Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (921)

vitek_korenn 

všechny recenze uživatele

Tak takhle. Epické to pořád bylo. Dinosauři se zkrátka jen tak neokoukají. Ale tolik chyb ve scénáři jsem fakt ještě neviděl. . Např. když zmínili, že indoraptor má velmi vyvinutý čich. A o několik minut později se prochází 2 m od hlavních hrdinů jakoby tam nebyli ?! K tomu ještě vcelku průměrný humor. Prostě holywood movie. Už od začátku bylo jasné, že všichni zaporáci budou sežráni, zatímco good guys neutrpí ani škrábenec. Slabé. Čekal jsem něco víc . Aspoň to samé jako Jurský svět. Zato kamera mi přišla povedená. Spielberg se snažil experimentovat s kamerou a vcelku se povedlo. Ale mohl si hrát víc. Doufám ze pokračování už nebude tak předvídatelné. Za mě 6,5/10 ()

Lee_Bale 

všechny recenze uživatele

Je fascinující, jak jsou na tomto filmu krásně vidět skoro všechny problémy dnešních blockbusterů. Příběh je naprosto tuctový a v podstatě vykradený z JP 2, většina tzv. "zvratů" je naprosto předvídatelná: např. všichni 3 hlavní záporáci na konec umřou, hlavní hrdina a hrdinka se do sebe samozřejmě zamilují a na konci si dají pusu, dobří dinosauři porazí ty zlé dinosaury atd. atd. Postavy (jak kladné, tak záporné) jsou naprosto nesympatické a sežráníhodné, herci neumí hrát, scénáristé neumí psát... Film nám navíc servíruje asi to nejzvrácenější a nejdebilnější morální "ponaučení", které si snad lze představit: než abychom zabili pár nebohých dinosaurů a museli se dívat jak chudáčci umírají, tak je radši vypustíme do světa a vyvoláme tak globální katastrofu. GENIÁLNÍ, hlavně že jsme všichni humanisti! Studio si tak nicméně vytvořilo půdu pro další kokotské pokračování, na které se nemyslící hordy popcorn hltajících imbecilů zase jen pohrnou. Pokud k těmto lidem nepatříte a film jste ještě neviděli, tak na něj proboha nechoďte a počkejte si radši na torrenty, protože jediný způsob, jak zabránit dalším takovým sračkám v jejich vzniku, je prostě na ně nechodit... ()

Damnsinead 

všechny recenze uživatele

Po přečtení většinou negativních recenzí jsem čekala mnohem horší film, ale nakonec jsem se docela dobře bavila. Sice záběrů na uslintané dinosauří tlamy tu bylo víc než zdrávo, ale kdo by ty zubaté potvory neměl rád? Od předchozího filmu se moc nezměnilo, vytvářet nové druhy dinosaurů je pořád blbý nápad, dinosaurům pořád chutnají hlavně záporáci, takže jsou většinou po zásluze sežráni a kladné postavy pořád mají ve všem štěstí. Objevila se sympatická raptorka Blue, T-Rex je nejlepší přítel člověka, vždycky přiběhne a v poslední chvíli zachrání hrdinům krky. Taky se tu povinně musel objevit idiot, co dobrovolně leze do klece za nejzubatějším dinosaurem. Přes to všechno není Zánik říše kopie předchozího dílu a abych pravdu řekla, občas mě bavil víc než první Jurský svět. Je svižnější a nechybí tu napětí (například skvělá scéna, kdy se zubatý mazlíček indoraptor vloupe k malé Maisii do pokoje.) Já jsem s spokojená. Zánik říše by byl dobrým zakončením celé dinosauří série, ale myslím, že se dočkáme dalšího filmu. Podle toho, jak skončil tenhle, čekám, že v dalším filmu budou důchodci v parku krmit pterodaktyly namísto holubů. ()

WilliamMW 

všechny recenze uživatele

Asi už začínám měknout. Je to sračka, ale nemám vám nějak sílu tomu napálit špatné hodnocení. Jestli to nebude tím, že z té hromady pokračování a remaků tohle má ještě pořád čím zaujmout. Jo, všechno jsme už viděli; jo, hlavni hrdinka ztratila veškerý sexappeal; jo, vedlejší postavy jsou na pěst; a ano, je to krásný důkaz toho, že když dnes chcete v divákovi probudit nějaké emoce, tak mučit lidi je ta nejméně funkční cesta - musíte nechat trpět zvířata, byť digitální, to má pořád ještě odezvu. Kamera a atmosféra jsou na vysoké urovni, jen mě vyloženě sralo pg-13. Ten film si říká o krev. Jde na samou hranu toho, co je v žánru pro druhostupňaky dovolené, ale přesto to nestačí. Sledovat tu akci bez pořádného dotažení je frustrující. Herecké výkony na průměru, scénář je vysledkem mixu předchozích dílů, ale alespoň funguje. No prostě z nouze ctnost. ()

Armat-M41A 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem co jsem čekal a za co jsem zaplatil. O nic více ani méně a to je dobře. Sledovat všechny ty potvory na velkém plátně se prostě neokouká (vzhledem k tomu, že filmů s nimi vlastně moc není) a těším se na uzavření celé trilogie. Dle závěru se asi máme na co těšit. Každopádně lamentovat nad tím, že už to nemá atmosféru původních dílů je trochu mimo mísu. To už opravdu žádný další díl mít nebude, ať se stane cokoliv. A s tímto vědomím je potřeba k filmu přistupovat. ()

zemanec86 

všechny recenze uživatele

No nevím, ale přijde mi, že scénáristi si s tím moc práce nedali. Na koukání je to samozřejmě hezké, efekty super, aby ne s takovým rozpočtem. Ale proboha, co ten scénář........od té doby, co loď odplula z ostrova mi to celé přišlo dost přitažený za vlasy....Rex je nakládán helikoptérou v bytelný kleci a pak tam najednou leží jen tak v návěsu kamionu, raptor napůl uspanej tam leží staženej něčím, co vypadá jak pásek od kalhot.......loď připluje do velkýho baráku, ale na ty scény, který se tam odehrávali, by nestačily ani Bradavice s komnatou nejvyšší potřeby......Indoraptor vypadal jak brouk z prvních MIB, o stupiditě toho drsnýho lovce/zubaře, co si jen tak vleze do klece pro trofej, nemá cenu mluvit. No neumím si představit, kam to má směřovat??jako, že pár dinosaurů obsadí planetu?ale no tak......nebo se Blue bude jmenovat César? ()

ASFM 

všechny recenze uživatele

Slabý začátek, výborný prostředek, slabší konec. Zase je tu o něco více filozofie než minule. Navíc to ještě dostává nádech nové planetoopičí triologie. Jako horor s Chrisem Prattem a varujícím Jeffem Goldblumem super, jako Jurský park lehce nadprůměrné. Myslím, že o kvalitě této triologie rozhodne ale až třetí díl, jako u nových Star Wars. ()

Kardio 

všechny recenze uživatele

Z kinosálu jsem doslova vyběhl. Protože jsem byl nadšený, že ten paskvil skončil a protože nechci vidět na jednom plátně jména lidí, které respektuji (Spielberg, Williams) a jména těch břídilu co tuhle blbost natočili. Efekty byly většinou super. Ale jinak hrůza. Spousta věci co neměla působit vtipně, tak působila. Herci byli vedeni špatnými směry. Zápletka naprosto předvídatelná. Konec taky. Navíc zpracovaný naprosto úděsným způsobem. Cožpak je tak těžké poučit se z historie. Pokračování Jurského Parku, což je film skoro totožný jako Jurský Svět stály za nic. Některé filmy prostě nemohou mít pokračování. Někdy je holt lepší nemyslet jen na peníze. Vždyť to říkáte i v tomto blivajzu, zváném zánik říše. Pokritci. A co vůbec znamená ten název. Jaká říše že to zanikla? ()

Lukkyn 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je asi největší kopanec do koulí letošního roku. Chris Pratt, dinosauři a co z toho???Začátek ještě ušel, nápad se sopkou a scény , kdy vidíme dinosaury znovu (proboha pokolikáté už) vymřít se mi líbily. Jenže pak přijde neskutečný propad. Začnou se zase vymýšlet nové dinosauří druhy. Dinosauři jsou uvězněni ve sklepě???Jako vážně??Prostě druhá půlka mě totál nudila. Film by zasloužil zkrátit nejmíň o 30 minut. No a samozřejmě největší úlet je vypuštění dinosaurů do volné přírody, potažmo k lidem do jejich domovů. To by asi udělal jen totální ko...!!!Dál tu máme klasický konec , který už byl v předchozích dílech k vidění. Všecko se posralo hurá seberte vajíčka , ať může další díl dorazit do kin za 2 roky. Ne díky neničte už prosím Spielbergův odkaz. ()

Zlajdaa 

všechny recenze uživatele

Jurský svět má hodně klišé, není mu cizí humor, sentiment, ani napětí a akce. Má sympatické klaďase a záporňáky, které budete nenávidět. Nebudu zde hovořit za ostatní, ale já jsem z kina odcházela moc spokojená, spokojenější než po prvním díle. Musíte si zkrátka uvědomit, že Jurský svět není Jurský park (a tam mimochodem byla výborná pouze jednička), anebo na to prostě nekoukejte, ať zbytečně nenadáváte. Strhávám jedinou hvězdu za to, že některé věci byly opravdu nedomyšlené - např. *SPOILER* Pratta několikrát oslizne dinosaurus, ale on je vždycky na další scéně zcela čistý s dokonalým make-upem, nebo třeba fakt, že děj se odehrává během několika dní a hlavní hrdinové nejedí, ani nepijí. ()

Pavlo 

všechny recenze uživatele

Nečakal som po zhliadnutí traileru nič špeciálne, skôr som váhal, či na to ísť. Išiel som a dostal som squelý filmový zážitok. Síce to kvality predošlého dielu v plnej miere nedosahuje, avšak i napriek sa pár opakovačkám je to to super spomienka na prvé filmy s dinosaurami a vtípkami s nimi, bez nich, či o nich. Vizuálne krásne, efekty parádne a pár nelogických urýchlení v deji sa stratí ako náš slávny Isla Nublar. Vďaka Pánu za druhý ostrov (snáď naňho nezabudli scénaristi :-) ). ()

Pizavo 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říci... jako většina pokračování úspěšných filmů se i tento díl Jurského světa snaží vyždímat ze značky co možná nejvíce. Jako klasicky jsou zápornými postavami hrabivci, kteří chtějí shrábnout všechny peníze světa. Tato skutečnost je zřejmá již z trailerů. Za velký klad však považuji skutečnost, že Tyrannosaurus rex se ve filmu příliš neobjeví, protože už by bylo opravdu nudné neustále sledovat tohoto "krále", jak pobíhá všude, kde se dá, a ničí všechno, co mu přijde do cesty. Samozřejmě by špetka inovací neuškodila, protože film se od svých kořenů příliš nehne, takže jako obvykle z něj vyroste pouze přízemní keřík, což je samozřejmě škoda. Dalším velkým kladem jsou zajisté drastické scény, kterých je zde sice pomálu, ale přeci jsou. Co mě u nich nejvíce překvapilo je šum v kino-sále. Jen u pramála filmů nastane situace, že se přes celý kino-sál převalí šumící vlna šepotu, což se u drastických scén zajisté dělo. Ačkoli podtrženo sečteno se film vyšplhal na průměrné 3 hvězdy, vzrušení diváků mu napomohlo na hvězdy 4. Možná se k tomuto počtu hvězd uchýlím v budoucnu, jestliže bude další díl Jurskéhk světa lepší, nežli tento. Do té doby však dám hvězd 5, protože i přese všechno toto dílo přineslo přiměřenou porci akce a dinosaurů, spád byl poměrně rychlý a film nebyl plný chvil, kdy se postavy nic neříkajícně potácejí džunglí a hledají nějakého zatoulaného dinosaura nebo východ z parku, proto si zajisté zaslouží toto hodnocení... alespoň zatím... 5* ()

DarkViper 

všechny recenze uživatele

Pobavilo, překvapilo, určitě lepší jak jednička jurskýho světa (nikoliv Jurského parku, spielberg je pan režisér ostatní jen napodobovači) ()

Jurcekk 

všechny recenze uživatele

Tak si predstavujem svojho sedemročného synovca ako na to hľadí. A potom seba keď som videl čeľuste. No toto je väčší masaker...som vymekol asi... ()

Matt_Farrell 

všechny recenze uživatele

Indoraptor, najnovšia obluda Jurského sveta. Chytrý a nebezpečný. A tiež odolný voči uspávacím strelám. Človek znovu dostáva na frak, pretože sa snaží s prírodou zaobchádzať ako so svojím majetkom. Zlí a chamtiví sú požieraní, a dobrí pomáhajú zvieratám na slobodu. Schéma príbehu je podobná predošlému dielu, až na blbú sopku, ktorá sa rozhodla, že vybuchne uprostred nakrúcania. Scéna na streche nie je najhoršia, ale na mňa najviac zapôsobila scéna na ostrove, kde tí dvaja utekali z bunkra pred podobnou obludou. Tento druh filmov ma asi neprestane baviť nikdy. ()

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama