Reklama

Reklama

Dej mi své jméno

  • USA Call Me by Your Name (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Když si rodiče sedmnáctiletého Elieho pozvou do své velké italské vily na léto hosta, jejich syn z toho není vůbec nadšený. Zpočátku se zdá, že toho s pohledným americkým 24letým studentem Oliverem nemají mnoho společného, když však spolu začnou trávit více času, začne mezi nimi vznikat něco mnohem hlubšího než je přátelství... (Falcon)

(více)

Recenze (495)

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Krásně poetický a citlivě vyprávěný příběh o první opravdové lásce, která svým opojným kouzlem člověka poznamená na celý život. Je obrovské štěstí, pokud ji někdo prožil. I když hluboké štěstí umí také hluboce bolet... ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Po opakovaném shlédnutí musím jít s hodnocením nahoru, protože Call me by your name je natolik zručně natočen a neskutečně kvalitně zahrán, že si to plně zaslouží. Režijní práce Lucy Guadagnina je zde naprosto klíčová, přičemž se mu povedlo s naprostou lehkostí a jemností navodit jedinečnou atmosféru bezstarostného léta v nádherném a pro film skvěle vybraném prostředí Italské Lombardie, což navíc umocňuje perfektně poskládaný a plně sedící soundtrack. Z kamerového zpracování jsem rovněž nadšen, neb vytvořilo skvělé záběry táhnoucí se klidně na několik dlouhých minut a přitom si dokázalo udržet vysoké kvality a nápaditost. Nyní se ale dostávám k dost možná nejzřejmější části: k hercům. Protože ti zde stejně jako režisér předvádí božský orchestr vedený především Timothéem Chalametem, kterého jsem ani po třech dalších letech neviděl hrát lépe a nebýt o krapánek lepšího Garyho Oldmana, který mu zlatou sošku takříkajíc vyfoukl, tak bych mu ji bez většího přemýšlení předal. Určitě ale nechci opomenout i jeho druhou polovičku Armieho Hammera, kterého jsem si zatím nikde moc nevšiml a až tady mi ukázal, že i on má ty potřebné kvality. No a zároveň musím pochválit i většinu dalších herců, kteří se více, či méně objevili v průběhu filmu. Z nich chci určitě vypíchnout představitele Eliova otce, který se po celou dobu nijak extra neprojevuje, ale jeho finální rozhovor se synem byl dost možná vrchol celého snímku a musím říct, že mě svým způsobem dostal po emoční stránce do kolen. No a jakmile se něco takového přihodí, tak je mi ihned jasné, že sleduji skutečně kvalitní film, což mohu sice napodruhé, ale přece, říct i o Call me by your name, kterému bych takhle zpětně přál více oscarů, než jen za scénář. 90% ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Atmosférické ocicmávání dvou buzen, s občasným přeleštěním bambusu a vajec. Hnus velebnosti, jenom přehlídka nechutností.. Takové soft porno pro geje. Nechápu, svět se v prdel obrací a jestli tohle má bejt nominant na nejlepší film, tak už ty Oskary fakt může dostat jakákoliv kokotina, není to záruka vůbec ničeho. P.S. jedna hvězda za příjemnou letní atmosféru. ()

DjsVorel 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, co mě vážně zaujal a pustila jsem si ho dvakrát po sobě. Krásné italské prostředí, nenáročný scénář, ale o to víc jsou dobré dialogy. To vše na mě působilo klidným dojmem, i když od začátku je ve filmu jisté napětí. Celou dobu je asi jasné, co se bude dít a především, jak to dopadne. A ačkoliv bych to samozřejmě Eliovi a Oliverovi moc přála, tak je dobře, že to neskončilo jako všechny slaďáky happy-endem. Myslím, že ale nejsilnější pro mě byl finální rozhovor otce a syna, do kterého scenáristé zakomponovali jedno překvapivé a zajímavé rozuzlení, ale nebudu dělat spoilera. Nominace Timothéeho na Oscara mě vážně nepřekvapuje, protože na jeho věk to byl hodně impozantní výkon. Pro mě je Call me by your name nezávislý, zajímavý film, na který se ráda podívám znovu. A velké plus má za mě i hudební podkres, především pak Visions of Gideon v závěrečné scéně. ()

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Timothée Chalamet je ozaj talent a tá chémia s Armie Hammerom (lepšieho Adonisa si v tejto úlohe neviem predstaviť) tu fungovala dokonale. Krásny film, ktorý do istého času plynie nenápadne, ale potom sa dostane pod kožu a čím ďalej, tým hlbšie. Piata hviezdička za úžasný záverečný rozhovor otca so synom a akúsi nostalgickú atmosféru na krásnom talianskom vidieku. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Všechno jen ne mainstream :D pokud budu hodnotit kvalitu filmu, máme tu 4 jak vyšitý. Pokud kvalitu tématu a jak mě bavilo, 2 když moc :D výsledkem se na ten průměr vyhrabeme a nikoho z něj asi až tak neurazíme. I když pár lidí by se našlo při tomto tématu, že ano? "Myslím, že lidé kteří hodně čtou, mají co skrývat.." ()

Joedas 

všechny recenze uživatele

Suverénně ale citlivě odvyprávěná romance v překrásnejch kulisách a s perfektníma hercema. Atmoška letního vzplanutí dokonalá, výborná hudba a ještě k těm naťuknutejm hercům, Chalamet je talent a schválně se podívejte, v čem hrál Michael Stuhlbarg v roce 2017. Vybírat i hrát umí. ()

ervina 

všechny recenze uživatele

"Naše srdce a naše těla jsou nám dána jen jednou. A než se naděješ, tvoje srdce je opotřebované. A co se týká tvého těla... Přijde chvíle, kdy se na něj nikdo nepodívá. Natož aby se k němu chtěl přiblížit. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Love story ktora sa odohrava v idylickom prostredi talianskeho vidieka.Film zaujme okrem prostredia v ktorom sa odohrava aj vybornymi hereckymi vykonmi,mimoriadny vykon podava hlavne T.Chalamet.Dôležitu rolu vo filme hra aj hudba.Aj po vyzualnej stranke film funguje skvelo.Vo svojej podstate to nie je film o homosexualite ale o laske ako takej. ()

Luciee113 

všechny recenze uživatele

Ó jak krásný tento film byl. Plný velkých slov a otevřených duší... Mám pocit, že je možné vše, co si jen každý může přát.... Kéž by to byla pravda. Krásně natočený snímek plný citů a lásky, který vás pohltí a vy si jen říkáte: Super, že to má dvě hodiny.... A pak to uteče tak rychle, že si přejete aby ty dvě hodiny ještě pokračovaly.... 💗💗💗 ()

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě - je to sen zažít takové léto, v takovém domě, s takovou zahradou, koupáním, klid, pohodička, jízda na kole, denně čerstvá šťáva z meruňěk... no jen za tuto atmosféru, která člověka přiměje snít, v mrazivém počasí se začne těšit na léto a vzpomene si na prázdniny strávené u babičky je to na skvělé hodnocení. Ono vlastně toto všechno tvoří velkou část filmu, moc se tam toho nenamluví, ale celková atmosféra filmu dokreslená hudbou skvělá. Co se týče příběhu, popravdě mi unikla nějaká ta jiskra, která by mezi hlavními aktéry zajiskřila a celkově vývoj jejich vztahu byl chvílemi takový... nelogický. Toho nepochopitelnýho jednání je tam přece jenom trochu víc, ale čert to vem, v závěru je to velmi milé a krásné a možná i díky tomu právě pro mě na plné hodnocení. ()

Vera2613 

všechny recenze uživatele

Zhliadnuté po tretíkrát a dojem po skončení filmu som mala rovnaký ako po prvom zhliadnutí. Krásne a citlivo podaný príbeh lásky medzi dvoma mužmi, ktorých koniec zamrzí a emočne vyžmýka. Film má nádherný vizuál, krásne prostredie a skvelý štýl 80.rokov. Timothee bol neskutočný a kradol si každú scénu pre seba, pričom mu sekundoval Armie Hammer, ktorý tiež odviedol dobrú prácu. Soundtrack bol veľmi pekný a na konci filmu dokonale podčiarkol scénu pri krbe. Za mňa jasných 5* ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Krásne kulisy, trefný casting a otcov záverečný monológ o emóciach a skrytom zmyslu života - pre toto sa to oplatí vidieť. A výzorovo je to kvalitnejšie, ako zo starej talianskej školy. Ináč na tieto teen-romance neletím a pri niektorých zdĺhavých záberoch som trpel, ale má to srdce a preto nechám stredné hodnotenie. ()

Související novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (více)

Nový thriller od tvůrců Dej mi své jméno

Nový thriller od tvůrců Dej mi své jméno

26.04.2019

John David Washington (BlacKkKlansman), Alicia Vikander (Tomb Raider), Boyd Holbrook (Logan) a Vicky Krieps (Niť z přízraků) si zahrají v novém thrilleru Born To Be Murdered od tvůrčího týmu zpoza… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Nominace na Oscary

Nominace na Oscary

23.01.2018

Letošní 90. ročník Oscarů bude velký duelem Tváře vody se Třemi billboardy kousek za Ebbingem. Nová fantasy Guillerma del Tora se teď ale proměnila v jasného favorita, jelikož uzmula třináct… (více)

Reklama

Reklama