Reklama

Reklama

Dej mi své jméno

  • USA Call Me by Your Name (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když si rodiče sedmnáctiletého Elieho pozvou do své velké italské vily na léto hosta, jejich syn z toho není vůbec nadšený. Zpočátku se zdá, že toho s pohledným americkým 24letým studentem Oliverem nemají mnoho společného, když však spolu začnou trávit více času, začne mezi nimi vznikat něco mnohem hlubšího než je přátelství... (Falcon)

(více)

Recenze (495)

svobik 

všechny recenze uživatele

Působivý genius loci, kterému značně pomáhá trefný hudební podkres. Jinak ale nic výjimečného. Nejsem nějakej homofob, ale podobný gay-romance mě prostě míjí o parník. Chápu tvůrce, že se snaží přenést co nejvíc z emocí či postupnýho vzájemnýho poznávání, ve výsledku z toho ale vždycky vzejde film, kterej je subjektivně nekonečnej. Další ocarovka do počtu, na kterou si den po ceremoniálu nikdo nevzpomene. 6/10 ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Relativně normální gay romance. Kupodivu nevím čím to bylo, asi v rámci atmosféry, ale to, že se to odehrávalo v 80. letech moc ani nehrálo roli. Nicméně toto je přesně ten materiál, který si zamilují takový fajnšmekři a nebo filmofilové na bázi sledování Oscarů. Já bych vlastně mohl mluvit o tom, že tohle byl asi jeden z nejlépe podaných filmů ohledně homosexuality, kde se o ní mluvilo v hlavní pozici. Nenajde si to každého, což chápu. Ale za mě jde o skvělý film. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Atmoška prosluněného léta, pěkně někde v Itálii, na pěkné vilce a do toho pořádná první láska. Super, skvěle zahrané, bez jediného náznaku pochyb heterosexuální povahy. Některé scénky sice chtě nechtě musím před svou pamětí zapřít (uff, plněná broskev, uff), ale jinak smekám. 80% ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Hřejivě teplá romance. SPOILER Timothée Chalamet klame tělem. Není to žádný neukojený puberťák, jak by se mohlo zdát z úvodních záběrů, ale sexuální bestie, která se zmocní napřed nejkrásnější dívky ve městě, pak nejkrásnějšího muže a jako třešinku na dortu si dá broskev... To vše ve vytříbeném estetickém, intelektuálním, hudebním a tom nejpřirozeněji erotickém hávu, nad kterým by i Petronius zaplesal. Ryzí krása. ()

denisse 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že jsem tenhle film dokoukala. První hodinu jsem se u toho trápila ale pak se to začalo pomalu rozjíždět. Vrchol filmu byl pro mě závěrečný rozhovor s otcem. Kdyby každé dítě, kluk, holka měli takový vztah s rodiči, svět by byl o něco krásnější místo. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zaľúbil sa chlapec, trocha ho to vzalo... a nevie, čo s tým. No a to po celý čas filmu, pričom všetko ostatné v deji filmu, vrátane prvého sexu s dievčaťom. sú len akoby filmové banality. Rodina intelektuálov niekde v Taliansku na dovolenke je príjemná, prostredie pekné, ale bez deja, iba s tým rozjímaním na mňa film nefunguje. Nakoniec to otec citlivým záverečným príhovorom dostal aspoň na tri hviezdy. ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Elio a Oliver...Oliver a Elio. Ale taky Sufjan Stevens a Praxitelés! Sice mi v ději něco, NĚCO chybí, ale od úvodních titulků až po ty závěrečné jsem měla pocit, jako by mi bylo zase -náct, chodila jsem do kina Art na středoškolský filmový cyklus pana Švédy a viděla Svůdnou krásu říznutou Lolitou, Milencem a Smrtí v Benátkách. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Gay romancí v dnešní době příliš nevzniká, což přidává Call Me by Your Name na jisté atraktivitě a vyjímečnosti. Naštěstí to není samoúčelná atraktivita a tvůrci k tématu přistupují velice zodpovědně a citlivě, což má za následek, že tento snímek působí mnohem upřímněji a věrohodněji, než většina dnešních tradičních romancí. Vývoj vztahu a námluvy mezi titulními postavami probíhají postupně a dávají vám tak čas se s postavami řádně seznámit a oblíbit si je natolik, že jim budete následně fandit, aby porazili předsudky doby a všechny další životní překážky a skončili spolu. Málokdy se mi stane, že bych romantické filmy prožíval, neboť vždy je jasné, jak to dopadne, ovšem tento filmový klenot se prezentuje nepředvídatelně a působí jako ze života, tudíž si nikdy nemůžete být jistí, co se stane dál. Jde o krásný a upřímný film, který chytne za srdce a nepustí. ()

Almásy 

všechny recenze uživatele

Prehypovaná, prachom zasypaná romanca, ktorej gule dodáva naozaj skvelá kamera a Timothée Chalamet. Nic víc, nic mín. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s některými, kteří už komentovali přede mnou - podle hodnocení jsem čekala mnohem více. Zbytečně přetáhlá stopáž, hodně hluchých míst, sice to vynahrazuje krásné prostředí, ale to mi na udržení pozornosti nestačí. Naopak musím vyzdvihnout závěr - hlavně rozhovor otce se synem, ten byl podle mě nejsilnější scénou z celého filmu. Celkově hodnotím jako průměr, neříkám, že se nejedná o kvalitní film, ale nudila jsem se. ()

pavcas 

všechny recenze uživatele

Zkrocená Hora zasazená do prostředí italského venkova je sympatický nezávislý snímek, se kterým jsem měla jen dva problémy. Hlavní hrdinové se k sobě nehodili věkově, Elie (kterého hrál výborný Timothée Chalamet) je prostě moc velké ucho ( v reálu 22 let a vypadá a hraje 17 letého) na to, aby bylo uvěřitelné že se do něj zamiluje Oliver ( Armie Hammer v reálu 31 let), aniž by to zavánělo pedofílií. Zahrané je to dobře, natočené citlivě,ale prostě si říkáte, že to je moc a úplně to nevyznívá reálně. Druhej problém jsem měla se scénářem, buď někdo hodně stříhal nebo pořádně nedomyslel jednotlivý scény. Minimálně 2x jsem si říkala, proč se Elie chová jak se chová, například se z ničeho nic urazí a vy nevíte proč, protože tomu nepředcházela scéna, která by jeho chování vysvětlovala. Dokonce jsem chvílema měla pocit, jako bych si na minutu klimbla a tudíž mi nenavazovaly jednotlivý pasáže. Jako možný by to i bylo, protože první půlku se ani nic moc neděje. Asi toho chci po nezávislým filmu moc,ale když už je kolem toho tolik povyku, tak je taky fér říct, že prostě scénář byl místama nedotaženej a ne úplně logickej. To nic nemění na tom,že poslední minuty filmu jsem strávila s kapesníkem v ruce a myslím na to ještě druhý den, takže kvůli hercům a emocionálnímu prožitku za 4*. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Dneska po zhlédnutí jsem stáhnul hodnocení na krásné 3 hvězdičky. Ano, taky jsem gay, ale to neznamená, že mi to nějak zlepší hodnocení. Tenhle film pro mě spíše připadal takový, že se Eliovi tak nějak skoro všechno špatné otáčí, a když konečně se mu něco splní, tak opět zase přijde kámen úrazu. Ubírala na tom i trochu přeplácanost události, kde se z něčeho zajímavého stane drama. Někdy mi připadalo, že některé scény jsou tam zbytečně navíc jen, asi aby nějaký ten čas se doplnil zřejmě. Na druhou stranu ten film není špatný a hezky se mi na to koukalo + to italské prostředí. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Pokud bych někdy nějakýho Olivera tahal v létě za ocásek, tak by moje vzpomínky vypadaly přesně jako tenhle film. Ten zbytek si totiž vybavuju plus mínus v téhle podobě s tím, že jsme nebyli tak oduševnělí, ale zase jsme to mívali trochu akčnější. Kdyby mě ale pozvali, abych s nimi strávil léto, tak bych se rozhodně nebránil. Je to jeden z těch filmů, do kterých bych se nechal přenést kouzelným dědečkem. A nejen do toho místa, ale i do té doby- bez těch idiotských mobilů a sociálních sítí, které se starají o to, abychom nebyli tam, kde právě jsme a už vůbec ne s těmi, s nimiž tam jsme. Pro mě vážně koktejl krásných vjemů, dojmů a vzpomínek, film s velkým F. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Léto s americkým kovbojem, který je Žid a homosexuál a prázdniny tráví u svého profesora filologie v prosluněné Itálii, jehož rodina je bilingvní, napůl francouzská, také židovská a syn samozřejmě také homosexuál... A stejně jako v předchozím A Bigger Splash fascinace trenýrkami a rozhalenkami...Ano, a ten meruňkový džus je domácí... ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý a pútavý pohĺad o hľadaní šťastia , lásky a pravej sexuality človeka s jasnou filmovou rečou. A čo je hlavné v tomto smere, tak explicita nebola naúkor filmárskej kvality... a naopak. ()

cesmine 

všechny recenze uživatele

Call Me by Your Name je neuvěřitelně křehký snímek. Křehkým ho dělá atmosféra 80. let ve sluncem zalitém italském létě. Křehkým ho dělá Timothée Chalamet svým přesvědčivým výkonem. Křehkým ho dělá ta nevyřčená touha, která mezi Eliem a Oliverem. Nikdy jsem neviděla film, ve kterém by bylo tak krásně vidět tzv. mamihlapinatapai. Tento film by mohl být definicí toho slova. Nebo alespoň první polovina filmu. Mamihlapinatapai je yaghanské slovo, jehož význam se nedá v žádném jiném jazyce popsat jedním slovem ani souslovím, ale jen celou větou. Je tedy velmi těžko přeložitelné. Znamená něco jako „pohled sdílený dvěma osobami, který vyjadřuje nevyslovenou touhu po protějšku, avšak ticho ani jeden z nich není schopen prolomit“. Přesně to sledujeme první hodinu filmu a přejeme si, aby se jeden z nich už konečně osmělil. A jakmile se odhodlají, stojí to za to. Jedná se asi o nejromantičtější, nejkřehčí a nejskutečnější film, který jsem měla poctu zhlédnout. Rozhodně doporučuji kousnout se a pustit si film v originálním znění. ()

Nassau 

všechny recenze uživatele

/+/We rip out so much of ourselves to be cured of things faster than we should that we go bankrupt by the age of thirty and have less to offer each time we start with someone new. But to feel nothing so as not to feel anything - what a waste! (9/10) ()

Související novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (více)

Nový thriller od tvůrců Dej mi své jméno

Nový thriller od tvůrců Dej mi své jméno

26.04.2019

John David Washington (BlacKkKlansman), Alicia Vikander (Tomb Raider), Boyd Holbrook (Logan) a Vicky Krieps (Niť z přízraků) si zahrají v novém thrilleru Born To Be Murdered od tvůrčího týmu zpoza… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Nominace na Oscary

Nominace na Oscary

23.01.2018

Letošní 90. ročník Oscarů bude velký duelem Tváře vody se Třemi billboardy kousek za Ebbingem. Nová fantasy Guillerma del Tora se teď ale proměnila v jasného favorita, jelikož uzmula třináct… (více)

Reklama

Reklama