Reklama

Reklama

Sever

(seriál)
Česko, 2019, 5 h 39 min (Minutáž: 55–58 min)

Scénář:

Václav Hašek

Kamera:

Jan Šuster

Hudba:

Michal Rataj

Hrají:

Jiří Mádl, Eliška Křenková, Robert Řasa, Štěpán Benoni, Aleš Bílík, Martin Havelka, Jan Novotný, Martin Pechlát, Jacob Erftemeijer, Jan Komínek (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný seriál bude příběhem nadějného kriminalisty, který věří ve spravedlnost a čest, tudíž nezůstane lhostejný ke korupci svých nadřízených. Za to je ale následně potrestán a z vyšetřovatele se tak stává vyšetřovaný. Dramatická série vychází z atraktivního prostředí policie, s několika liniemi a překvapivými zvraty, které umožňují poznat způsob fungování nejsilnější státní mocenské organizace ve všech jejích složkách, jejich propojení i soupeření. (Česká televize)

(více)

Recenze (107)

Phex 

všechny recenze uživatele

Škoda toho Mádla, ten tam prostě nepasuje. Uvěřit mu jdou leda scény typu, že neumí řídit auto. Hrát tátu asi osmiletýmu klukovi nebo manžela prostě nezvládá. Jinak účast přemlouvače bab je jedinou slabinou. Protože silným ústředním tématem seriálu = srážka se systémem vs. vlastní hodnoty, si dle mě musí projít každej pořádněj chlap v pozici "zaměstnanec". Nelze vyhrát, takže stěhování, chlast, rozvod, sebevražda,...Závěr je otevřen pro případnou další sérii. ()

Lukinator 

všechny recenze uživatele

Skvělý příběh o tom, že když policie pracuje s padouchy, tak na nikoho nemůžete obrátit. Až do 5 dílu se mi to líbilo. V 6 díle jsem čekal, že se to nějak vyvrbí a ono nic? Hlavní postava jménem Petr Svoboda, se snaží o spravedlnost a když už je blízko, nechá se přemluvit, aby to vzdal. Chápu rodina je na prvním místě, ale stejně. Byl tak blízko!! Dal bych 5 hvězdiček nebýt toho konce. Tudíž dávám 4 hvězdičky ()

Reklama

JuveIt 

všechny recenze uživatele

Rozjezd měl tento seriál velmi pomalý. Od třetí epizody začala kvalita Severu gradovat a její vyvrcholení přišlo v páté epizodě. Finální díl byl hodně slabý. A nemám na mysli závěr, ten dle mého odpovídá realitě. Přesto všechno lze seriál hodnotit kladně. Na české poměry se jedná o nadprůměrnou tvorbu. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak to tedy byla sprcha. Píšu hned po dokoukání posledního dílu. Ani si nevzpomenu, jestli jsem někdy viděl šestidílnou krimi, v které ti zlí vyhrajou, hlavního hrdinu převálcujou a my si máme domýšlet, kteří mocní zařídili, aby u Bíliny prošlo několik vražd, okresní kriminálku řídil zkorumpovanej ředitel, GIBS aby chodila jen buzerovat kvůli hledání SPZetek, nelegálně postavená solární elektrárna dodávala proud do sítě a hlavní bílinskej policejní práskač Horváth si za cash koupil barák. Co to je vůbec za náturu, natáčet kriminálku, která blbě dopadne. To vidíme každej den kolem sebe ve zprávách, že se nám zloději smějou z televizní obrazovky do ksichtu. To o tom vážně potřebujeme seriál? Přitom to bylo tak fajnově natočený, Mádl se snažil, Benoni taky… A nic…Dávám 20%. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Na tuhle seversky přesně potemnělou kriminálku jsem se dost těšil, přeci jen Jirku Mádla poněkud intenzivně sleduju již od jeho začátků v Rafťácích. Počátek byl prapodivný, jen postava Martina Havelky, coby správného slizouna, již od startu signalizovala, že nedostaneme šanci si jej oblíbit. Od poloviny se příběh pořádně rozjel a dokonce jsem se jednou těšil i na týden následující. Korupce se řádně rozlezla a mít Sever víc dílů, tak se mohlo této linky hezky využít. Potřeba ovšem najednou rychle rozjetý vlak prudce zabrzdit donesla tak neuspokojivý konec, že se mi bohužel bude na tenhle projekt ČT vzpomínat jako na jeden z těch slabších jedinců. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Součástí filmového štábu byl i bývalý kriminalista, podle kterého vznikl celý seriál. (MaxAlfred)
  • Policejní budovou je v seriálu Telekomunikační budova Teplice stojící v Teplicích na náměstí Svobody. Společně s přilehlou budovou a od dostavby roku 1988 šlo dlouhá léta o nejošklivější budovu centra Teplic. (Muffino)
  • Seriál vychází z reálných případů, jež se v Ústeckém kraji udály v roce 2009. [Zdroj: Blesk.cz] (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

Reklama

Reklama