Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (261)

dubinak 

všechny recenze uživatele

I já jsem se stala obětí omylu a nechala se nachytat, když jsem si myslela, že tento film bude mít souvislost s původním (a původně dobrým) Wrong Turn. I trailer nasvědčoval tomu, že půjde o nějaký vychytralý způsob, jak obnovit a ozvláštnit kanibalskou rodinku tím, že do lesa nastraží pasti. Takže, žádné společné znaky tyto dva filmy v podstatě nemají. Tento kousek je ale co se týče kvality provedení a scénáře velkým rivalem. Má to rozjezd rychlý jako kráva a proto, že trailer skoro vůbec nic neukázal, nešlo si udělat představu o tom, kam se to bude vyvíjet. Ale tohle jediné jsem opravdu nečekala a bylo mi divný, že se tam kosí jedna postava za druhou a to byla stopáž jen asi ve 30ti minutách. Nechci spoilovat a tak řeknu jen, že příběhově je to až překvapivě originální a postaralo se to o několik momentů překvapení, takže těch čtyř hvězd se tentokrát nebojím. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Tohle měl být samostatný film a nikoli pokus se přiživit na úspěšném jméně. Spousta diváků je teď totiž nasraná a záměrně snímek podhodnocuje. Já si zde před zhlédnutím pár výblitků přečetl, takže jsem byl připravený na to, že zde neuvidím zdeformované krvelačné psychopaty, ale něco trošku jiného. Vlastně jsem byl za tuto změnu rád, protože nemá smysl si nic nalhávat. Série Wrong Turn šla po pár dílech do úplných sraček, ze kterých není návratu. V úvodu mě však "to něco trošku jiného" vyděsilo, když jsem viděl hipsterskou posádku na smrt jdoucích ve složení - 2 opálení buzeranti, černobílý páreček a jeden jediný bílý páreček, který byl záměrně vykreslen jako největší retardi. Naše skupinka si to namířila rovnou na zdravě xenofobní jih, kde jsou velmi přátelští lidé, pokud zrovna nenarazí na hipstery, negry, buzeranty nebo voliče demokratů. Nápad s Appalachian Trail jsem uvítal, protože nezavrhuji možnost, že bych si to tam někdy prošel. Tady jsem z této 3 500 km dlouhé stezky moc neviděli, neboť se role průvodce skupiny ujal právě negr, který znal na místě kde nikdy nebyl ty nejlepší zkratky. Jediná pozitivní věc na jeho rozhodnutí bylo to, že kláda rozmetala jednu homokládu, takže se znatelně pročistil vzduch a ochladilo klima. Ten nápad s federací se mi docela líbilo. Odpustím i tunu scénáristických zkratek, kterými si ohýbali děj jak bylo třeba. Za mě docela slušný snímek a pravděpodobně nejlepší z celé série. Minimálně co do množství nápadů a invence. [78 %] ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Od nového Pachu krvi (?) som mal najprv celkom nízke očakávania, no nakoniec som ostal nielenže milo prekvapený, ale dokonca sa mi páčil až tak, že som mu miestami mal chuť dať štyri hviezdy (čo je na dnešný hororový štandard fakt veľa). Tie som mu síce nedal, na to to nebolo dostatočne dobré, ale aj tak nemám najmenší problém ho zaradiť medzi najlepšie horory, ktoré posledný rok vyšli. A to z jedného prostého dôvodu - Wrong Turn je viac, než len štandardným hororom. Je to progresívny horor s viacrozmerným dejom, ktorý každú chvíľu prichádza s niečím novým a originálnym, s ničím sa nepára, v ničom nestagnuje a neustále diváka niečím prekvapuje alebo zabáva. Možno to ako celok nefunguje, možno sa dalo niektoré veci spraviť lepšie, možno je to obsahovo strašne nevyvážené a možno to nie je ten starý Pach krvi, ktorý všetci dobre poznáme (za čo som ja osobne rád), ale je to napínavý survival thriller, je to krvavý hixploitation, je to atmosférický folk horor, je to kvalitná satira, je to zaujímavá rodinná dráma, je to zábavne napísaná moralita so sociálno-politickým presahom, je to.. skrátka zábavný mix všetkého možného, ktorý je síce strašne nekonzistentný a neskutočne prekombinovaný, no v žiadnom prípade nudný. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jaká úleva. Pouštěl jsem si to ze zvědavosti, jak se dá rebootovat šestidílná série o průměrných vidláckých jatkářích, a k mému potěšení udělali tvůrci opravdu výrazný krok stranou a nebáli se fanoušky napálit. Úvod naznačuje klasický hixploitation v duchu série a pobíhání po lese mezi pastičkami a stíny pronásledovatelů je sice ohrané, ale kupodivu celkem dynamické a místy napínavé. Zlom v polovině filmu pak mnohým jistě nesedne, ale mně přišel jako super ozvláštnění i přesto, že také vydatně vykrádal odjinud a v součtu působil poněkud nedomyšleně. O postavy se daří vyvolat starost, poměrně nahlé a krátké výbuchy násilí fungují lépe než nesmyslně přepálené gore, a když už si v závěru myslíte, že to dopadne přesně tak, jak jste v polovině filmu předpověděli, přijde bizarní a svým způsobem hrozně zábavný hřebíček celé té satiry o nevšedním americkém sousedství - škoda jen, že v průběhu se to vůbec jako satira neprodává a atmosféra je kvůli tomu nevyvážená. Každopádně fajn překvápko s několika skvělými hororovými nápady (slepci v temnotě) a příjemnými herci. 70% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Pôvodný Wrong turn je žánrová klasika a jeden z najlepších lesných slasherov vôbec, vo svojej dobe ma to mimoriadne bavilo, tie údajné pokračovania sa už ani za pokračovania označiť nedajú, logicky už nešli do kina, to sa pri takej kvalite aj dalo čakať a pri štvorke som s tým nadobro skončil, to už bolo pod hranicou znesiteľnosti, preto som bol na túto novú verziu zvedavý a je to teda veľmi zaujímavý prípad. V prvom rade mi príde škoda, že sa názvom k sérii vôbec aj priraďuje, keď to s ňou má spoločné akurát ten les a krv, keďže je to aj samo o sebe dostatočne kvalitný film, aby si zaslúžil svoj originálny názov a možno rozbehol aj svoju sériu, aj keď pri spomienke, ako to dopadlo v prípade pôvodného filmu radšej nie, vtedy som si to veľmi prial, ale aj okamžite oľutoval. Spočiatku to vyzerá ako klasika, partia mladých ľudí na výlete, ktorí sa už stihli pohádať s miestnymi a teraz si vyberú zlú cestu, na ktorej ich nič dobré nečaká, ale postupne sa to predsa len trochu zmení, dej ide v iných koľajach, než som očakával, vďaka dĺžke je to aj prepracovanejšie, každú chvíľu niečo prekvapí, každý dôležitý prvok dostane adekvátny priestor a páčilo sa mi, ako to na rozdiel od takmer všetkých podobných filmov vôbec nie je čiernobiele a karty na všetkých stranách sú rozdané zaujímavo. Preto som ani nevedel, ako chcem, aby sa film skončil, nechal som tomu voľný priebeh a teda nie som sklamaný, hlavne celá druhá polovica ma už dosť bavila. Postavy ma spočiatku trochu sklamali, nikto nebol sám o sebe zlý, ale predsa len dvojica homosexuálov a rasovo odlišný pár, na šesťčlennú skupinu je tých menšín akosi moc, pričom v tom jedinom klasickom páre je muž samozrejme najväčší zbabelec, toto si už skutočne môžu odpustit, ale aspoň hlavná hrdinka ma až na to chvíľkové moralizovanie bavila po celý čas a keď už dôjde na to hlavné, prestal som si to všímať a bol som zvedavý, ako sa k odstraňovaniu týchto postáv tvorcovia postavia. Samotné vraždy možno nie sú až tak zaujímavé, film síce ponúkne pár drsnejších záberov, ale väčšinou až po samotnej akcii, ale priznám sa, že už mi to je vlastne aj úplne jedno, predsa len ten vkus sa za tie roky zmenil, dej je predsa len podstatne dôležitejší a ku koncu sa trochu pritvrdí aj na akcii, takže si tu moc nesťažujem. Jedine to napätie by som uvítal, priznám sa, že to som vôbec nepocítil, ale inak si nesťažujem. A ani technicky tu nemám čo vytknúť, prostredie je atraktívne, kamera ideálna a efekty tiež nesklamú, tu nie je problém. Takže najlepšie by bolo vôbec si nevšímať názov, to tomuto filmu zbytočne podkopáva nohy, ale mne sa to podarilo a užil som si to. Určite jeden z tých lepších filmov na túto tému za dlhú dobu. 76% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Druhý film ze série Pach krve po originálu z roku 2003, který byl uveden v kinech. (LUKICKK)
  • Na začiatku filmu policajt povie postave Matthewa Modinea: „Musíte byť hrdý otec.“ Toto je odkaz na postavu Matthewa Modinea v Stranger Things (od r. 2016), deti v Hawkin's Lab ho volajú „Papa“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama