Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
Hudební videoklip

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Recenze (212)

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dabing street se u mě dost minul účinkem. Ze začátku jsem tam vnímal i určitej potenciál, ale postupem času šel seriál víc a víc do kopru. Herecký obsazení mi, s výjimkou Krobota, totálně nesedlo, přestože mám třeba Hynka Čermáka docela rád. Díky tomu jsem si prakticky k žádný postavě nevypěstoval žádný sympatie a osud celýho Studia Zero mi byl tak nějak lhostejnej. Největší problém seriálu je však jinde. Pokud si seriál hraje na komedii, tak by měl na humornejch scénách setsakra přidat. Kdekdo ví, že nejsem nějakej velkej slušňák, ale přesto mi přijde neskutečně ubohý a trapný postavit "vtipný" dialogy na sprostý mluvě, která hercům evidentně nejde přes pysky (opět, výjimkou je Krobot). Ze zvědavosti jsem nakonec kouknul na všechny díly (a že to bylo kolikrát utrpení) a ve výsledku se nemůžu zbavit dojmu, že mi Zelenka a Melíšková dlužej 6 hodin života. (Podrobnosti u komentářů k jednotlivejm epizodám.) ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Dabingu se vyhýbám, ale seriál mě bavil. Klasické herecké obsazení ČT nezklamalo. Čekal jsem teda, že Krobot bude mít větší roli, ale i tak hodně bavil. Pár dílů bylo slabších, hlavně ty více zaměřené na Evu. Tady zase ČT zabodovala a klidně bych dal další díly. Docela bych se i podíval na toho Kapitána Filcku, co tam kluci dabovali. 70% ()

Adam_Musil 

všechny recenze uživatele

V podstatě není co řešit! Dabing street je originální sebeparodující seriál, navíc z prostředí dabingového studia, takže mě jako fanouška českého dabingu a dabingových herců zkrátka musil zaujmout. A třebaže českými snímky od počátku 21. století se obecně nese jistá deziluze a existenciální krize spojená s tendencí realisticky vykreslit svět jako bezlítostný, jsem rád, že se z nich dosud nevytrácí kvalitní český humor. Před Petrem Zelenkou smekám, protože jako režisér mě v hodně pozitivním slova smyslu překvapil. (100%) ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tak tento seriálek mi hodně sedl. Perfektní Čermák s Neužilem, konečně více prostoru pro Melíškovou, ale hlavně teda perfektní Voříšková (dnes už Ramba). Super zábava, náhled do ne úplně známého prostředí. Hodně dobrý, fakt hodně. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komediální seriál ČT, kterému jsem fandil, protože: 1) oproti opakující se produkci komerčních seriálů je tento námětem svěží a zaměřením do žánru absurdní komedie odvážné 2) skvělé obsazení, některé hvězdy i pod vlastním jménem 3) v každém díle ( skoro) bylo něco čemu jsem se od srdce zasmál, styl humoru mi seděl, když už se mi něco líbilo 4) odvážné dialogy i nahota E03 jenže jako celek mi tomu něco chybělo a dokonce některé věci mi vadily: 1) některé díly i pře krátkou stopáž nudné a dokonce trapné ( nekonečně omílaný kapitán Filcka mne pronásledoval snad i ve snech ) 2) vulgarity, kterých bylo moc i na mne. Kdyby si seriál udržel kvalitu jako při projevu Bartošky v E01 tak to mohla být pecka, ale takhle musím zhodnotit, že seriály jako Čtvrtá hvězda nebo Trpaslík jsou lepší. ()

Daqvid77 

všechny recenze uživatele

Na český zvyky parádní věc. Viděno všech 12 dílů. hned ze startu vynikající zábava. Ale zhruba od 7. dílu dalšení dost upadá a ke konci už to byla dost křeč ale i tak 3 * ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Občas až absurdně pojaté role, ale musím uznat, že s přibývajícími díly jsem se více a více sžíval s charaktery, které se hlavně v poslední epizodě stávaly díky sentimentálním scénám zralejšími. 70% ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná jsem trošičku nadhodnotil, ale v dnešní době stále více se prosazujících volů je dobře, že se takový mírně nekorektní seriálek ještě vůbec vyskytne...byl bych rád za pokračování. Konec na poli je otevřený... ()

adelina8 

všechny recenze uživatele

Asi nenapíšu nic objevného. Ze začátku výborná zábava, postupně ale seriálu docházel dech, což je škoda. Nicméně jde o originální počin, který se mezi záplavou českých seriálů jen tak nevidí. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Zpočátku velmi povedený, vtipný a originální seriál, u jehož prvních dílů budete místy doslova řičet smíchy, aby vám po nelogickém žánrovém veletoči u posledních dvou dílů příslovečně zmrzl úsměv na tváři. Z komedie je náhle drama ve stylu Dobří holubi se vracejí - a to by se asi u komediálního seriálu stávat nemělo. Příčin může být několik: za a) scénárista se zbláznil, za b) poslední dva díly dělal někdo úplně jiný, c) v ČT usoudili, že je třeba „nastavit zrcadlo“ podnikatelskému prostředí, ve kterém si úspěch vybírá svou daň. Kdyby seriál skončil po desátém dílu, bylo by to na nejvyšší počet, takhle je to pouze na silnější tři hvězdy. Aktualizace 13.03.2024: po opakovaném zhlédnutí výhrady sice i nadále zůstávají, ale vzhledem k hereckým výkonům rád přihazuji čtvrtou hvězdu :-). ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Jak excelentně nasadili v prvním dílu, tak těžko se jim dařilo dál. Bylo to chytré, nápadité a hluboké ale humoru jsem se prostě nechytl. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Některé díly nezapomenutelné! ALE když to musím zhodnotit jako celek, tak to spíš hodně vázne!!! Na jedno shlédnutí dobré a utíká to ()

anatheman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec uděluji silnější tři hvězdičky. Ačkoli seriál obsahoval několik vynikajících epizod, převládla ve výsledku šeď. Přitom potenciál zde byl docela obrovský. V seriálu vystupují výborné postavy a je možno nalézt několik originálních momentů. Škoda, že se tato studnice vyčerpala již na začátku. Buď mělo vzniknout méně epizod, nebo měli tvůrci vsadit na jistotu. Některé prvky byly trestuhodně nevyužité. A to i možná z oblasti samotného dabingu, kterému se seriál věnuje. Rovněž se mi nelíbila snaha o celkovou dramatizaci, neboť ta dle mého názoru naprosto selhala. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama