Reklama

Reklama

Teror

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2019), 14 h 59 min (Minutáž: 40–55 min)

Předloha:

Dan Simmons (kniha)

Hrají:

Jared Harris, Ciarán Hinds, Anthony Flanagan, Declan Hannigan, Matthew McNulty, Tobias Menzies, Adam Nagaitis, Nive Nielsen, Alistair Petrie, Paul Ready (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Natočeno na základě skutečné události, The Terror, film výkonných producentů Ridleyho Scotta, Davida Kajganiche a Soo Hugh bere diváky na trýznivou cestu. Příběh se odvíjí od riskantní plavby Královského loďstva neprobádaným územím, jehož cílem je objevit Severozápadní průplav. Zrádné podmínky, omezené prostředky, tenčící se naděje a strach z neznáma. Tomu všemu musí čelit posádka, zahnaná na pokraj záhuby. Zmrzlá a osamocená uvízne na konci světa. The Terror klade důraz na všechno, co se může nešťastně zvrtnout v případě, že skupina mužů ztrácející veškerou naději na přežití, nezápasí jen s přírodními živly, ale její členové bojují i jeden s druhým. (AMC Czech)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (159)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Na seriál sem se těšil, ale musím říct, že mé očekávání nesplnil. Hlavně bych vynechal žánr horor a nelákal ostatní na něco, co tam není. Mrazivá zoufalá situace posádky se sice podařila nastínit, ale já myslel, že si s tím tvůrci pohrají více. Nevadilo mi, že to bylo místy rozvleklé, ale nechal bych divákovu fantazii pracovat naplno a Tuunbaqa bych jistě neukazoval v plné kráse. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Drsné, mrazivé, skvěle zahrané. Spoiler. Postupná gradace vedoucí k nevyhnutelnému konci. Kulisy a exteriéry někdy laciné a monstrum tam bylo za mě navíc, stejně tak psychopatický Mr. Hickey. Za mě by asi bylo lepší se držet známých (mála) faktu a ne hororové předlohy. Ona realita byla asi ještě o dost horší. Těším se na knihu. ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Zklamání... začalo to dobře, ale s dalšíma epizodama to sláblo a sláblo a jaksi to zapomnělo nějak držet pohromadě. Milion postav, z toho ale jen pár zapamatovatelných, zbytek je člověku úplně volnej, i když zrovna někoho krájí na kusy. Což je docela problém vzhledem k tomu, že příběhu to v sobě má asi tak na 3 epizody (a ne na 10) a ten zbytek se snaží bejt právě o těch postavách, což se mu ale vůbec nedaří a většina scén, kde se "nic" neděje, tak působí jako balast. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria 4*, druhá 2*. Prvá ponúkla divákovi mrazivú hrôzu. Druhá sa na to pokúsila ísť cez japonskú mystiku. To vôbec nebol zlý nápad! Skôr naopak, Žiaľ, urobila tak značne nudne a nezáživne. Je otázne, či je The Terror hororový seriál. Na prvej sérii boli najhororovejšie veci, ktoré stvárali obyčajní ľudia z mäsa a kostí. Ostatne, dávno sa vie, že horor, aký je schopný spraviť človek človeku, je oveľa desivejší, ako akékoľvek nadprirodzené záležitosti. Snežná "vec na ľade" bola v 1. sérii trochu navyše, ale to aj vo (výbornom) románe Dana Simmonsa (vyšiel aj v češtine). ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Je to hodně silné, skoro ve všech dílech. Stupňuje se od začátku, k očekávanému konci, kdy přijde vysvobození a hlavně nesmírná úleva. Tak nějak by to muselo vypadat, kdyby zamrzlo peklo. Brrr…, ještě teď mám z toho husí kůži, jinak nemůžu skoro nic vytknout. Výborná výprava i herci a moc se mně líbil i dabing, i když úplně poslední díl jsem dal v originále, jen čistě ze zvědavosti, jak to celé dopadne. Možná si ho pustím ještě jednou, sám nevím, každopádně Terror je zatím jedno z nejpříjemnějších, serilálových překvapení roku, které Vám z paměti určitě hned tak nevymizí a zanechá dost znepokojivou vzpomínku, jaké to je........ když zamrzne peklo... ()

Galerie (446)

Zajímavosti (7)

  • Scéna, v ktorej sa Henry Collins (Trystan Gravelle) potápa pod hladinou, sa v skutočnosti natáčala úplne bez vody. (Marceloo)
  • Produkce plánovala uměle vylepšit zvukovou scénu, aby byly simulovány skutečné arktické podmínky, nakonec však byla během natáčení taková zima, že to nebylo potřeba. (Tomas_TM)
  • Štábu pomáhalo 85 chorvátskych technikov a 60 chorvátskych komparzistov. (Marceloo)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Seriálový Terror se přesune do války

Seriálový Terror se přesune do války

24.06.2018

AMC oznámilo prodloužení kritiky uznávané novinky The Terror, která se stala druhým nejsledovanějším dramatem letošní seriálové sezóny. Zatímco první řada byla přímou adaptací stejnojmenné knihy Dana… (více)

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

26.03.2018

Jste fanoušky děsivých příběhů, ze kterých doslova mrazí v zádech? Tak to si na konci března nenechte ujít premiéru nového seriálu The Terror, při jehož natáčení se nechal režisér Ridley Scott… (více)

Reklama

Reklama