Reklama

Reklama

Seal Team 6

(seriál)
  • USA Six
Trailer
USA, (2017–2018), 12 h 51 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Barry Sloane, Kyle Schmid, Juan Pablo Raba, Edwin Hodge, Brianne Davis, Nadine Velazquez, Walton Goggins, Rus Blackwell, Donny Boaz, Angela Relucio (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Toto válečné akční drama, které napsal na Oscara nominovaný scenárista a veterán z vietnamské války William Broyles (Trosečník, Apollo 13, Mariňák) spolu se svým synem Davidem Broylesem, bývalým příslušníkem vojenské jednotky pro zvláštní operace, sleduje bratrstvo novodobých amerických válečníků z jednotky Námořnictva SEAL Team 6, ty nejlepší z nejlepších, jejichž mise s cílem zlikvidovat jistého talibanského lídra se zhatí, když odhalí amerického občana, který spolupracuje s teroristy coby džihádistický bojovník. Osmidílný seriál inspirovaný skutečnými událostmi zachycuje práci těchto příslušníků SEALu, složitost jejich soukromého života a jejich rozhodování v momentech, kdy jim jde o život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

O´Neill 

všechny recenze uživatele

A to jsem myslel, že po hereckých výkonech P. Winchestera a S. Stapleton jako Damien Scott a Michael Stonebridge už nikdo nedokáže předvést chování v akci a manipulaci se zbraní reálněji..No, stalo se. Po pomalejším startu první série ke konci dostáváme lepší díly, a druhá série je doslova nacpaná akcí. Hlavní Šestka předvádí úžasné herecké výkony a chování pod palbou, manipulace se zbraní, palebný základ apd.? To je jednoduše geniální. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Válečných filmů dnes je jako šafránu, a to platí dvojnásob na seriálovém poli, neboť tento žánr se opravdu moc na této scéně nevyskytuje. Byl jsem nadšen, že se konečně někdo odhodlal natočit seriál na toto téma. Již v prvních minutách jsem poznal, že za kamerou stojí ostřílení borci, kteří vědí, co mají dělat. Kamera je v tomto ohledu precizní, což se nejvíce projevuje u akce. Tady je ale možná menší zádrhel, protože samotné akce se zde na pár výjimek nedočkáte (musím ale dát za pravdu, že ty výjimky pak stojí za to čekání). Herecké obsazení bylo pro mě velkou neznámou, a tak jsem doopravdy nevěděl, co očekávat. Neokoukané tváře ale dokázaly, že hrát umí. Nejlepším hercem byl asi Walton Goggins, který je ze všech ten nejprofláknutější, protože podal skvělý výkon coby bývalý SEAL, který musí znovu najít svou ztracenou čest. Jak jsem již před pár řádky zmínil, tak bych asi zvýšil minutovou stopáž přestřelek a snížil nahlédnutí do obyčejného života těchto vojáků. Závěrečná scéna mě dost překvapila, tak uvidíme, co si pro nás tvůrci přichystají v té následující. Za mě dávám 78 % ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě zpočátku mě to tolik nebavilo, na můj vkus málo akce a příliš mnoho dialogů, které se netýkaj toho hlavního, co představuje námět. Ale jelikož tvůrci vůbec nejedou na patos, a však na lidskost, má seriál nový rozměr. Vojáci o sobě tvrdí, že chrání nevinný a svojí zemi, ovšem maj pochybnosti, výkyvy, a každá akce je svym způsobem poznamená. Zmatený, podrážděný. Taky se vyvíjej a nakonec jsem si celou partu oblíbil, ačkoliv mnohé jejich činy nevyvolaj pěkné pocity. Nejvíc mě bavil Buddha, pak Bear (Tom Hardy?) a i ten Rip mi přirostl k srdci. Zbytek funguje taktéž skvěle, doplňují se a zajímal mě příběh každýho z nich. Potěšil samozřejmě aj Rus Blackwell v uniformě, kterého znám z Banshee. Záporáci celkem charismatický a jak scénáristi míchaj s kartama, když probíhaj dialogy mezi nimi a Ripem, mě dostávalo do úžasu. Akční scény ještě potřebují doladit. Zprvu mi vadila občas nepřehlednost, kvůli kameře. Strike Back skutečně představuje špičku, kde má divák o celé akci přehled. Naštěstí toto ale tvůrci zafixují a pokud dojde na stealth (noktovizor, tlumiče, pomalé plížení, minimalizovat střelbu, gestikulace, plazení) působí to realisticky, a na můj vkus prvotřídně (ačkoliv je to subjektivní pocit) - naštěstí poslední díl nabídne dvacet minut dlouhou přestřelku, která je dotažená k dokonalosti. Rko je samozřejmost. Konec filmu mě šokoval, byl chytrý a nečekal jsem to - jen aby to však nenarušilo realistický podkrez seriálu. Bavil jsem se i při humoru (derby s golfovými vozítky, ožralost bandy, popichování) a i když občas scénář působil malinko uspěchaně, jako celek to na mě zapůsobilo a bylo to i pořádně napínavé. Na druhou sérii se těším a věřím, že dopadne skvěle. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

8x8. Až na pár svetlých chvíľok bol tento seriál jedna telenovela. Nuda, samé riešenia vzťahov, "bratia" až za hrob, americký hrdinovia. Celé mi to prišlo ako banda víkendových vrahov za peniaze. Pár dní si pobudnú doma s manželkami ktoré svojich hrdinov ktorí ich ochraňujú pred všetkým zlom sveta nadovšetko milujú ale ako náhle odídu do práce tak plačú a rozmýšľajú ako ich podviesť alebo opustiť, veď ich tu hrdinovia nechali samotné na pospas všetkým zloduchom z okolia ! Víkendový vrahovia si odskočia medzi tým na nejakú tú misiu kde zabijú sem tam aj nejaké to dieťa ("videl si ako siahal po tom RPG ? Nie nevidel, ale to nevadí, sme bratia v zbroji a podržíme ťa, nič sa nestalo"). Prídu domov, vylejú si srdcia svojím ustarosteným manželkám a alkoholu. Ach. American hero koncept je už dosť obrahný zo všetkých strán ale asi v krajine kde má patriotizmus hlboké korene stále aktuálny a obľúbený. Mňa sa nato dívať nebaví. Mňa baví akcia. Tej tu bolo za všetkých 8 dielov asi tak 30%. Čo je smiešne málo na seriál nesúci v žánri Akčný/vojnový a s názvom "SEAL TEAM 6". ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Séria - 85%. Konečne akčný seriál kde sa len nekecalo, nebol naťahovaný a sústredil sa viac na postavy ako na patos. Akčná stránka, ale aj príbeh mali čo ponúknuť, nechýbala dravosť a sýrovost a veľmi tu zapasoval aj Walton Goggins. Som zvedavý na druhu sériu. 2. Séria - 70%. Celkom sklamanie. Vela kecov, naťahovania, malo akcie a poriadne sa to rozbehlo až v závere, ktorý sa ale vydaril a skutočne stál za to. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (5)

  • Příslušníci jednotky používají pozemní panoramatické brýle pro noční vidění do firmy L3 Communications Holdings - GPNVG (Ground Panoramic Night Vision Goggle). Toto zařízení je pro běžného smrtelníka skoro nedostupné hlavně ze dvou důvodů. 1. cena cca 38.000,-USD a za 2. zbrojní embargo neumožňující prodej do civilního sektoru - pouze pro armádu US a jeji spojence. (spider74)
  • V seriálu se objevují hodinky Suunto Core All Black. (Fash)
  • Seriál měl mít původně i třetí sérii, ale televizní stanice History se nakonec rozhodla další epizody neobjednat kvůli klesající popularitě. (georgis22)

Reklama

Reklama