Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 1
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (137)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní, ale zřejmě nejslabší Narcos. Prostředí Mexika je určitě lákavé, ovšem postavy nezajmou tak, jak předtím. Michael Peňa není Pedro Pascal a Diego Luna nemá charisma Escobara ani Kmotrů z Cali Cartelu a to je docela problém. Jediná šílená postava, která fakt baví je Rafa. Akce je spíše komorní než velkolepá a není ji bohužel moc, protože nikdo proti sobě pořádně neválčí jsou zde spíš osobité vraždy, které jsou sice detailně brutální, ale očekával jsem daleko víc. Mírné zklamání, ale na 4 to pořád je. 75% ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všude se vždycky říká, že už žádná série bez Pabla nebude nikdy taková, jaká byla. A je to sakra pravda. Jenomže tahle je taky výborná, rozhodně lepší než série třetí. Je to parádně natočený, ještě líp vyprávěný a bezchybně zahraný. Hnedka první díl vás určitě zaujme nekonečným marihuanovým polem, který dostane snad každého. Hudba taky není špatná, v některých chvílích dokonce o dost lepší. Určitě taky každý musí pochválit detailnost seriálu, což je naštěstí u Narcos zvykem. Postavy jsou opravdu zajímavé, ale vůbec jsem nevěděl, jakou si mám oblíbit. Rafa je rozmazlený feťák, Don Neto spíš jenom ožralý strejda, Camarena takový špuntík, no a Félix začal být výborným záporákem až tak v posledních čtyřech dílech. Ovšem herci zahráli dokonale, mluvím pouze o sympatii. Akorát to přece jenom není tak dobré, jak jsem se na pravou mexickou jízdu těšil. Jde o to, že na Mexiko jsem čekal mnohem víc brutality. Mohlo být víc křičení, víc mučení, víc bolestných umírání, víc krve. Vždyť je to v tomhle státě docela podstatné. Některé přestřelky taky mohly být o něco lepší a delší. Docela dost scének je v tom i zbytečných. U této série bych spíš uvítal délku dílu maximálně 45 minut než přes hodinu. Každopádně poslední tři díly to zachránily natolik, že se mám chuť ihned znovu podívat od samého začátku. Což je hustý. „Musíme tenhle zasranej svět řídit, jinak bude řídit on nás“ ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Postupně se tak nějak podle mě ukazuje, že nejsílnější zbraní Narcos nebyli drogy, vyšetřování atd.... ale příběh Pabla Escobara. Po odvyprávění jeho příběhu, který nastavil nedosažitelnou laťku kvality, se už prostě prvním dvěma sériím původního Narcos ty další nemohou kvalitativně přiblížit. Mexické Narcos už je tak pro mě spíš další z řady drogových kriminálek, a jednotlivé příběhy narkobaronů už mě nedokázali tolik vtáhnout. Kvalita zpracování stále zůstává na solidní úrovni, ale jakoby se toto téma prostě už postupně vyčerpávalo. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Než vypukla Válka o drogy, jak ji známe dnes (kdy už ani nelze poznat, kdo je proti komu a kdo se čeho dopouští), než přerostla v nefalšovaný otevřený konflikt plný válečných zvěrstev a zločinů proti lidskosti, kdy proudí miliardy narko dolarů od lidských trosek v Americe do honosných haciend v Mexiku, tak na samém počátku bylo několik "outsiderů", kteří se rozhodli z do té doby nekoncepčního pašování trávy udělat "seriózní" byznys skrze první kartel. Což se jim dařilo tak dobře, až chytli slinu, uvědomili si, že se nemusí vystavovat přímé hrozbě pěstování, protože mají ohromnou "konkurenční výhodu" v podobě ohromných a obchodu otevřených hranic s USA. Rozhodli se tedy zaštítit distribuci "bílého zlata"; a od toho momentu šlo všechno do háje. Je paradoxní, že pokud něco první sérii "spin-offu" Narcos vyčítat, tak právě určitou "selankovitost", protože oproti předchozím kolumbijským řadám, to nesporně je mnohem poklidnější, méně emoční i násilné a více byznysové. Ano, je to o období, kdy DEA hledala svou tvář, kdy si narkotrafikanti teprve začínali uvědomovat, co že to vlastně mají v rukou, kdy to bylo stále spíše o gentlemanských dohodách než o uřezaných hlavách na zápraží. O časech, kdy ještě netušili, že nemusí být otroci v soukolí politiků a policejních složek, ale naopak že oni jsou ti, kdo politiky dosazují a rozhodují na koho policie zaklekne. Čili ano, ještě to není to Mexiko, kde vztahy a intrikaření mezi jednotlivými kartely zostuzují i kutí piklů ve Hře o trůny. Nic z toho neznamená, že by to nebylo výtečné a zajímavé. Je, jen si to musíte párovat vůči stavu o jednu dvě dekády později. Obsazené je to perfektně, málokterý seriál má takové štěstí na šťavnaté vedlejší postavy; speciálně Don "mexický Krobot" Neto a Pablo "mexický Zedníček" Acosta tomu dodávají srdéčko a duši. Na rozpočtu se nešetřilo, (nejen) dobová výprava je ohromující. Mnohým bude vadit Luna jako hlavní kápo, protože "není tak charismatický ani šílený jako Escobar a El Chapo je tu (zatím) jen jako podržtaška větších šíbrů". To je nesporně pravda, ale Luna to hraje výtečně a právě ta jeho nenápadnost, to že to celé "řídí jako kravaťák firmu", je jeho předností, která ho odlišuje a činí zajímavým. Navíc tvůrci výrazně pracují s jeho párováním oproti Peñově charakteru; oba jsou outsideři z vidlákova, které nikdo nebere vážně a i když už úspěch mají, tak jenom protože se zrovna hodí jejich šéfům. Více než solidní rozjezd, který plně obstojí sám o sobě a nejen jako doplněk ke kolumbijské trilogii. A oproti ní má značnou výhodu v nezměrném potenciálu do budoucna, protože až se to dostane do bodu, kdy padne El Padrino, tak se uvolní místo pro již zmíněného podržtašku. A pak to terpve započne. | S1: 4/5 | ()

PAVEK 

všechny recenze uživatele

Dobrou zprávou je, že Narcos: Mexico si uchovává jedinečnou atmosféru původních Narcos a proto vlastně není žádným překvapením, že se Mexico vydává ve stopách původního seriálu. A je to vlastně dobře, vypravěčský styl s prostřihy dobových záběrů dodává celému seriálu skvělou přidanou hodnotu a na Mexico se jednoduše dobře kouká. Asi nemá cenu se tu rozepisovat o hereckých výkonech, ty jsou jednoduše skvělé. Nejsem z těch, kterým by třetí řada původních Narcos připadala horší než ty původní dvě s Escobarem, přesto ale musím říct, že Mexicu do kvalit všech třech řad původních Narcos něco málo chybí, těžko říct, co přesně to je. Komentář píšu po první sérii. ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • Jeden z ozbrojenců střežících marihuanové pole má ve výzbroji „praotce“ všech útočných pušek – německou útočnou pušku Sturmgewehr (StG) 44. Sturmgewehr byl zaveden do výzbroje německé armády během roku 1943 a vyráběl se až do konce II. světové války. Ve službě byl až do začátku 60. let u východoněmecké Volkspolizei. (dickens)
  • Písnička, která hraje u bazénu, je „Keep On Loving You“ od REO Speedwagon. (Duoscop)

Reklama

Reklama