Reklama

Reklama

Záhada Blair Witch

  • USA The Blair Witch Project (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní
USA, 1999, 81 min (Special Edition: 86 min, Alternativní 78 min)

V říjnu 1994 se záhadně ztratili v lesích poblíž Burkitsville v Marylandu tři studenti při práci na dokumentárním filmu. O rok později byl nalezen materiál, který natočili... Mystifikační horor o tajemné kanibalistické příšeře, který zaznamenal mimořádný komerční úspěch, stál pouhých 25 tisíc dolarů, přičemž utržil přes 240 milionů dolarů. (Magic Box)

(více)

Diskuze

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Podla mna neskutocne podhodnoteny film, ktory by si źasluzil mat aspon 80 - 85 %.

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

Zeck: Tak naposledy ... s o generaci mladšíma rádoby chytrákama, co si hrajou na velký znalce,  je to vždy těžky, to je známá věc, Ovšem ty jsi ultra numero, nejenom, že ducha mdlého, ale i s velice nedobrým vkusem :-)

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Teď jsi mi to nandal! A takovým dospělým způsobem, že bys mě to mohl jako otec i vyučovat! Ale teď vážně, že jsi primitivní kokot posraný z toho filmu natolik, že ho musíš hatovat přes pět stran psaním permanentních sraček, za které by se stydělo i retardované dítě, natož člověk, co by mohl dělat otce 23 letému Zeckovi, zůstává, OK?  

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

Zeck: No, věkem bych ti mohl dělat otce (ale ani na chvilku mě to nenapadlo :-DDD, protože bych tě musel zprovodit ze světa a to způsobem, kterej by se humanistům moc nelíbil). Kdybys nečetl jen hovadiny hodný tvýho intelektu (a sice přesně to, co máš na profilu - porno, hnus a fekál), tak bys zjistil, že je vše trochu jinak. Možná jsi to ani nezaregistroval (ani bych se nedivil, jelikož duchem budeš někde na úrovni Josefa Vyskočila), ale vytvořil sis nick, který je jako jedno velký ho... a příspěvky jako dvě :-)))

MikeCool

MikeCool (hodnocení, recenze)

Darkage: Plně s tebou souhlasím, nicméně je to kultovní film !!! a je pravda, že bez tohoto by nevznikl REC ani Paranormal Activity. 

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Kámen: No, tomuto označení se nijak nebráním, celkem trefné a zábavné. Líbí se mi fakt, jak brutálně tě musela Blair Witch rozsekat a doslova vyděsit až ses z toho při sledování posral strachy (tvůj styl psaní nasvědčuje tomu, že ti je kolem třinácti, takže ideální proporce pro stolici v teplácích), když tady přes pět stran diskuze permanentně opakuješ své dva argumenty ("film je nudný a trochu trapný" ... "jsou v něm smažky"), a ty pak pravidelně prokládáš slovním napadáním každého, kdo film pochválí nostalgicky, nebo jako čerstvý zážitek. Chápu, že sledování tohoto filmu pro tebe byl v dětství traumatizující zážitek, který přetrvává ještě dnes, rok po zhlédnutí. Ten film je ale fikce, takže si můžeš oddychnout a přestat hysterčit, případně předložit nějaké pádné argumenty místo té slovní zásoby píč, kokotů a prdelí. Chápu, že tvůj nick je ekvivalent pro (na)tvrd(l)é hovno a proto sis ho taky vybral, ale i přesto nerozumím smyslu tvé účasti v této diskuzi. 

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

Jo jo, strach z neznáma je největší zlo. Navíc, každej byl někdy v lese.o) 

bary64

bary64 (hodnocení, recenze)

Nedá mi to-i já se musím připojit. Přestože vím,jaké šméčko na nás tvůrci ušili,při každém shlédnutí mám zadek v křeči. Zatímco u jiných filmů se mi to nestane ani na první pokus. ;-)

Hoyt

Hoyt (hodnocení, recenze)

Tak po několika letech jsem si dal opáčko a atmosféra mě pořád dostává. Nejstrašidelnější film co jsem viděl. I po těch letech.

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

Zecku, ale ty jsi zcela regulérní hovno a fekální exot, co přináší na csfd.cz  jen snůšku blábolů, schizofrenních konspirací, porna a jinejch duchaplností. Hraješ si na borce a nemáš na to ... zřejmě mlsáš nějaký dobrý zboží, ale to už je jiná kapitola.

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

Měl jsem na mysli ještě jeden podstupeň a sice, totální hovadina, větší už nehledejte, kterou by každý uživatel mohl dát jen jednou. Toto by byl zcela upřímně vážný kandidát ...

Bloody13

Bloody13 (hodnocení, recenze)

Zeck: nápodobně, taky jsme byli s kámošem přesvědčený, že je to skutečnost, takže v kině jsme si vážně špinili trenky... no a po 14 dnech jsem se se známou z půjčovny hádal, jak se to s tou pravdou vlastně má. No a tak jsem naskočil na internet, kde jsem samozřejmě zjistil pravou podstatu věci... každopádně kde skončili takoví Kanibalové, tam BWP začal. Falešná kampaň promyšlená do nejmenšího detailu a fámy z druhý huby udělali svoje a stvořily novej fenomén "found footage"...

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

Jen škoda, že neexistuje výstižnější název, než je odpad ! Bylo by to na místě ...

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

No, on ten film taky přece stojí a padá na tom, že si kolem sebe dokázal už v 99 za pomoci pár stovek dolarů, vybudovat ten největší hoax v historii lidstva. Do té doby nic podobného neexistovalo (stejně jako internet), takže tomu každý pochopitelně ihned věřil. Dokonce jsem slyšel i dvě senilní báby na zastávce, jak si o tom vypráví a říkají nějaké historky o způsobu jakým se ta nahrávka dostala na veřejnost. To už člověk celkem znejistil a začal být posraný už jenom z té legendy, zvlášť když byl dítě. Já u toho zhruba ve 13 sral festově strachy, sral jsem strachy ještě další tři noci a další půlrok jsem sral při pohledu na les. Postupem času legenda ochabla, objevil se internet a skutečnost se projevila naplno, člověk zjistil, že byl dokonale ochcán a gratuloval tvůrcům, taky si díky tomu odnesli čtvrt miliardy dolarů. Dnes už Blair Witch pochopitelně moc fungovat nemůže protože se na něm od té doby přiživilo tisíce levných sraček natočených kdovíjakým debilem, který nemá na to točit opravdový film a tak sází na ten samý formát, který v minulém století vydělal škváru z hovna. Díky tomu se pak objevují kokoti jako např. Kámennebo Mexer, kteří o 13 let později žvatlají o tom, že ten film je sračka a každý kdo se u toho bál je regulérní hovno. Už jen chybí pánové, abyste to začali posuzovat s Monstrem a pronesli, že na poli "home nahrávek" tohle nesahá Cloverfieldovi ani po kotníky... 

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Tak jsem si zběžně přečetl zdejší diskuzi a jen málokterý horor vzbuzuje takové až docela vyhrocené debaty jako tento- což už něco znamená :) Zkrátka je jen málo lidí (samozřejmě zajímající se alespoň zběžně o film, ale to by tu na tomto portálu měli být všichni... no ehm- měli :-/), které nechává Blair Witch Project chladnými. Já sám jsem ho viděl ještě jako docela malej sopel a pod nátlakem toho hypu, co se kolem tohoto filmu vznášel (kurde Jarine, ono je to fakt podle skutečný události? Jo vole, ale tohle už je jen přetočenej děj, znám holku, co vlastní originál záznamu, kterej cajti našli po těch třech zdechlejch :D), jsem tomu absolutně podlehl a sežral to těm týpkům i s navijákem. Pak sice přišlo vystřízlivění, že to asi podle skutečnosti tak úplně nebude, ale stejně tento horor považuju za klasiku žánru (navíc vlastně za zakladatele tohoto "subžánru"), exteriéry temného lesa (od tý doby už lesům tolik nedůvěřuju, i když v tom našem bych mohl narazit tak max. na veverky), příjemně vyšokovaní herci, perfektně zvolená hudba (která logicky zazní až u závěrečných titulcích), viz: http://www.youtube.com/watch?v=Xvc2-9N7pco a samozřejmě ten epický nápad s handy kamerou. Jak říkám, Záhada Blair Witch je filmem, kterej píše dějiny filmového hororu (a nejen jeho), je to vpodstatě zásadní snímek (ať už se to těm haterům líbí nebo ne) a pro mě osobně jeden ze tří nejoblíbenějších hororů, co jsem kdy viděl (a že jsem jich už viděl). Zbytek myšlenek už radši hodím do komentáře k filmu, páč už je ten koment nataženej jak sopel :)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Emmerich a „skromná sci-fi“?

Emmerich a „skromná sci-fi“?

02.11.2010

Zní to jako dvě neslučitelné věci, ale Roland to asi myslí vážně. Momentálně dolaďuje svůj záhadný projekt Anonymous, který má být „historickým thrillerem o tom, kdo doopravdy napsal Shakespearovy… (více)

Paranormální příběh jednoho filmu?

Paranormální příběh jednoho filmu?

22.09.2009

Horor Paranormal Activity se očividně pokouší navázat na úspěch nízkorozpočtových hitů typu Záhada Blair Witch, Saw či aktuální District 9. Jak? Promyšlenou kampaní, která buduje mýtus… (více)

Reklama

Reklama