Reklama

Reklama

Teror

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2019), 14 h 59 min (Minutáž: 40–55 min)

Předloha:

Dan Simmons (kniha)

Hrají:

Jared Harris, Ciarán Hinds, Anthony Flanagan, Declan Hannigan, Matthew McNulty, Tobias Menzies, Adam Nagaitis, Nive Nielsen, Alistair Petrie, Paul Ready (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Natočeno na základě skutečné události, The Terror, film výkonných producentů Ridleyho Scotta, Davida Kajganiche a Soo Hugh bere diváky na trýznivou cestu. Příběh se odvíjí od riskantní plavby Královského loďstva neprobádaným územím, jehož cílem je objevit Severozápadní průplav. Zrádné podmínky, omezené prostředky, tenčící se naděje a strach z neznáma. Tomu všemu musí čelit posádka, zahnaná na pokraj záhuby. Zmrzlá a osamocená uvízne na konci světa. The Terror klade důraz na všechno, co se může nešťastně zvrtnout v případě, že skupina mužů ztrácející veškerou naději na přežití, nezápasí jen s přírodními živly, ale její členové bojují i jeden s druhým. (AMC Czech)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (159)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál by som rozdelil na dve odlišné časti, tú na lodi a tú na výprave a ťažko povedať, ktorá je lepšia. Chápem, ak zlom v deji a tým pádom aj atmosfére mnohých sklamal a možno aj odradil aj od ďalšieho sledovania. Som rád, že sa scenáristi a režisér fakt s ničím nesrali a ich výtvor aj napriek relatívne nadprirodzenému elementu pôsobí značne naturalisticky a realisticky. Čo v tomto prípade znamená, že sme svedkami viacerých drsných výjavov zo života na opustenom mieste so skazeným jedlom a niekoľkými bláznami. The Terror síce občas prešľapoval na mieste, ale ak si porovnáte prvú časť s tou poslednou, tak je jasné, že ušiel dlhú cestu. Otázkou zostáva, či by nebol minimálne rovnako pôsobivý ako dlhší film. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s knihou postrádá seriálový Terror intenzitu. Mráz není tak silný, hlad a kurděje nezanechávají tak devastující následky, zranění a nemoci se neprojevuji tak drasticky, monstrum není tak děsivé a nebezpečné, charaktery postav nejsou tak pokřivené a odhalené. I tak se ale jedná o pěkně pochmurnou a beznadějí naplněnou cestu, která plyne pomalu vstříc jasnému konci, a je vůči postavám i divákovi poměrně dosti nesmlouvavá. Výpravou komorní, hereckými výkony střídmé a nevýrazné (vyčnívají Nagaitisův Hickey, Readyho Goodsir a na těch pár dílů i Hindsův Franklin), a spíš takové smutné, než syrově naturalistické. Jednotlivé díly nevzbuzují neodolatelnou chuť podívat se okamžitě na ten následující, ale po dokoukání všech deseti to tak nějak zvláštně splyne a vytvoří poměrně silný celkový dojem povedené minisérie, která vhodně adaptuje knižní předlohu a doslovně cituje některé její scény, ale cíleně vyznívá trochu jinak. The Terror má svou kvalitu...jen není tak dobrý, jako kniha, a hlavně se povětšinou nejedná o horror. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál se mi, i přes slušnou průměrnou známku po shlédnutí obou sezón, nelíbil. Největším zklamáním v první sezóně byl odklon od kvalitní knižní předlohy, druhá řada se mi nelíbila prostě proto, se nepovedl zamýšlený mix dramatu a hororu. No, viděl jsem a už neuvidím, pro solidní zážitek doporučuji raději knihu Terror Dana Simmonse. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Z toho dvouhodinového mála, které jsem zatím viděl, ve mně zůstává jediný dojem: kniha je zejm. po atmosférické stránce úplně někde jinde. Takže ano, opravdu si stále myslím, že adekvátně zfilmovatelné literární kusy v mnoha a mnoha případech prostě neexistují. Z nějakého důvodu (možná úcta k psanému slovu??) k tomu nedokáži přistoupit k jako samostatné televizní (anebo příběhové) jednotce, a s odstupem času jsem tak dnes nyní už konečně rozhodnut, že dokoukávat nebudu... Čekají mne maratony Billions, Homelandu a Bosche a další, a čas je čím dál zákeřnější. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál od AMC jsem se připravoval poměrně dlouho. Dvě zamrzlé lodě, intriky, beznaděj plus mysteriozno, slibovalo nevídanou podívanou! Ale co jsem dostal?? Neskutečnou dávku zklamání. Spoiler: Prvně, knížku jsem tedy nečetl a řekl bych, že scénáristé okleštili příběh o všechno co šlo a vlastně i o to co nešlo. Některé věci nedávají moc smysl. Dva roky je celá posádka zamrzlá v ledu a nikoho to netrápí, pač mají zásob na rozdávání, nikdo se nebouří, protože s tím vlastně všichni počítali, nikoho skoro nic netrápí. Pak z čista jasna omylem killnou eskymáka a jejich smůle je to místní šaman zmrzlé hroudy a poštvou proti sobě Tungpagga nebo jak se odporně CGI vyhlížejícímu vlkodlačímu medvědovi přezdívalo. Snese se na celou posádku "shit-storm" a docela to odskáčou. Oukej. zajmou přeživší eskymačku, která všechny nesnáší, nejí a nemluví. Nestvůra velmi brzo killne Ciarána Hindse, což mě překvapilo, pač on byl jeden z hlavních důvodů, proč jsem se na toto chtěl dívat. Všechno přebírá na sebe Jared Harris jakožto druhý admirál. Všechno se postupně začne postupně rozpadat. Zničeho nic slizký pan Hickey, který není pan Hickey a nikdo neví kdo to je, btw. neměl jsem ho rád už od začátku, začne vzbuzovat vzpouru, která dopadne tak na půl. Vždy hodný doktor se ke němu přidá. Proč?? Velká otázka proč také vzniká, proč druhý doktor, který se vždy choval odměřeně a profesionálně, když zjistí, že jsou všichni otrávení, či polo otráveni z plechovek jídla, se rozhodne je všechny zapálit ve stanu. Proč proboha?? Nikdo také neřešil, co se stalo s námořníky co zůstali na lodi. Moc chyb, spoustu nedotažeností, málo vysvětlení. Nechápu, že chtějí druhou sérii. Neuvěřitelně promrhaný potenciál. Mělo to být temné, politikařské pletichaření, beznaděj námořníků, intriky a vůbec, vynechat tu "mysteriozní" složku. Děs... ()

Galerie (446)

Zajímavosti (7)

  • Pri natáčaní v Chorvátsku musel štáb odolávať vetru s rýchlosťou viac ako 300 km za hodinu. Často sa stávalo, že vietor odfúkol používané kulisy. (Marceloo)
  • Štábu pomáhalo 85 chorvátskych technikov a 60 chorvátskych komparzistov. (Marceloo)
  • Scéna, v ktorej sa Henry Collins (Trystan Gravelle) potápa pod hladinou, sa v skutočnosti natáčala úplne bez vody. (Marceloo)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Seriálový Terror se přesune do války

Seriálový Terror se přesune do války

24.06.2018

AMC oznámilo prodloužení kritiky uznávané novinky The Terror, která se stala druhým nejsledovanějším dramatem letošní seriálové sezóny. Zatímco první řada byla přímou adaptací stejnojmenné knihy Dana… (více)

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

26.03.2018

Jste fanoušky děsivých příběhů, ze kterých doslova mrazí v zádech? Tak to si na konci března nenechte ujít premiéru nového seriálu The Terror, při jehož natáčení se nechal režisér Ridley Scott… (více)

Reklama

Reklama