Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 8

(série)
USA, (1979–1980), 10 h 25 min (Minutáž: 25 min)

VOD (1)

Epizody(25)

Recenze (2)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U osmé série už začíná být znatelný pokles úrovně dílů, oproti řadám prvním. Dost prvků se opakuje, ale když to srovnám s jinými seriály dnes, tak je to stále vysoká úroveň. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Počínaje 8. sezónou je Gary Burghoff uveden v úvodních titulcích v kategorii "Také hraje". Seriál opustil před začátkem sezóny, a protože již nebyl smluvním členem hlavního obsazení, objevuje se pouze ve dvou malých vstupech v epizodách Sbohem Radare 1 a  Sbohem Radare 2. Navzdory tomu, že v polovině sezóny oficiálně opustil natáčení zůstal v kreditech jako hostující hvězda po zbytek sezóny. V díle Partyzánské sny vidíme v úvodních titulcích jeho tvář naposledy, od následujícího dílu v nich již není. ()

Reklama

Galerie (1)

Zajímavosti (72)

  • V epizodě je zmiňována zkratka „HCUA“. House Un-American Activities Committee, tedy Sněmovní výbor pro neamerické aktivity, byl vyšetřovacím výborem Sněmovny reprezentantů Spojených států, vytvořeným v roce 1938 za účelem vyšetřování údajné neloajality a podvratných aktivit. Téměř jakákoli publicita od HUAC znamenala zápis na „černou listinu“. Bez šance očistit své jméno se vyšetřovaný ocitl bez přátel a přišel o práci. Po pádu Josepha McCarthyho začala prestiž HUAC koncem 50. let postupně klesat. V roce 1959 byl výbor odsouzen bývalým prezidentem Harrym S. Trumanem. Sněmovní výbor pro vnitřní bezpečnost byl formálně ukončen 14. ledna 1975. Jeho pravomoci však byly přeneseny do sněmovního soudního výboru. (sator)
  • Na večírku Margaret (Loretta Swit) drží svůj nápoj a nazývá ho „kyticí čtyř růží“. Four Roses je značka sladové whisky. (sator)
  • Název epizody odkazuje na Bibli – kniha Lukáš 4:23: „Physician, heal thyself“ („Lékaři, uzdrav sám sebe“). Je tím myšleno to, že jen těžko může lékař pomáhat druhým, neuzdraví-li sám sebe. (sator)

Reklama

Reklama