Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 1
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Recenze uživatele DAPDO k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2018) (S01) 

Novej kartel, jiná zem, jiní agenti, tráva místo koksu, stejnej styl vyprávění - a stejně je to zase pecka. Narcos v Kolumbii se nedá předstihnout, Escobar a kartel z Cali trumfli Felixe ve všem, ale pořád je tenhle seriál pro mě číslo jedna. V Mexiku ubylo akce a krve, přiznám se, že v některejch dílech jsem se třeba půl hodiny nudil, ale zbytek dílu se pokaždý rozjel a končil v tom nejlepším. V Kolumbii byla ta korupce na fakt vysoký úrovni a sahala do nejvyšších pater, co se ale dělo v Mexiku, to je ještě o level výš a všechno vygraduje tím, kdy se ve finále nechal uplatit i polda, kterýho celou dobu považujete za čestnýho. Proměna Miguela Ángela Félixe Gallarda z malýho policisty na drogovýho magnáta mě dost bavila, zatímco Escobar a bratři Rodríguezovi v předchozích sériích byly jasní a nesmlouvavý bossové od začátku, Félixův vzestup byl pomalej, o to víc v každým díle překvapoval a jsem zvědavej, jak v tom bude pokračovat dál. Jsem rád, že tvůrci neupustili od modelu vypravěče, kterýho na konci první série i uvidíme a taky že dál používali autentický obrázky a videa z médií. ()

Série 2 (2020) (S02) 

Oproti první sérii v Mexiku přibylo víc zákulisních a politických bojů a to co dělalo Narcos Narcosem od dob Pabla se trošku vytratilo. Hodně tomu napomohla partička kolem agenta Breslina, která posrala skoro všechno na co sáhla. Skoro v každým díle si říkáte, že to končí tak, že další epizoda už bude nálož podobná předchozím sériím, ale nakonec ani věc jako atentát nepřiměje Félixe ke zkratovitýmu jednání. Během téhle série jsem si několikrát říkal, že by se měl Narcos ukončit, protože nepřináší už nic novýho a je to všechno na jedno brdo, ale závěrečný tři díly zase daly naději, že nemusí být tak zle. Kdo chce moc nemívá nic, takže Félix skončil v base a zbytek kartelu na svobodě dává velkou šanci na zajímavý pokračování. ()

Série 3 (2021) (S03) 

Stačilo si pustit posledních 10 minut předchozí série, kde je hezky všechno sesumírovaný a neměl jsem za celou dobu problém v postavách. Druhá polovina série sice trochu ztrácela tempo, ale za mě to byla nejlepší série z Mexika. Zůstal styl vyprávění ze všech předchozích Narcosů, takže vypravěč, prostřihy na autentický záběry - bez toho už bych si tenhle seriál nedovedl představit. Agent Brolin a jeho tým tentokrát neposrali úplně všechno, ale skoro všechno, takže všechny kartely měly dostatek času ukázat, co v nich je. Jediný, co mi sem nesedělo, byl příběh mexickýho strážníka, který pátral po sériovým vrahovi mladých holek, bylo to jak z jinýho příběhu. Za zmínku stojí to, že nejlepší dva díly této série režíroval Wagner Moura. ()

Reklama

Reklama