Reklama

Reklama

Teror

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2019), 14 h 59 min (Minutáž: 40–55 min)

Předloha:

Dan Simmons (kniha)

Hrají:

Jared Harris, Ciarán Hinds, Anthony Flanagan, Declan Hannigan, Matthew McNulty, Tobias Menzies, Adam Nagaitis, Nive Nielsen, Alistair Petrie, Paul Ready (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Natočeno na základě skutečné události, The Terror, film výkonných producentů Ridleyho Scotta, Davida Kajganiche a Soo Hugh bere diváky na trýznivou cestu. Příběh se odvíjí od riskantní plavby Královského loďstva neprobádaným územím, jehož cílem je objevit Severozápadní průplav. Zrádné podmínky, omezené prostředky, tenčící se naděje a strach z neznáma. Tomu všemu musí čelit posádka, zahnaná na pokraj záhuby. Zmrzlá a osamocená uvízne na konci světa. The Terror klade důraz na všechno, co se může nešťastně zvrtnout v případě, že skupina mužů ztrácející veškerou naději na přežití, nezápasí jen s přírodními živly, ale její členové bojují i jeden s druhým. (AMC Czech)

(více)

Recenze uživatele zelvopyr k tomuto seriálu (3)

Teror (2018) 

Zklamání velké, kniha se četla jedním dechem. Bohužel, film ji vykastroval a zpohodlněl, řeší se úplně jiné věci, co smrdí "současnými problémy"... tedy pseudoproblémy. Takže důraz je na to, jak posádka ošklivě nahlíží na domorodce, rasisti jedni, místo boje o přežití vidíme nudné kecy. Také jsem zvědav, zda z předlohy zůstane jiný sex než homosexuální, chybí jim tam v kajutě duhový prapor a #metoo. Čekal jsem od seriálu bezvýchodnost, vražedný mráz ("zima jak na Terroru"), pošmourno, oděvy ztěžklé zmrzlým potem a v pozadí hrůzu z magické přítomnosti v místech, kde skončila země lidí. Vidím herce převlečené do dobových hadrů co předstírají, že se točí v mrazu a odříkávají repliky, jimž nevěří. Tak uvidíme, jestli to bude vůbec mít cenu dokoukat. (po 4. dílu). // Edit po konci: Jedna z nejhorších adaptací knihy, co jsem poslední leta zažil. Kniha fakt dobrá, ač drobet brak, tak nepříjemně dloubající do mozku, mnohovrstevná, šťavnatá, řemeslně velmi zdatná. Adaptace ořezaná jak prase a nezáživná -- buď se měli úplně obejít i bez Tuunbaqa, nebo nechat celou jeho mytologii a původní smysl a konec. Ale ne, tvůrci museli divoce interpretovat a vytvářet vlastní symboliku v kolizi s knihou. // Přes to všechno solidní až výborní herci, kteří ten marasmus byli schopni ustát. ()

Rozdělení (2018) (S01E08) 

Hm, tenhle díl byl slušná facka knize... ()

Moře, moře, širé moře (2018) (S01E09) 

Konečně po hlubokém zklamání z dosavadní adaptace dobrý díl. Drží se relativně knihy, a postavy už jsou takové, jaké mají být. Hlavní trojka (šestka?) výborná. Pochopitelně co dělalo knihu knihou bylo vyprávění střídajícími se postavami, tedy různé subjektivní podání děje. Což chybí tragicky - doufal jsem, že na tom bude seriál aspoň trochu postavený - a ono je to úplně zrušeno. Krom toho mysteriozní linka nulová, škoda, tak dlouhá adaptace a takové mlácení prázdné slámy. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Seriálový Terror se přesune do války

Seriálový Terror se přesune do války

24.06.2018

AMC oznámilo prodloužení kritiky uznávané novinky The Terror, která se stala druhým nejsledovanějším dramatem letošní seriálové sezóny. Zatímco první řada byla přímou adaptací stejnojmenné knihy Dana… (více)

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

26.03.2018

Jste fanoušky děsivých příběhů, ze kterých doslova mrazí v zádech? Tak to si na konci března nenechte ujít premiéru nového seriálu The Terror, při jehož natáčení se nechal režisér Ridley Scott… (více)

Reklama

Reklama