Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (921)

Uesbe 

všechny recenze uživatele

Mali ste ako deti radi Toma a Jerryho a celkovo ten morbídny Loony Toones vesmír kde vám všetko padá na hlavu alebo vás to chce zožrať ? A chceli by ste toto isté hrané, a namiesto buldoga, kojota a poľovníka zmutované dinosaury.......a poľovníkov na steoridoch ? Celý tento Jurák je doslova jurodivý (zázraky slovenčiny) - postavy sú ešte blbšie, záporáci ešte reálnejší, dinosaury chytrejšie a MINI SPOILER kontroverznejšie a celý film satirizuje už nielen 20., ale aj 21 storočie. ()

departed 

všechny recenze uživatele

Koho ze scénáristů napadlo, že si tam vynutí toho cringy mladýho týpka? Ten určitě nelezl na nervy jen mě. Aneb když napíšete postavu, která nemusela být. Jenže to nebylo jediný, co na tomhle zvratku bylo špatně. Od chvíle prvního setkání s Blue, kde byla dramaturgie naprosto nezvládnutá, jste zkrátka věděli, že líp už nebude. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Do odpadu moc nechybělo, všichni herci nesympatičtí (no, snad starý dobrý Goldblum to dal solidně:), příběh tupý jak řit. Ani ta nová potvora nebyla velice cool. Ach Bože, kam to všechno spěje? ()

PeterFLJilek 

všechny recenze uživatele

Scény vykradnuté z prvých dvoch filmov, lenže tentoraz nefungovali. Nevierohodnosť akcie, konanie postáv a pátos nad pátos spôsobili, že išlo o vcelku nudných stotridsať minút pobehovania hore-dole po ostrove a potom po zámočku. ()

Maw 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak, i když to byl nejslabší film ze série, tak nemám absolutně s čím srovnávat. Jelikož mám dinosaury moc rád a z nějakého mě nepochopitelného důvodu žádné jiné "áčkové" filmy s touto tématikou nejsou, tak mě to prostě strašně bavilo i když to bylo třeba dějově slabší. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Tak jsem pořád čekal, kdy se objeví Jeff Goldblum a on to byl jenom ten štěk na začátku... To i Geraldine Chaplin má ve filmu větší (a důležitější) roli. Rozhodně film nepřekročil stín svého (či svých) předchůdců. Ale na druhé Jurských parků (i "světů") znalý divák nepříjde o to, co očekával. Hrdinové jsou čestní, zlosynové opět podlí. Takže Jurský svět III má dveře otevřené (či alespoň přivřené) ()

LukeSharp 

všechny recenze uživatele

ultrakokotina. Že jsou blockbustery hloupé, s tím se počítá. Na tyhle filmy se nechodí kvůli scénáře. Ale co je moc, to je moc. Tak hloupý film jsem snad ještě neviděl. Od začátku do konce vám ta tupost nedovolí užít si ty momenty, které by měly táhnout celý film. Z ostrova, kde to bylo ještě jakž takž cool, se urychleně uteče do baráku, kde se děj začne odehrávat asi ve třech místnostech a to už je pak nefalšované peklo. Každý krok či rozhodnutí jakékoliv postavy je na ránu a kéž by je ty potvory sežraly všechny. Ale byli tam dinosauři, takže alespoň něco bylo fajn ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka!!! Jo!!! Pro mě jsou dinosauři jednoduše srdcová záležitost :-) S originalitou se sice moc dělat nedá, ale sérii to každopádně posouvá někam, kde jsme ještě nebyli... a jsem zvědav, jak to všechno vyvrcholí a co si tvůrci troufnou udělat po tom, jak Fallen Kingdom skončil. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem to čekal horší. Od prvního dílu sice tvůrci stále nezapracovali na postavách, které si opět nestačíte dostatečně oblíbit, natož abyste se o ně báli, plus celý film je neustále dosti předvídatelný a také přibylo dalších klišé momentů, bez kterých by se snímek mohl obejít, ale mě se Zánik říše i přes to líbil o chloupek víc, než první díl. U něj jsem si dost stěžoval na to, že mi až moc připomínal jedničku Jurského parku, což není můj zrovna oblíbený snímek, ale u tohoto dílu to bylo něco nového. J. A. Bayona zde zavedl znatelně větší komornost, což se zprvu může jevit jako špatný tah (a spousta lidí to tak taky vnímá), ale mě to kupodivu sedlo. Většina scén se odehrává ve stísněných prostorech a dle mého názoru právě tyto scény patřily mezi nejlepší, protože díky skvěle navozené atmosféře jsem si je užíval plnými doušky. Jinak část filmu odehrávající se na ostrově mě bohužel tolik nevzala, protože už jsme si jí užili dost v prvním díle. No a na závěr bych ještě zmínil, jak si vedl nový úhlavní "záporák" v podobě Indoraptora. Z toho bohužel tvůrci v mnoha scénách dělali něco jako stealth vraha z hororu (úplně ukázková je scéna již z traileru, kde se sápe na tu malou holku) a tudíž se mi moc nezalíbil, i když vizuálně vypadal opět úžasně, stejně jako celý snímek. Jurský svět: zánik říše je tedy z mého pohledu o chloupek lepším filmem, než první Jurský svět a jsem velice rád, že mohu jít tak trochu proti proudu. 65% ()

hanzyn 

všechny recenze uživatele

Pane bože prosím...už netočte další pokračování, který bude uplně stejný jako všechny díly předtím!! Chápu, že možná někomu stačí k natočení, když se obsadí navíc oproti předchozím dílům IT nerdíka, který celý film prokřičí jako holka.... ne počkat, vlastně nechápu. Nutno podotknout, že nemám vubec žádné výhrady k práci režiséra, který z toho ničeho vymačkal maximum. Za mě 60% :( ()

Emjecko 

všechny recenze uživatele

Zažili jste někdy pocit, kdy dostáváte přidáno něčeho, co vám chutná, sice již nemáte hlad, ale stejně to ještě sníte? Zánik říše je přesně takový přídavek. Nikdo ho ve skutečnosti nechtěl, na druhou stranu když už je v kině... No pak teda sedíte přecpaní a přemýšlíte, jestli jste se měli hecovat a fakt se tím cpát. Ale to vám dojde až potom. Hlasu rozumu předcházely příjemné pocity během konzumace. (btw. někdo musí natočit spin-off o Franklinovi!) ()

whysoserious 

všechny recenze uživatele

Podprůměr si to nezaslouží, ale je to pravda slabší, než předchozí Jurský svět z roku 2015. Jen mě udivuje, že tu tomu lidi dávají podprůměrné dvě hvězdičky jak na běžícím pásu, protože za shlédnutí to rozhodně stojí. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Je síce pravda, že dvojka už neni tak super ako jednička, ale pre mňa stále kurevský masaker. Bayona to zvládol dokonale, ostrovná časť mňa osobne veľmi nezaujala ale tá rezidenčná s hororovým nádychom už mala niečo do seba a aj záverečný súboj mal grády. Nový mutant v pohode a kvalitne vyjebáva s ľuďmi. To prečo je film prijatý horšie je kvôli tomu, že scenáristi jebali Bayonovi polená pod nohy, počnúc otravnými Clairinimi spoločníkmi programátorom a doktorkou do ktorých by ste vypálili celý zásobník z kalašnika a ešte ich pre istotu rozsekali do žrádla pre psov, a zlým záporákom končiac, predsa len Donofrio bol v jedničke väčší sekáč. No ale Pratt to utiahne skvelo a aj ten žoldnier bol celkom fajn, dinosauríky v pohode, šak to sa dalo čakať. Akurát mohol aj dakto s týmu skapať ale nevadí. No a ešte by som ako dve výtky hodil to, že T-rex mal málo priestoru (aj v jedničke mal ale predsa len tam toho urobil vác než tu) a tiež to že Malcolm sa tu objaví cca na 2 minúty stopáže. Ale ja ako dinofil dám 5* a teším na trojku, ale tam už budem prísnejší ak sa niečo posere. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

První půlka výborná, hlavně začáteční scéna s T-Rexem a Mosasaurem, následně, co se děj odehrává mimo ostrov a nasazení zase nového dinosaura film ztrácí svojí šťávu. Vyloženě průměr, u téhle značky mě to mrzí, mám rád Jurský park, ale tohle už jen těží z dobrého jména. 3*. ()

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Jurský svět zůstává zábavou pro širokou věkovou škálu se spoustou dinosaurů. Za sebe hlásím spokojenost. Zatímco jednička byla velká nostalgická pecka, dvojka je mnohem obyčejnější a komornější a snaží se všechno řešit trochu jinak. Pořádný horor z ní tvůrci rozhodně nevyždímali. Svižný popcorn však rozhodně zvládli, a i když jsme o kus pod minulým dílem, rozhodně jsem neměla klasický "spotřební" dojem. Režisér a scénáristé naopak vypiplali spoustu scén a hrají si se záběry a s emocemi, jak jen to jde. Slabiny filmu tak spočívají čistě v tom, že mu chybí překvapení a navíc má velice jasné mantinely. Prim tentokrát hrají spíš dinosauři, jimž se film věnuje opravdu poctivě. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Asi jsem znechucen.. Série se ubírá do sraček a já ji vlastně na vstupném podpořil návštěvou 7. ČSFD víkendu :( Je to ještě bitkovitější, ještě nerealističtější a dějovou linku si to sice drží ale pro mě to už přestává mít náboj. Kdyby byla fakt nouze tak se na další díl doma podívám ale do kina uz nejdu ()

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama