Reklama

Reklama

American Horror Story - Hotel

(série)
  • USA Hotel
Trailer 1
USA, (2015–2016), 10 h 39 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Wes Bentley, Lady Gaga, Denis O'Hare, Chloë Sevigny, Kathy Bates, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Angela Bassett, Cheyenne Jackson, Matt Bomer (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Detektiv John Lowe byl povolán k případu vraždy, při kterém pachatel přitloukl milenecký pár za ruce k posteli. Sotva John ohledá místo činu, zavolá mu vrah na mobil a k činu se dozná. Navíc ho upozorní, že má v plánu udělat to samé v hotelu Cortez, v pokoji s číslem 64... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (171)

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. série se odehrává v hotelu. Atmosférou to trochu připomíná 1. sérii a je to lehce propojené i se 3. Hotelu Cortez se nachází v L.A. a je plný duchů a podivných lidí. Funguje totiž stejně jako dům z 1. řady. Pokud v něm umřete, zůstanete v něm navždy jako duch. Opět je tu spousta herců z minulých sérií. Lady Gaga to celé táhne jako upírka. Upírů je tam víc. Evan Peters hraje původního majitele hotelu, který se vyžívá v zabíjení lidí. Denis O'Hare hraje transsexuála. Wes Bentle představuje policajta, který ztratil syna a bydlí v hotelu. Časem o něm vyjde najevo nečekané odhalení. Objevuje se tam spousta dalších individuí. Konec mě trochu zklamal. Celkově je kvalita série dost kolísavá, ale řadím ji mezi ty lepší. Každý rok se v 30. října v hotelu koná setkání sériových vrahů neboli Ďáblova noc. To je celkem zajímavé. Nejlepší byl Zodiak. Nikdo totiž neví, jak vypadal. :D Těším se na další sérii. :) "Chtěl bych pokoj číslo 64." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

American Horror Story není zrovna série, kterou bych vyhledával. Možná i proto trvalo nějakou dobu, než jsem se odhodlal pustit si sérii Hotel, kde se ve velkém předvedla Lady Gaga a ukázala celému světu, že není jenom schopná zpěvačka, ale i šikovná herečka (i když se jí Leo Di Caprio na Glóbech stejně smál). Mně ale nakonec zbylo akorát to utvrzení, že Lady Gaga je fakt dobrá. Hotel totiž potvrzuje kvality celého seriálu. Osobně se mi zdá, že koukám na, příběhově, neuvěřitelnou hámotinu, která prostředím připomíná Osvícení, ale postavy jsou tu natolik ujeté, že říct jakýkoliv dialog muselo nahlas vyvolat salvu smíchu napříč celým natáčecím týmem. Jinak si to nedokážu vysvětlit. A když pak do toho zakomponují upíry, začal jsem přemýšlet, jestli je Ryan Murphy normální nebo jestli je to nějakej psychotik. Technicky je to totiž ztvárněno parádně a osobně si říkám, jestli tu trošku nemrhá talentem. Jelikož ale problém mám hlavně já a většina je spokojená, tak bych řekl, že problém jsem tu spíš já, než Ryan. Logiku bych tu ale hledal těžce. Hned první scéna prvního dílu mi jistě dá za pravdu a vlastně jednoznačně dává najevo, jak se bude odvíjet zbytek série. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejušoustanější a nejméně heterosexuální série. Linie se sériovými vrahy je docela kýč. Chápu, že na tohle Amíci jedou, ale už je to docela ohrané. Výborný hudební výběr. Z mnoha linií Hotel obsahuje i jednu, která mě vždycky prudila, nikdy mi nepřišla přesvědčivá a nemůžu prostě ani na zlomek sekundy uvěřit, že by to tak mohlo probíhat. Což mi dojem ze série trochu kazilo. AHS pořád (a Hotel zatím asi nejvíce) jede na vizuální stránku a výborně napsané příběhy jednotlivých postav. Naprosto se z nich však vytratila atmosféra a napětí. Ty jsem zaznamenal jen v první a třetí sérii. Jede se spíše na efekt než na dojem. Což mě docela mrzí. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje náznaky spoilerů. Ryan Murphy. Neuvěřitelný talent a titán mezi scénáristy poslední seriálové generace. Po řádně střeleném Popular, kontroverzním Nip/Tucku a muzikálovém úletu Glee si Ryan sednul se svým dlouholetým (pracovním) partnerem, Bradem Falchukem, a společně rozhodli napísati nějaký ten horůrek. A bylo na čase. Naplánovali si projekt ve stylu komorního divadla, odlišné příběhy v každé sérii s různými postavami, ovšem se stejným hereckým obsazením. Proto i můj komentář bude vypadat jinak, než to se seriály obvykle dělávám. 5. série (Hotel) Hotel je sérií plnou změn a zároveň návratů. Stálice Lange a Conroy se ve Freak Show s milovaným (i zatracovaným) seriálem rozloučily, a Ryan Murphy pod svá křídla uvítal novou zářivou hvězdu v podobě Lady Gaga, která vyfasovala tu největší roli (se kterou se navzdory očekáváním popasovala na jedničku), a tak nejspíš není náhodou, že celý Hotel funguje jako paralela na její osobu. Pod nablyštěnou art deco fasádou se ukrývá překvapivá hloubka, nečekaná temnota a nepopiratelný talent. Po roztěkaném Freak Show Hotelu navíc nechybí větší semknutost, a to jak jednotlivých linií, tak i s ostatními sériemi. Už tradičně nechybí plejáda fantastických postav (vedle tajemné upírky Gagy mě bezmezně fascinovala především Liz Taylor, zlatý glób Denisovi, ASAP) i všeljakých libůstek a božských nápadů (krvavé orgie, addiction demon). Zároveň ale některým postavám chybí směr, některé pointy vyšumí doztracena, v hororu zaostává za Asylum a v zábavnosti za Covenem, a s otravně přehrávajícím Evanem Petersem mi tentokrát došla trpělivost definitivně, proto jenom pěkné 4* ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do poslední chvíle jsem byl přesvědčen, že dám 4*, ale když jsem si po zhlédnutí posledního dílu dal všechno do kupy, že postavy, příběh, prostředí, všechno originální (jasný, hotel je menší klišé, ale díky příběhu ty stereotypy mizí) a skvělé. Samozřejmě, že se tu najde pár much, třeba linka s detektivem byla sice "hlavní", ale pro mě kapánek nudná a poměrně i nesmyslná, ale právě vedlejší příběhy to neskutečně zvedly. A taky se to pořád tak nějak drží jednoho, maximálně tří linek, které se buď krásně proplétají nebo se sotva střetnou a hlavně byly všechny výborně ukončeny a udržely se po celou sérii. Což je něco, co předchozí série nedokázala a je to něco, co mě nutí dát tomu tu hvězdu navíc. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (34)

  • Finn Wittrock si v této sérii zahrál rovnou dvě postavy. Tristana Duffyho - mladého divokého modela, který Hraběnce (Lady Gaga) padne do oka na módní přehlídce a Rudolpha Valentina - italského herce a Hraběnčinu velkou a jedinou lásku. (KatyBitch)

Související novinky

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama