlavne začiatok bol dobrý v podobe pár podarených trikov ako si ľahko" zarobiť. K tomu občasný vtip. Neskôr to však skĺzlo do rutiny v podobe plánovania, čo ma už tak nebavilo, aj keď uznávam, niektoré nápady boli zaujímavé. Našťastie tu vystupoval Clúnyj iba na fotke, takže s čistým svedomím priemer. 60/100 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Páčilo by sa ti to.“ Fajn sequelový rip-off. Ženská partia sa nedá porovnať s chlapskou z pôvodnej trilógie, ale minimálne Sandra Bullock je prirodzená, vodcovská autorita. V pohode jej uveríte, že je sestrou TOHO Dannyho Oceana. Cate Blanchett nemám rád, ale „Rustyho v sukni“ si užíva podobným štýlom, ako svojho času labužník Brad Pitt. Ostatné parťáčky sú skôr do počtu a niektoré sú vyložene nesympatické (Helena Bonham Carter, Sarah Paulson), ale plus-mínus každá dostane scénu, v ktorej zažiari. Je prítomnžch pár cameí, ktoré ma ale zaskočili v zmysle, že sa objavili také, ktoré som nečakal a také, ktoré som čakal, sa neobjavili. Vďaka produkujúcemu Soderberghovi zostal zachovaný imidž trilógie: nablýskané pozlátko podfarbené štýlovou hudbou, kamerou atď. Ale trochu ma mrzí, že jednotlivé diely trilógie s Clooneym mali šikovné heist movie scenáre a na konci ste zostali rovnako zaskočení nečakaným vývojom udalostí, ako hlavní záporáci, ktorí prišli o obrovský majetok. Tu sa na rafinovanosť a premyslený plán nehrá. Alfou omegou celej operácie je prinútiť osobu X zvracať na záchode. Hmmm, smutné, kam séria klesla. Zvláštne pôsobia scény, v ktorých sa zlodejky zamestnajú na kľúčových pozíciách, z ktorých môžu výraznými spôsobmi ovplyvňovať prebiehajúcu lúpež, pričom nie je ukázané, ako sa na také pozície vôbec dostali, pričom ale ide o zamestnania, na ktoré sa musel stáť rad z Košíc do Bratislavy, čiže nie je reálne, aby „zrazu“ len tak dostali takú pracovnú pozíciu. Scenár je zlý. Našťastie, režisér s herečkami (a soundtrackom) to maskujú. Či by som bral dvojku? To neviem. Ale na 100% by som bral crossover s pôvodnou partiou (ja totiž neverím, že zomrel, určite je to len jedna z jeho typických fínt). Niektorí v súvislosti s týmto filmom radi hovoria o fiasku, ale fiasko vyzerá inak. 70-miliónový rozpočet vs. 297-miliónová celosvetová tržba. Jasné, peniaze nie sú všetko, ale zlý film fakt vyzerá inak. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavný spin-off /sequel Dannyho parťáků s překvapivě sympatickým obsazením, včetně dementní Heleny Bonham, která tradičně hrála svoji pošahanou roli. Má to šmrnc, pohodovou slinu, a celé to působí hrozně sympaticky. Jasně, nečekejte od toho nějakou super filmařinu, ale v rámci mezí je to ve výsledku docela zábavný film, který si na nic nehraje a účel - tedy zábavu - splní. 78% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Debbie a její product placement. Taneční párty, během které běží na plátně Jules a Jim. Helena Bonham Carter mluvící plynně francouzsky. Sandra Bullock křičící německy „boty do mrazáku". Další momenty pozvedávající film z průměru si nevybavuji. Všechno je tak nějak OK, což mi při podobném obsazení rozhodně OK nepřijde. Herečky, z nichž většina výborně ovládá i umění komedie, skoro nemají možnost být vtipné či vůbec něčím zaujmout. Jména všech parťaček poprvé slyšíme zhruba po hodině filmu, což dobře dokládá, nakolik autorům scénáře záleželo na postavách. Stejně malý důvod zajímat se o ně máme v důsledku toho také my. Je přitom poměrně žádoucí pociťovat určité sympatie ke skvěle upraveným ženám (vč. rastafariánské hackerky a kapsářky žijící na ulici), které se oblékají do elegantních šatů a kostýmků a přesto mají potřebu přilepšit si o několik desítek milionů dolarů. Motivace k činu je jakžtakž srozumitelná pouze v případě Debbie (osobní pomsta), pro ostatní dámy se zjevně jedná pouze o zpestření a přivýdělek. Bylo mi lhostejné, zda jejich plán, velmi jasně vyložený a s podivuhodnou samozřejmostí naplňovaný (což pohřbívá veškerou napínavost), vyjde. ___ Učinit dějištěm loupeže Met Gala, tedy opulentní přehlídku snobismu, umožňující ženám a mužům u televizních obrazovek slintat nad šaty, které si v životě nebudou moci dovolit, se navenek zdá jako „soderberghovsky“ podvratný tah (hrdinky poškodí akci posilující přesvědčení, že základem šťastného života je vydělávat hromadu peněz a dobře vypadat před objektivy fotoaparátů). Film ve skutečnosti dělá akci a všemu, co je s ní spojováno (časopis Vogue, drahé šperky, šaty od špičkových módních návrhářů), skvělou reklamu. Nejenže k ní není kritický, ale navíc se zakládá na stejném okouzlení krásným povrchem. Každý záběr (a herečka v něm) musí primárně dobře vypadat. Jeho přínosnost pro vyprávění je sekundární. Proto film obsahuje spoustu vycpávkových záběrů, které jej hlavně v roztahané první polovině zpomalují. Sice to nedosahuje stejně obludných rozměrů jako v Padesáti odstínech svobody, což bylo v podstatě jen pásmo reklam s pohlednými herci, ale občas jsem z toho měl podobný dojem. Debbie a její parťačky zkrátka nechtějí okrást bohaté lidi, protože jimi pohrdají, ale aby mohly být jako oni a nosit stejně luxusní konfekci. Jde o značně problematické poselství, zvlášť s ohledem na ženy coby cílovou diváckou skupinu (a tedy předpoklad, že přesně po tomhle ženy touží). Vlastnit luxusní zboží je nezbytné. Kde na ně seženete peníze, není podstatné. Ať žije marnivost! 55% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 70 miliónov $ | Tržby: 296,9 miliónov $ | Presne ten tip filmu, ktorý je odsúdený na úspech, ale vy dopredu viete, že Vás nebude baviť. Ovarený guláš vo formálne obľúbenom kabáte, behom ktorého som doma upratal, navaril, a vyniesol smetie. To ženské obsadenie mi pravdepodobne robilo dobre len z pôlky. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (21)

Související novinky

Dvojka Jumanji nabírá posily

Dvojka Jumanji nabírá posily

06.01.2019

Dvojka k hitu Jumanji: Vítejte v džungli! s Dwaynem Johnsonem (Rychle a zběsile 5) a Kevinem Hartem (Night School) se pomalu ale jistě řítí a tento týdne jsme se dozvěděli o dvou nových hereckých… (více)

Debbie a její parťačky jsou rekordní

Debbie a její parťačky jsou rekordní

11.06.2018

Zlodějský spin-off Dannyho parťáků se Sandrou Bullock (Gravitace) a Cate Blanchett (Thor: Ragnarok) v hlavních rolích od začátku neměl úplně snadnou pozici. Nejsou to koneckonců ani dva roky, co… (více)

Reklama

Reklama