Reklama

Reklama

Jurský svět: Nadvláda

  • USA Jurassic World: Dominion (více)
Trailer 2

Příběh filmu Jurský svět: Nadvláda se odehrává čtyři roky po zániku ostrova Isla Nubar, původního domova oživlých jurských tvorů. Ti se mezitím začali kontrolovaně i nekontrolovaně rozmnožovat a v důsledku toho jsme si museli zvyknout na jejich přítomnost v našem ekosystému, i na to, že už patrně nestojíme na vrcholu potravního řetězce. Existují lidé, kteří chtějí tuhle novou ohromnou sílu zneužít pro svůj prospěch, a na druhé straně lidé, již jim v tom chtějí zabránit a snaží se udržet svět v maximální možné rovnováze. K nim patří i Owen Grady (Chris Pratt) a jeho přítelkyně Claire (Bryce Dallas Howard), kteří nabyli patřičné zkušenosti v prvních dvou filmech. Doplňují je pak hvězdy Jurského parku, paleontologové Alan Grant (Sam Neill) a Ellie Sattlerová (Laura Dern) a teoretik s nadhledem Ian Malcolm (Jeff Goldblum). Ti všichni se pustí do dechberoucího souboje s časem, lidskými i ještěřími nepřáteli, aby se v situaci, která je nikoliv za pět, ale za minutu dvanáct, pokusili o nemožné. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (654)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Totálně nefuknční dějový věšák na repetitivní akční scény, který skáče jako blecha jen proto, aby nakonec odvyprávěl už několikrát vyprávěné, ale mnohem neobratněji a bez emocí. Scénář je naprosto katastrofální, režie akčních scén sice šilhá po ose Bourne Bond, ale ani v tom není extra zručná. Nakonec je to směs nepřehledné dinosauří MMA a sira Attenborougha po těžké mozkové příhodě. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"V T-Rexově žaludku, kritikova kost, což je celkem v pořádku, prudil nás už dost." Kudy z nudy? Jít krmit ještěrky do Dinoparku (u nás v Plzni) nebo se od nich nechat okusovat v kině? Cenově nastejno, ale v kině je větší tma a v ní číhá zubatá nostalgie, ergo lepší zážitek. Což taky byl a to navzdory kázání filmových, geneticky upravených kritiků a jedné šupinaté kritičky, jak mám být nespokojen, hledat na tom druhohorní mouchy a frflat, že je to dlouhé jak evoluce. Co by asi Juráči řekla moje babička? "No jo, na těch dinosaurech člověk vidí, jak život letí." A měla by sakra pravdu. Téměř třicet let již uplynulo od doby, kdy mi T-Rexík v letním kině v Olomouci poprvé dával pac (já mladý a romantik, život před sebou), to už je pořádná flákota nostalgie. Něco jako setkání spolužáků ze střední po 30 letech, tam taky neřešíte scénář, střih či triky, prostě si jen fajn pokecáte, ukážete si vzájemně zubní protézy, uznale drcnete tlamou do džípu či karavanu, sdělíte si počet dětí, příp. i manželek, hodíte na gril pár sarančat a tak. Když dorazí i nějaký Plivač, náladu to nezkazí. Prostě prima sraz. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $165miliónov║ Tržby USA $376,851,080 ║ Tržby Celosvetovo $1,001,978,080▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $20,876,158║ Tržby za predaj DVD v USA $10,059,818║ Ako taký klasický letný blockbuster úplne v pohode. Samozrejme technicky zvládnuté, herci potešia, hlavne návrat starých tvári, dravá akcia a kamera berie hlavne úsek na Malte, občas niečo v tých Dolomitoch. Kameň úrazu je hlavne tá obohraná príbehová schéma, ktorá už omrzí. To fakt sa nedá nič zmysluplnejšie vymyslieť. Veď aj taký anime seriál Jurský svět: Křídový kemp pojíma viac dejovej nápaditosti. /videl v kine: 70%/ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jurassic World: Dominion je typický veľkofilm tejto doby. Príbeh je jednoduchý, zorientujú sa v ňom ľahko aj tí, ktorí snáď minulé filmy nevideli alebo ich dej zabudli. A tí, ktorí si ich pamätajú dobre alebo si ich pred návštevou kina na pripomenutie pustia, majú ako bonus rad odkazov na minulé zápletky. S logikou alebo ľudskými možnosťami si tvorcovia rozhodne nerobili starosti, čo k žánru patrí, a či tak alebo onak, celkom to pobaví. Horšia je dĺžka filmu. Dve a pol hodiny je skutočne príliš, tým skôr, že mnohé sa opakuje, len zakaždým v inom prostredí a medzi rôznymi postavami. Deti, ktoré práve prežívajú svoje dinosaurie obdobie, to možno ocenia, pretože tie nemajú svojich miláčikov nikdy dosť, ale všeobecne je film zábavný zhruba sto minút, tých štyridsať sedem navyše je zbytočných. (3.8.2022) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám co by tomu asi říkal starej Crichton. Když vzpomenu na jedničku, nikdy nezapomenu na ten šok, na ten údiv stejný jako měl Grant, když viděl prvního živého dinosaura. Od té doby utekla kupa vody. Tady je nám dinosaurů naservírováno hned v úvodu tolik, že člověk cítí až mírné přesycení. Vždyť ještěrky jsou to kvůli čemu tenhle film vlastně vzniknul podle skvělé knihy. Příběh byl opravdu zmatlaný a chvilkami to je jednoduchá popcornová zábava pro multiplexy. Honičky slušné, hlavně ta na Maltě. Některé scény byly fajn, třeba ta s katapultovací sedačkou na stromě, nebo v žabincovém jezírku. Účast Granta a Sattlerové s Malcolmem potěšila. Hodně to filmu pomohlo. Dámy prominou, ale fakt chlapi zrají a ženské stárnou. Zatímco Goldblum prošedivěl a Neill vypadá jako z jedničky, Dernové vrásky nevyhladila ani filmová kosmetika od Dermacolu .-). V souhrnu je to zase film nabušený akcí, plný ještěrek a hmyzu se známými hrdiny. Nic nového ale nepřináší, mění se jen lokace a druhy dinosaurů. Dávám za tři raptoří drápy. * * * ()

Galerie (73)

Zajímavosti (28)

  • Jméno mládětě velociraptora (Beta) je odkazem na raptora Blue, který byl v předchozích dílech právě betou v raptoří smečce. (PaTeXx)
  • Ve snímku se mělo objevit ještě 5 dinosaurů, konkrétně rody Deinonychus, Elmisaurus, Oviraptor, Suchomimus a jeden neidentifikovaný teropod. Nakonec však byly scény s nimi vystřiženy. (Marasuchus17)

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Druhý Avatar pokořil miliardové tržby

Druhý Avatar pokořil miliardové tržby

29.12.2022

Po pouhých dvou týdnech v kinech se snímku Avatar: The Way of Water podařilo světově překročit miliardové tržby, díky čemuž si tento sci-fi spektákl zároveň může připsat jedno prvenství letošního… (více)

Reklama

Reklama