Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (263)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Nie. Keby sa film volal inak a v kolonke žáner by mal napísané thriller, bol by dobrý. Miestami výborný, v prvej polovici som si aj hovoril, že niekto skriesil ducha Deliverance a pekne "šponuje" atmosféru. Krásne, hlboké lesy, zábavný dej, výborné technické spracovanie. Ale v okamihu, keď na scénu prídu záporáci v stredovekom oblečení a ich "charizmatický" vodca, naťahované scény so súdom, na žáner mi to nestačí. Nápad nie je zlý, ale buď mi dajte poriadne scares, beznádej, alebo vynaliezavé gore, zhustite atmosféru, niečo, aby som mohol povedať, že pozerám horor. Aj v tomto žánri, backwoods rednecks vs teenagers mali filmy aspoň jedného skvelého záporáka. O Leatherfacovi ani nehovoriac. Takto je to strašne zriedené na dobrý thriller, na ktorý čoskoro zabudnem. Ani žiadne gore scény si nepamätám, to už ani teraz. Chápem, šlo o napätie, nenudil som sa, ale nemôžem to postaviť k vedľa práve v tomto excelujúcom originálu. V "jednoduchosti" je niekedy krása, ani pokračovania sa na nič nehrajú a niektoré z nich excelujú aspoň v gore. Originál ostáva jedným z najlepších hororov po roku 2000 a kedykoľvek si ho ráz pozriem, toto je pekne nakrútené sklamanie, hranie sa na sofistikovanosť a downgrade. Preto o hviezdičku menej než by si zaslúžil tento "iba" tuctový thriller. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je paradoxní, že tenhle řemeslně pěkně zvládnutej film s poměrně dobrým a originálním námětem (na poměry subžánru "skupina mlaďasů je konfrontována s lesními burany") má potřebu hlásit se názvem k sérii Wrong Turn, která se po prvních dvou dílech utopila v totálních sračkách a je v podstatě nekoukatelná. Když s ní nemá v podstatě nic společnýho. Imho z toho není ani žádnej benefit, spíš naopak. Protože pro těch pár lidí, co dosud zajímá přiblblá série Wrong Turn, tohle bude nuda s pro ně zbytečnými snahami o nějaké společensko politické přesahy. Naopak já jsem lehce příjemně překvapenej, a to ve mne někdy před měsícem informace o rebootu vyvolala málem záchvěv odporu. Chtělo by to spoustu věcí doladit - např. nabrat sympatičtější skupinu postav, vyložit víc o fungování The Foundation - a pak to mohlo být dokonce velmi dobré. Takhle jenom dobré. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Prvé dve časti tejto serie boli slušné, potom tretia a štvrtá časť sa ešte dali, no piata bola hrôza a siesta už bola nepozerateľná. Tato séria nepatrí k mojim až tak obľúbeným a tak keď som sa dozvedel, že je nová časť, tak, že do toho pôjdem, ale bez nejakého nadšenia. Cela séria sa niesla v znamení zmutovaných krásavcov, ktorí si radi pochutnávajú na ľudskom mase. Tak som celkom myslel, že táto časť pôjde tradičnou cestou, ale mýlil som sa. Podľa mna, tato časť sa ani nemá volať Wrong Turn, lebo s touto sériou má spoločne len to, že sa odohráva v lese a , že v nom je rozmiestnených niekoľko fajnových pascí. Od začiatku do konca je film svižný a dlho som nevedel, čo mám od neho očakávať. Keď prišla ta uzavretá spoločnosť, vnieslo to do filmu, celkom iný rozmer. Drsný je dosť, zaujímavý tiež, len to sranie si do svojich vlastných húb ma iritovalo a aj to, že postavy sa chovali ako čistý kreténi. Ale horory z uzavretých spoločenstiev mám veľmi rád a tak som váhal, či dám 3 alebo 4*. Rozhodol som sa nakoniec pre silné 3*, lebo k tej štvrtej, tu niečo málo chýbalo. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Špatně jsem poctivě zatáčel už šestkrát, ale celá série velmi rychle zamířila do naprosté temnoty té nejhlubší filmové propasti. Tedy do prdele. Tenhle nový přírůstek je však úplně jiná liga a vlastně i úplně jiný film a spojení s tím původním mi tak docela uniká, byť vtipný, ale nenápadný odkaz na kanibalské incestní vidláky jsem zaznamenal. Jako marketingový tah to ale svůj účinek asi mít bude, o tom žádná. Jsem toho zářným příkladem, protože to byl právě známý název, co mě k tomu přitáhlo. A jsem za to rád. Kanibaly tu nahrazuje poněkud agresivnější forma amišů a brutalita není řekněme toliko vyjádřená formou točeného obsahu dutiny břišní, sic se několika setkání s anatomií zblízka nevyhneme. Chování k porážce určených, prostředí a takové to, co pohyblivým obrázkům dodává souvislosti, čti příběh, je pak až překvapivě chytlavé a všemi zúčastněnými minimálně s chutí zahrané. Co ale potěšilo nejvíc, je smíření se tvůrců s tím, že nepouští do světa intelektuálně náročnou podívanou s přidanou hodnotou, ale pohodovou hororovou zábavu, kde si ale zase nemusíte pořád klepat na čelo. Inu, prostě dobře vyvážené pokoukání, snad až na ty časové údaje stran změny osobností a růstu plnovousů:-) Ale i díky neuvěřitelnému fuckt kulervoucímu závěru pak střílím jasné čtyři šípy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když se řekne Wrong Turn, většina lidí si samozřejmě hned vybaví dnes již profláknutou sérii o zdegenerovaných kanibalských buranech s Three Fingerem v čele. A i já sám jsem si myslel, že jde o další pokračování, zvláště když se scénáře chopil sám Alan B. McElroy. Šlo však především o chytrý tvůrčí tah, protože tento film má jen stejný název, ovšem jeho příběh se vydal úplně jinou cestou a s původním Pachem krve nemá společného vůbec nic.  Těm co se líbil takový Slunovrat, budou však nejspíš spokojení.   I zde máme podivnou komunitu lidí, kteří mají zvláštní zvyky a rituály – jenž se těm z „normálního světa“ moc zamlouvat nebudou. Na jejich obranu je však potřeba říci, že nezvaní hosté byli několikrát varováni a les plný varovných či smrtících pastí je toho důkazem. A je úplně jedno, jestli se do ní chytí zvěř či nezvaný vetřelec. Alespoň tedy pro lidi z Nadace. Psychologická stránka příběhu byla sice zajímavá, ale první polovina filmu se na můj vkus dost vlekla. Postavy mi zrovna dvakrát sympatické nebyly, ale herci podali jakžtakž slušné výkony, to je potřeba říci na jejich obranu.   Můj zájem vzrostl ve chvíli, kdy padla první past a počet obětí začal narůstat. Speciální efekty ušli, objevilo se i nějaké to gore, ale kdo očekává pořádnou porci brutality, ten nakonec odejde zklamán. Tento film byl totiž ve svém finálním výsledku o něčem jiném. Nešlo jen o další tuctový buranský slasher, nebo xté pokračování již tolikrát viděného. Řada emočních zvratů a několik překvapivých obratů v ději, mi rovněž zvedlo náladu, jen s tím závěrem jsem měl poněkud problém. Z logického hlediska mi to nepřišlo zrovna košer, ale tak to jen můj problém.60% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Na začiatku filmu policajt povie postave Matthewa Modinea: „Musíte byť hrdý otec.“ Toto je odkaz na postavu Matthewa Modinea v Stranger Things (od r. 2016), deti v Hawkin's Lab ho volajú „Papa“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama