Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (921)

TORTERAjirka 

všechny recenze uživatele

Je to rozhodně slabší než čtvrtý díl. Celé je to takové velmi křečovité a po relativně solidním začátku se dočkáme spíše gigantické verze Hide and seek. Přesto oceňuji alespoň malou snahu o inovaci, byť je to velmi křečovité a upřímně nové postavy mně nijak extra nezaujaly. Je to vlastně velmi podobné, jako v původní triologii, kdy byl druhý díl slabší. Uvidíme, co bude dál. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Je hezké, že tvůrci zkusili jít i jinou cestou než velké digitální akce, a raději vsadili na napětí. Smutné ale je, že jim to absolutně nevyšlo. Nejlepší scénou je úprk z ostrova, známý z traileru, což je prakticky jediná scéna, která za něco stojí (spolu s následujím únikem z vody). Z dalších scén můžu zmínit jen posledního dinosaura na ostrově a potencionálně dobrý konec. Bohužel oboje je ve výsledku nefunkční, skoro až dementní (máme litovat dinosaura, ale ne kozu). Scénář je neuvěřitelně hloupý a matná režie je neschopná vytvořit alespoň stopu napětí, přitom se o to opakovaně snaží stylem "hodný se schovává za rohem, zatímco zlý pomalu jde za onen roh". Opravdu mě to hrozně nebavilo, a při každém pokusu o napětí jsem dal oči v sloup. Fail roku. ()

SC 

všechny recenze uživatele

Pokud je první Jurassic World soft-reboot jako Force Awakens, tohle je bezpochyby Last Jedi. S plačícím raptorem místo létající Lei. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé - samo o sebe.. ALE! Smer, ktorým sa tvorcovia uberajú (lebo je to zjavné, že sa uberajú), mi vôbec nesedí. Od tejto témy by som chcela viac tých pôvodných morálnych dilem, viac rozmýšľania, a asi aj viac napätia. Napokon bola z toho "len" záchranná akcia na ochranu ohrozených druhov. Pravdu povediac záchrana tých skutočných by mi prišla (bez irónie) oveľa napínavejšia. ()

Ivua 

všechny recenze uživatele

Čo si budeme hovoriť, pokračovania filmov (zvlášť tých dobrých) to majú vždy ťažké. Jurský park bol však pre mňa odjakživa srdcovkou a jeho ďalšie pokračovanie snáď najočakávanejším filmom tohto roku, ktorý mi aj napriek zlým recenziám a pomerne nízkemu hodnoteniu rozhodne nepriniesol sklamanie.. za mňa spokojnosť :) ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Zánik říše často až neuvěřitelně okatě kopíruje scény a charaktery, které fungovaly u Jurského parku a jeho pokračování. I kdybych odpustil tuhle prostou vykrádačku, tak ale pořád zůstává smutný fakt, že když se dinosaurům sebere tropický ostrov a nacpou se všichni do klece a do baráku, kde stráví víc než polovinu filmu, tak jde celé kouzlo do háje. K tomu připočítám pár zbytečností a nelogičností a rázem je ze Zániku říše nejslabší díl série, který otráví víc než béčková trojka. Šlápnutí vedle, které sice opustilo už notně okoukaný koncept zábavního parku a vydalo se vstříc novému pojetí, ale rozhodně ne tím nejlepším způsobem. ()

HH 

všechny recenze uživatele

Napsat, že to bylo zklamání, nemůžu, protože jsem od toho nic neočekával. Film protekl do kbelíku zapomenutelných spektáklů postavených čistě na technice. A to je málo... Tu jednu hvězdu dávám za Chrise Pratta. ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Komu tímhle, kdo prospěl. Disousaři jsou z ostrova odvezeni do obýválu přichcíplýho dědka , klece nelogicky otevřeny a už to cvičí po cvičišti. Parta "hrdinů", je absolutně tragická, v čele s nepřekonatelným "zaříkavačem raptorů". Pochopitelně triky jsou vychytaný, první liga,dinosauři jako živí, ovšem v převařeným odvaru příběhu jsou vrženi skoro do prázdna. A závěr, je kapitola sama o sobě, američani jsou opravdu absurdně naivní. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k ne příliš vysokému hodnocení jsem myslel, že to bude nějaký propadák. Není tomu tak. Je to hodně zábavné, něco tu už bylo (kříženec) a něco ne. Třeba dražbu dinosaurů jsme tu ještě něměli. Dramatické je to dostatečně, včetně záchrany životů na poslední chvíli nebo souboje zlého a "hodného" dinosuara. Nejvíc jsem si užíval samotný začátek se zdánlivě zachráněným chlápkem na vrtulníkovém žebříku. A nejvíc mě překvapil ten závěr! Tohleto řešení dinosauřího problému jsem nečekal a pro zručného scénáristu se tu rýsuje minimálně ještě jedno setkání s pravěkými zvířaty. ()

Kulda24 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se moc nepovedlo. Blockbuster, který stojí 170 melounů, ale bohužel to na něm není moc vidět. Hodně mi to připomínalo Jurský park 2, kde byli také lovci dinosaurů, kteří si z ostrova začali odvážet dinosaury za nějakým podlým účelem. Tvůrci se vyřádili na efektech s výbuchem sopky, ale tam také jejich největší práce skončila. Poté co se začal příběh posouvat k rezidenci, tak těch graficky nádherných snímků dost výrazně ubylo a také to i trochu nudilo. Hlavní hrdinové, kteří vám jsou totálně u zadku a nový druh dinosaura, který mě nepřišel nějak odlišný než v prvním díle, to jsou další faktory, které spolu s nevýraznými vedlejšími postavami filmu moc neprospěly. Rozhodně to nebylo tak skvělé, jak jsem čekal a po prvním díle jsem chtěl zkrátka více, ale tohle je trochu méně než průměr. 45% ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

S těžkým srdcem dávám jen a pouze tři hvězdičky, protože si to zkrátka víc nezaslouží. Repetitivní scény a řešení situací alá Rex-machina je už ohrané a stejně tak už tolik nebaví zázračná Blue. Jak kousek z 2015 dokázal překvapit, v tomto případě se tvůrci drželi zajetých kolejí a když už se snažili okořenit poměrně předvídatelný příběh něčím navíc, nepovedlo se. Přišlo mi, že Indominus Rex byl v prvním díle využit dostatečně, v tomto případě Indoraptor měl rozhodně na víc. ()

zelda82 

všechny recenze uživatele

Kouzlo je pryc, zbyl jen preplacany, blby blockbuster. A je to velka skoda, protoze prvni Jursky svet mel naslapnutoparadne. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Uff... Už minule to bylo trošku umělé, ale podařilo se zahrát na retro notu, přidat něco málo nového, a výsledek celkem odsýpal. Fallen Kingdom si ale troufnu označit za totální kofotinu bayovských rozměrů. Obecně má JW:FK k Transformers blízko - klaďasové i záporáci jak z pohádky (totální dobro vs. čisté zlo, bez jakékoli interní motivace či vývoje), deus ex machina momenty bez nadsázky snad 20x za film, a k tomu opět lehce transformovaní dinosauři, aby bylo něco lehce nového. Příběh se nekoná, celý scénář stojí jen a pouze na neskutečně umělých zvratech, které vrhají hrdiny z jedné vizuálně přitažlivé lokality do druhé, bez jakéhokoli smyslu. A z veškerého kouzla původního Jurského parku tu není už vůbec, vůbec nic. Škoda. 30 % ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Pani se v minulém díle zakoukala do mrtvého oka dinokrávaura a z teknokreatky se přeoperovala na direktorku World agency of dinosurvival. Eště větší většinou znamená opravdu eště větší.Příště už největší? Asi eště ne. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie reštartovaného Jurského sveta sa v podstate dostalo na tú cestu, na ktorú veľká väčšina súčasných hollywoodskych (blockbusterových) pokračovaní sa dostane. Je tu vidieť snahu o trošku väčšiu monumentálnosť a „akciu“. Avšak tých momentov prekvapení, hlavne z hľadiska príbehu, je tu veľmi málo. V hereckých výkonov taktiež nič prekvapivé. Už v predchádzajúcej časti dobre fungujúce duo B. Dallas Howard / Ch. Pratt sa neposunulo o úroveň vyššie, z vedľajších postáv jedine „maličká“ I. Sermon dokáže na seba upútať väčšiu pozornosť. Záver by už ani nemohol byť otvorenejší s jasným (a celkom zaujímavým a nádejným) obsahom pre tretie dielo. Otázkou len zostáva, že v akej kvalite to uvidíme. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Na začátku všeho byl nadčasový film Stevena Spielberga a na konci (ehm...tedy před 150 dalšími spin-offy a sequely) komerční klišé akčňák, místy připomínající atrakci v Disneylandu. Kromě finálního plot twistu/zvratu a scének s Tobym Jonesem, jsem se velmi nudil a velmi mě zklamalo i naprosté přehození pointy z originálního Jurského parku, použít z něhož hudbu pro titulky je obrovská drzost. A ten černoch mi opravdu hodně vadil. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Dinosaurov zboznujem a Jursky svet opat v skvelej forme,kopec akcie a triky,ktore stoja za to,nemam dovod davat nizsie hodnotenie...:-) ()

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama