Reklama

Reklama

Teror

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2019), 14 h 59 min (Minutáž: 40–55 min)

Předloha:

Dan Simmons (kniha)

Hrají:

Jared Harris, Ciarán Hinds, Anthony Flanagan, Declan Hannigan, Matthew McNulty, Tobias Menzies, Adam Nagaitis, Nive Nielsen, Alistair Petrie, Paul Ready (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Natočeno na základě skutečné události, The Terror, film výkonných producentů Ridleyho Scotta, Davida Kajganiche a Soo Hugh bere diváky na trýznivou cestu. Příběh se odvíjí od riskantní plavby Královského loďstva neprobádaným územím, jehož cílem je objevit Severozápadní průplav. Zrádné podmínky, omezené prostředky, tenčící se naděje a strach z neznáma. Tomu všemu musí čelit posádka, zahnaná na pokraj záhuby. Zmrzlá a osamocená uvízne na konci světa. The Terror klade důraz na všechno, co se může nešťastně zvrtnout v případě, že skupina mužů ztrácející veškerou naději na přežití, nezápasí jen s přírodními živly, ale její členové bojují i jeden s druhým. (AMC Czech)

(více)

Recenze uživatele hroubek k tomuto seriálu (1)

Teror (2018) 

S01 - Jsem zklamaný, a můžu si za to sám. Neměl jsem na seriál koukat, dokud mám knižní předlohu v živé paměti. Tomu srovnání se prostě nelze vyhnout. A mrzí mě to o to více, protože mě kniha pohltila a ta ledová atmosféra na mě doslova sálala při čtení. Seriál má parádní vizuální stránku, skvělé herecké výkony(Harris, Menzies, Ready, Nagaitis či Hinds s Hartem) a slušné tempo. Bohužel to je všechno. Atmosféra je dobrá, ale mohlo se jít mnohem více do hloubky. Máme zde velmi dobré herce, přesto toho tvůrci nedokáží využít naplno. Pak je tu samozřejmě perfektní předloha, u které bylo jasné, že se nemůže převádět na obrazovku v poměru 1:1, ale to co nám tvůrci předkládají je místy hodně smutné a i špatné. Některé zápletky jsou načrtnuté nebo kloužou po povrchu, jiné mají dokonce jiný význam a nebo se u nich mění časová linie. Chápu, že je potřeba děj ořezat o některé zápletky a linky, přesto mě mrzí, že se to stalo takovým způsobem. Nejvíce na to doplatila postava Johna Irvinga, která má knize velkou roli, namísto toho v seriálu prostě je. Díky tomu, je jeden z nejsilnější momentů knihy naprosto zabitý. Totéž by se dalo napsat o vykreslení vztahu mezi Bridgensem a Peglarem. Hodně mě mrzelo i to, že jsem si k většině postav nedokázal přiřadit jméno, i když jím danou postavu neustále oslovovaly(a po přečtení knihy by to neměl být problém). V knize ten problém nebyl, protože se spoustě postav dostal pořádného popisu a vykreslení, díky čemu vyčnívaly. Zde si nikdo nebude pamatovat, kdo je Peglar, Des Voeux nebo další. A je to škoda. Chtělo to lepší prokreslení na úkor tempa a děje. Vím, že jsem k seriálu trochu nespravedlivý, ale tohle jsou mé dojmy, a takhle na mě seriál působil, i přes všechny objektivní kvality, které má. 6/10 ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Seriálový Terror se přesune do války

Seriálový Terror se přesune do války

24.06.2018

AMC oznámilo prodloužení kritiky uznávané novinky The Terror, která se stala druhým nejsledovanějším dramatem letošní seriálové sezóny. Zatímco první řada byla přímou adaptací stejnojmenné knihy Dana… (více)

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

26.03.2018

Jste fanoušky děsivých příběhů, ze kterých doslova mrazí v zádech? Tak to si na konci března nenechte ujít premiéru nového seriálu The Terror, při jehož natáčení se nechal režisér Ridley Scott… (více)

Reklama

Reklama