Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 1
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (136)

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová destinace, úplně nové herecké tváře, nový podtitul. Na nejnovější přírůstek do rodiny Narcos se sosutředila veliká pozornost, zaznamenal jsem, že mnoho kritiků zprvu usuzovalo, že to na své starší úspěšné bratříčky (tím myslím samozřejmě první tři série) mít nebude a ta špetka dokonalosti tomu jednoduše bude chybět. Malinko možná chápu, co tím mysleli, ale suma sumárum, Narcos Mexico je prvotřídní počin s jen málo kosmetickými nedostatky. Tím nejdůležitějším atributem jednoznačně bylo sehnat charismatického herce, jenž by dokázal unést celý seriál a diváci by si jeho počínání na obrazovce užívali plnými doušky. Zpočátku jsem sice choval k Diegu Lunovi a jeho postavě menší pochyby a k spekticismu tudíž chyběl doopravdy malý kousek, ale jak čas plynul, tak jsem pochopil jeho osobnost. Na Pabla sice nemá, ale kdo z ostatních taky, že ? Trochu mě zarazilo, že příběh se rozjížděl docela pomalým tempem, ale ke konci to nabralo slušné otáčky, kde o přestřelky a příběhové zvraty nebylo nuze. Skvělý soundtrack, výborné vygradování, natěšenost na druhou sérii zde tudíž panuje. Teď si asi říkáte:,, Tak proč tomu ten ignorant napálil jen čtyři hvězdy?" Chyběla mi zde lepší a propracovanější postava na druhé strany barikády, postava agenta Peňy totiž "Kikiho" převálcovala na plné čáře. Za mě dávám 84 % ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nabízí se srovnání s kolumbijským Narcosem. V Kolumbii nejsou politici přímo v obchodě s drogami zapojení jako v Mexiku. Mexiko je více úplatné než Kolumbie. Nikdy tam nepojedu, bezpečnost není, v Kolumbii bych to čekal, ale Mexiku ne až tak moc, když Američané tam jezdí třeba na ryby. Kolumbijský Narcos je lepší hlavně 1. a 2. série. ()

Reklama

nevermore 

všechny recenze uživatele

Mexico, mělo tu nevýhodu (asi), že jsem ho viděl hned po tom, co jsem dokoukal předchozí série Narcos. A to byl náramnej kvalitativní sešup. Téměř žádný zajímavý postavy (čest výjimkám) a gangsteři jsou o míle charizmatičtější než ochránci práva. Tam se dostávám, k největšímu problému série, a to je charizma DEA týmu. Nic, prostě nic, je to banda nesympaticých fádních blbců, no a Peňa, to je prostě strašnej herec. Snažící se ještě navíc uhrát otřesnou postavu negativního, opruzelýho, a hlavně nudnýho Kikiho. Ve stínu toho je hlavní padouch něco jako jižanskej George Clooney. Mně to nebavilo, táhlo se to, normálně by to asi 4 **** sneslo, ale v porovnání s předchozím, prostě průměr. I když kvalita hudby, záběrů kamery a naturality je za mě ok. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Laťka je stále na vrcholu. Námět není už tak atraktivní jako u Escobara (to už ale nebude žádný námět z prostředí narcos), ale stále je to precizní, realistické a co alespoň dokážu posoudit, tak faktograficky správné. Mám tušení, že mexická série bude mít vzestupnou tendenci (na rozdíl od té Kolumbijské). Tedy těším se na další… ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

PRVNÍ série: určitě slabší než Narcos. Dění v Mexiku je podáno totálně nezajímavým způsobem. Nejdřív to vypadá podobně: rodící se drogový boss a nějaký nový agent, který mu půjde po krku. Samozřejmě i pár dalších postav. Nikdo z nich ale není ničím výjimečný. Snad až na Kikiho, Michael Peña tu předvádí poměrně dobrý výkon, určitě se mi tu líbil víc jak třeba v Ant-Manovi, nekomediální role mu svědčí. Škoda, že vypravěčem je v této sérii někdo jiný, někdo, jehož ani neuvidíme. Vzhledem ke konci série se to pochopit dá, ale tím spíš celá série vypadá víc jako dokument s klasickým voice-overem. Felix vypadal na začátku celkem slibně, ale postupem času mě jeho postava začala neuvěřitelně štvát. Vůbec z něho nešel strach a respekt, jaký na začátku původního Narcos budil Pablo Escobar. Felix už od začátku působí jako neuvěřitelnej kretén a pěknej debil, kterej si respekt nezískal ale vyobchodoval, vymluvil a vyprosil. Až jsem se divila, že ho nikdo nepodrazil. Jakej rozdíl to je, je krásně vidět ve chvíli, kdy se Felix s Pablem setká, jednoznačně vrchol série a bohužel i seriálu (Pablo Escobar také může za to, že hodnotím o něco lépe). ----------------------- DRUHÁ série: zejména první polovina se táhne jak smažák při krájení. Měla jsem pocit, že se tam nic neděje, že by bylo úplně jedno, kdybych to přeskočila. Měla jsem problém u toho udržet pozornost. K tomu mě Felix štval čím dál tím víc a já se hrozně těšila, kdy se mu to všechno sesype pod rukama. Vypravěč se tu konečně přesunul i před kameru a je to asi nejzajímavější postava ze série. I tak ale žádnej zázrak. Vrchol nastává v druhé půlce série pár epizod před koncem, kdy atmosféra nejvíc připomíná tu z původního Narcos – napětí, nečekané zvraty, zajímavé dialogy o něčem. Dokonce jsem začala víc vnímat i soundtrack, což je ve výsledku asi to nejlepší, co série nabídla. Uvidíme, co třetí série, jestli bude. S odřenýma ušima seriál jako celek ode mě má zatím 7/10. ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • Písnička, která hraje v 28. minutě, je „Vuelve A Mi“ od Grupo La Rebelion. Ve 32. minutě hraje „Karma Chameleon“ od Culture Club. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje v této epizodě, je „Contrabando Y Traicion“ od Los Tigres Del Norte. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje v 19. minutě, je „El Mariachi“ od Loli Beltrán. Ve 29. minutě hraje „Yuriria De Mis Amores“ od Gabriela Allendeho. Ve 31. minutě hraje „Baker Street“ od Gerry Raffertyho. Ve 35. minutě hraje „Hold The Line“ od Toto. (Duoscop)

Reklama

Reklama