Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 2
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Diskuze

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

3. Série je jednoznačně úplně nejslabší. Stejně jako u předchozích dvou sérií si myslím, že dvouhodinový film by na odvyprávění bohatě stačil. Příběh už téměř vůbec není o drogách, ale spíše o korupci ve státním systému. Bohužel zde máme spoustu dějových linek, které spolu v podstatě vůbec nesouvisí a téměř nic se v nich za celou sérii nestane. Nejzajímavější dějová linka je linka s policistou, který vyšetřuje vraždy mladých žen.. A i u té poslední 4 epizody jen sedí v autě a čumí pořád dokola na tu samou ulici. Postavy mezi sebou řeší hrozně nezajímavé věci, které děj nikam neposouvají. Když už je tu nějaká akce tak k ní dojde tak nějak z ničeho nic. Nevidíme žádné vyšetřování, které k nim vede, žádnou přípravu.. Zkrátka z ničeho nic se někde objeví střelci nebo policie a začne se střílet.
Nejzajímavější věci se dozvíme, až od vypravěče v poslední epizodě, který nám vlastně prozradí, že jsme celou dobu akorát tak škrábali povrch příběhu.. Otázkou tak zůstává jaký měla tahle série vlastně smysl. 
Vzhledem k tomu, že je to závěrečná série seriálu a celkově seriál vlastně nepřinesl, krom vysokých produkčních hodnot, vlastně nic co by vyloženě stálo za to. Tak nemůžu Celkově hodnotit více než 2* 45%

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

tomas.malo

Tak za mě je tam postupný úbytek kvality. Potažmo původní Narcos, a hlavně Escobar měli v sobě prostě něco navíc, co tě furt drželo při sledování, tady už to tak nevidím.

Viděl bych to na závěrečné Narcos: USA :)

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Druhá řada je lepší než první, ale pořád to není něco o čem bych mohl tvrdit, že jsem si to užil. Dost tomu podráží nohy i přehnaná stopáž, kdyby epizody měli 40-50 minut bylo by to mnohem lepší. Třeba takový první díl je hotová tragédie, neboť se v něm v podstatě nic nestalo. Naštěstí se to potom trošičku zlepší.
Bohužel co se vývoje postav týče sledujeme celou sérii všechny pořád ve stejných polohách. Felixovi se pořád něco rozpadá pod rukama. Walt neustále někoho sleduje a pak provede nějakou akci, při které někoho zatkne. Což by nevadilo, kdybychom kromě Walta poznali alespoň trošku jeho tým. Takhle k nim měl divák vztah asi jako ke komparzu.
Vrcholem druhé řady byl 8. díl, který byl o prezidentských volbách a dvou nejlepších postavách seriálu (Pablo, Mimi). Také to byl jediný díl, který jsem si opravdu užil a jediný příběh co opravdu stál za odvyprávění.
Tím nechci říct, že by zbylé epizody byli špatné jen nebyli zdaleka tak zajímavé.
Po shlédnutí poslední epizody se jaksi nemůžu zbavit dojmu, že se celá série dala lépe odvyprávět ve 2 hodinovém filmu. Takže hodnocení stejné jako u první série 3* 60%

Gryphon

Gryphon (hodnocení, recenze)

Lacike

Jasné a afro-mexičania vyblednú, a aziatom sa narovnajú oči. Nevedel som že mexické slnko vi robiť také veci.

Gryphon

Gryphon (hodnocení, recenze)

Ako to že v tom Mexiku nevidím multikulti osadenstvo? Samí mexičania. To je ale hrozný rasizmus.

na příspěvěk reagoval Lacike

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

No snad bude příští série výrazně lepší co se děje týče. Tahle byla moc o těch začátcích, ve kterých se nic moc nedělo a jen se přešlapovalo na místě. Ta stopáž některých epizod byla taky extrémně přepálená. Sice tu nebyla vyloženě o ničem scéna, ale dost se dějově skákalo a spoustu scén, které byly zobrazeny nikam nevedly a nijak se dál nerozvíjely. Celkově sérii hodnotím 60%

martin1991

martin1991 (hodnocení, recenze)

Pri pozeraní tohto seriálu ma napadlo, že vlastne celé DEA a všetky zložky, ktoré sa podieľajú na boji proti rozsiahlym drogovým činnostiam nikdy nič nedosiahli. Zastavili drogových kráľov ale drogy sú tu stále len to ma pod palcom niekto iný.... z tohto hľadiska je zaujímavá myšlienka nikdy nekončiaceho pôsobenia drogových kartelov. Taktiež ma zaujalo ako prísne bol vyobrazený obchod s marihuanou, kvôli marihuane sa vraždilo ale v súčasnosti keď to majú niektoré krajiny povolené a štát má pod palcom daň z predaja tak je všetko v poriadku, chorý svet nie? 

EricNor

EricNor (hodnocení, recenze)

Thug_Leo

K těm sicarios a ochrance jako takové. Mě to taky na začátku zarazilo, ale na druhou stranu kartely prošly dlouhým vývojem a přítomnost nebezpečí v osmdesátkách asi nebyla všude, protože defacto skoro neexistovala konkurence a úřady šly narcotrafikantes na ruku. Změna nastala až v roce 2006, kdy tehdejší vláda vyhlásila válku drogám. Pak začala brutalita narůstat do obřích rozměrů. Že Mexičani neměli nikdy daleko k násilí vyplývá i z regionu, který je krví nasáklý od dob pyramid a místní to prostě mají v genech a represe to jen vypustili na světlo boží.

Ivo

Ivo (hodnocení, recenze)

Thug_Leo

Asi tak ... je to taková už trošičku méně kreativní a méně akční recyklace předchozí šablony ...

Thug_Leo

Thug_Leo (hodnocení, recenze)

I padrino nejmenšího gangu má ochranku, tady i ti největší nemají ani bodyguarda, o sicarios neslyšeli a násilí nechávají mimo kameru

Thug_Leo

Thug_Leo (hodnocení, recenze)

Ani zdaleka nedosahuje kvalit prvních dvou sérií Narcos. Nikdo děj netáhne, nahodilé zvraty jsou nelogické, násilí i jeho zobrazení je mnohem mírnější, spíše to působí jako parta kámošů než kartel. Očekával jsem mexický kartel na způsob Sicario, dostal jsem konverzačku s občasným střílením a častým pocitem, zda-li to vůbec dokoukat. 2*

na příspěvěk reagoval Ivo, EricNor

Reklama

Reklama