Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

juta 

všechny recenze uživatele

Osobitý a mě se prostě líbí. Místy horší grafika na dnešní poměry a občasná divná kamera je jen zrnko prachu. Ukázka toho, co je v takových situacích pro člověka to nejdůležitější. Rodina a sebeobětování pro blaho druhých. To je to, co dělá tenhle film filmem. Nemůžu říct, zda je lepší Drtivý dopad nebo Armageddon, oba mají své kouzlo, takže nedokážu určit, který je lepší. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Tak tímhle stylem určitě ne ! Lederová chtěla evidentně rozplakat celou Ameriku bez ohledu na následky. Tak trapný scénář bych očekával u seriálu Tak jde čas, ale katastrofický film? Nechutné postavy (snad jen Morgan Freeman v roli prezidenta je spolehlivý) dokreslují scénáristickou impotenci. Michael Bay si může gratulovat, jeho Armageddon má bezesporu lepší scénář. I přes dobré triky nemůžu dát víc kvůli filmu jako celek. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy jsou též mými oblíbenci a tak není divu, že mezi ně patří i tento. Vystupňované tempo a solidní efekty jsem obdivoval před deseti lety. Nyní jsem měl sto chutí rozstřískat televizi...no nedivte se. Když se ve dvanáct v noci, 10 minut před koncem rozhuláká znělka reklamy, to naštve nejednoho diváka. "Tyto" televizní stanice zase minimálně na rok nezapnu... :-) 70% ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

N a rovinu: jde to. Provařený námět a obvyklý patos, ale neštve to. Rozkouskovaně epizodický děj se v závěru sleje do očekávaného slzopudno-nadějně budovatelského finále, ale vzhledem k tomu, že nezbytný proslov odříkává Morgan Freeman coby nejsympatičtější filmový prezident USA, jakého jsem zatím viděla, na to divák nereaguje kopáním do plátna/obrazovky/monitoru. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Solidní katastrofická jednohubka, která zaujme velkorysým obsazením a efektně natočenou finální vlnou tsunami. Jen škoda, že celkový dojem markantně sráží chabý a patetický scénář, který po nějaké chvíli začne působit vážně hodně hloupě. „We watched as the bombs shattered the second comet into a million pieces of ice and rock that burned harmlessly in our atmosphere and lit up the sky for an hour.“ ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Film se s tržbami téměř 350 milionů amerických dolarů stal nejvýdělečnějším ze snímků roku 1998, režírovaných ženou. (Terva)
  • Natáčení probíhalo od 16. června 1997 do 24. října 1997 ve Virginii, Washingtonu, Californii a New Yorku. (ČSFD)
  • Joshua Colwell, který hraje jednoho ze členů NASA, zároveň dohlížel na vědeckou správnost filmu. (Karlos80)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama