Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 1
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Recenze uživatele Ivo k tomuto seriálu (2)

Narcos: Mexiko (2018) 

Nová série jako by už trochu ztrácela tu beznadějnou ďábelskou brutalitu a spád sérií předchozích a až příliš často sklouzávala do zdlouhavých a (zvrhle) rutinních konverzaček zpestřených občasnými "cool" dějepisnými ponaučeními a nějakým tím příležitostným pif paf. Výběr hlavních hrdinů nebyl možná úplně nejšťastnější - hlavní padouch po většinu času vypadal trochu jako vyplašený František Filipovský (který ze začátku ani nenaspořil na pár bodyguardů) a chudák agent Kikina připomínal spíše nějakého dobrosrdečného indického strýčka z rodinné pohádky. Trošku se to rozeběhlo v posledních dvou dílech, ale vítr do plachet už úplně nedohnalo. Holt Moula je Moula a když se tam v jednu chvíli na moment nečekaně objevil, hned to trošku nabralo temné grády ... Dost nesnesitelné bylo to nepřetržité hulení každé z postav mužských i ženských - chvílemi jsem měl pocit že ten kouř mi prolézá už i z monitoru :) Šokující reflexí smutné a stěží uvěřitelné zvrácenosti části naší civilizace tohle všechno však bohužel zůstává... Jihoameričtí divoši jsou opravdu hodně šílení. ()

Série 2 (2020) (S02) 

Ani Narcos se bohužel neubránil tradičnímu osudu a úpadku většiny současných seriálů, kdy skvělý začátek je čím dál více degradován nastavovanou a čím dál prázdnější $$ kaší ... (zdravím Homeland, Bosche, House of Cards, La Casu de Papel a další díla nakažená globálním seriálovirem ...). A tak už jen s rozpačitým škrábáním za uchem, s ochrannou rouškou a se svrbícím prstem na kritickém tlačítku fwd nezbývá než sledovat lehce uspávací cyklus jakýchsi dlouhých, nablýskaných (a nesmírně záživných) večerních amigos mejdanů s tancem a živou hudbou, monotónní zakouřené dialogy zádumčivého Felixe i jeho mocných plastových kolegyň a to vše občas prostříháváno pár amatérskými akcemi "dea" bezdomovců v pozadí. Ale abych to jen takto rychle neodbyl, dovolil bych si tímto ještě v prostorách Katovny na chvíli otevřít ryze odborný dialog v rámci zde publikované velmi podnětné recenze kolegy uživatele ddf76: na rozdíl od něj se totiž kriticky nedomnívám, že podstata celého díla je (jak zmiňuje) "vice filozovistejsti", ale spíše bych si troufal v této souvislosti použít odborný termín "unile nudnejsti" s tím, že ani "karteli" svištící "tunelama" a "letadlama" tomu moc nepomohla ... Věřím že je to takto dostatečně srozumitelné a erudované... Abstract: už to prostě stojí celé za h ..., pardon - chtěl jsem samozřejmě říct za "finální recyklovaný odpadní produkt trávícího metabolismu tělesné soustavy" ... Použitá literatura: Narcos, Narcos: Mexiko série 1,2. ()

Reklama

Reklama