Reklama

Reklama

Love, Death & Robots

(seriál)
Trailer
USA, (2019–2022), 7 h 45 min (Minutáž: 6–21 min)

Kamera:

Ken Seng

Hrají:

Stefan Kapičič, Elaine Tan, Time Winters, Omid Abtahi, Christine Adams, Hakeem Kae-Kazim, Josh Brener, Gary Anthony Williams, Chris Parnell, Emily O'Brien (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(35)

Tim Miller a David Fincher sestavili antologii animovaných filmů, kde není nouze o děsivá stvoření, ďábelská překvapení a černý humor. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (258)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Nie všetky epizódky sú top, niektoré sa tvária ako omnoho viac než v skutočnosti sú (napr. Shape Shifters, Ice Age), ale celkovo je radosť sledovať takúto krásnu kompiláciu nápadov a kreativity, ktoré inak v mainstreame veľmi nevidíme a ktoré tu dostali na úrovni platformu a priestor, aby mohli vyniknúť. Animácia je na veľmi vysokej úrovni a príkladne Greta v Beyond the Aquila Rift je v pár scénach pomaly už lepšia ako skutočný herec. Za mňa sú top epizódy Sonnie's Edge, The Witness, Snow in the Desert, Pop Squad, Zima Blue a úplne najviac Beyond the Aquila Rift, Bad Travelling, Jibaro a Swarm, čo sú každá svojím spôsobom ale fakt už pomaly geniálne vymyslené a zrealizované veci. Márne nie sú ani Secret War, Helping Hand, Life Hutch, Drowned Giant. A pobavili Three Robots, All Through the House a Night of the mini Dead. Z poniektorých by sa dali spraviť top celovečerné filmy. Jibaro napríklad považujem za ukážkového zástupcu niečoho v jadre tradičného, ale inak nápaditého, progresívneho a fakt dobre vymysleného. Podobné pocity som mával svojho času z filmov ako Fight Club, alebo naposledy možno Fury Road. ()

Wade 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spousta krátkých snímku  z nichž některé dokážou vzít dech tím jak jsou geniální a mají skvělou animaci. Jednoduše je to pecka,která stojí za zhlédnutí a i když se našli  také slabší části bylo jich rozhodně o dost méně než těch co mě buď bavili nebo mě ohromili.  ---1.série 4/5 --- 2.série 3/5 ---3.série 4/5 ()

Reklama

pursulus 

všechny recenze uživatele

Pět z třiceti pěti.¬         Poznámka: Toto opoznámkování i mé hodnocení je za všechny tři řady seriálu dohromady. Vysvětlení, proč hodnotím více snímků jako celek, lze nalézti na mém profilu v úvodní části "O hodnocení".¬                 Líbivé řady krátkometrážních animačních počinů všemožného ražení: jsou tu věci vyloženě pro zábavu, vyloženě výstřední, i k zamyšlení. Provedení je velmi různé, propracované animační techniky se střídají s jednoduššími nebo působícími méně dobře. U některých dílů nezasvěcený stěží uvěří, že nehrají živí herci, ale jejich počítačové simulace (např. "Za souhvězdím orla", "Sníh na poušti")¬                 Hodnotově méněcenný není asi žádný díl, nicméně rozptyl je značný. Ze všech tří řad vybral jsem jich pět nejhodnotnějších — což nemusí znamenati z hlediska líbivosti nejlepších — pro celovečerní promítání. Celková promítací doba je něco přes hodinu a čtvrt. Můj výběr (v pořadí doporučeném pro promítání, v hranatých závorkách je číslo řady): 1. Sonnie's Edge [1]; 2. Suits [1]; 3. Automated Customer Service [2]; 4. Zima Blue [1]; 5. Bad Travelling [3]. — O narůstající ztrátě kvality (nikoli samotného vizuálu či nápadů) svědčí, že v mém výběru jsou dva díly z první části první řady (z devíti), jeden díl z druhé části první řady (z devíti), jeden díl z celé druhé řady (z osmi) a jeden díl z celé řady třetí (z devíti).¬                 Druhý můj výběr obsahuje šest nejlepších dílů z pohledu dalny a vizuálu: 1. Beyond the Aquila Rift [1]; 2. The Dump [1]; 3. Secret war [1]; 4. Snow in the Desert [2]; 5. Swarm [3]; 6. Mason's Rats [3]. Promítací doba je hodinu a půl. Zajímavé je, že z prvního výběru, celkově nejhodnotnějších, kdyby už nebyly v něm, by patřily do druhého výběru čtyři díly z oněch pěti.¬                 Nejfilosofičtějším dílem je "Zimova modř" z první řady. Nejděsivějšího provedení jsou hororové díly "Za souhvězdím orla" a "Tajná válka" (jsou ve druhém mém výběru), oba z první řady. Nejodvážněji provedeným dílem je patrně "Jibaro", kterým končí třetí řada a který by mohl zakončiti můj druhý výběr jako jeho volitelný doplněk.¬                 Celkově, brány všechny tři řady dohromady, jde vcelku o vydařený počin bez většího významu, s dosti kolísavou kvalitou jednotlivých dílů, jehož líbivost je asi nejvýraznější jeho vlastností.¬                 Případné opoznámkování (hodící se na všechny tři řady): uživ. mcb. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Love, Death & Robots. Já bych to viděl spíš na "Monsters, more Monsters, Death, Death, Death, some Robots here and there". Ale to jen tak naokraj... Velice sympatický projekt, byť úroveň, jak bývá zvykem, pokulhává. Poměrně dost povídek vyznívá do prázdna, jsou jenom velice omezenou výsečí něčeho "většího"; ano, chápu, že to je smysl takových kraťasů, ale divák se neubrání pocitu, že aby mu těch pár okének, co viděl, dávalo větší smysl, potřeboval vidět pár desítek / set před nimi i po nich. Ale těch pár desítek minut příjemně uplyne a bude-li svazek čtvrtý, rád si ho pustím... 70% (1.-3. série - 70%) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodně nevyvážené. Na jedné straně vynikající 2D animace nebo hladký motion tracking, na druhé straně animace s framerate na úrovni prezentace v Powerpointu, u které jsem si vzpomněl, když se občas snažím spustit počítačovou hru s nedostatečným výkonem počítače. Příběhový mix různých věcí dostatečně reprezentující všechna tři slova z názvu, z nichž mi však nejvíce vadila dost omezená definice slova "love". Nejlepší bude rozepsat se o mých nejoblíbenějších epizodách, vzhledem k antologickému charakteru celého seriálu. Three Robots Asi nejlepší pokus o humor z celé řady (když si vzpomenu třeba na Alternate Histories nebo When the Yogurt Took Over. Největší reakci ve mně vyvolalo úvodní odstranění očekávání dle prvních dojmů, takže je jedině dobře, že je to jen krátký film. Good Hunt Začátek jak pro fanoušky furries a konec jak pro fanoušky Transformerů. Mezi těmito body to byla fascinující podívaná, která jde ruku v ruce s díly jako jsou Sonnie's Edge, Lucky 13 nebo The Witness. Mně na tom kromě vztahu ústředních dvou hrdinů zaujal zejména přístup k technologii a augumentaci, ne nepodobný Theseově lodi. Beyond the Aquila Rift Není tajemstvím, že mám rád horor. Není ani tajemstvím, že mám rád vesmírné sci-fi. Tenhle short už proto od začátku byl v mých očích ve výhodě. Jako kvalitní gymnasta ale provedl svou rutinu na jedničku (ať už co do příběhu nebo co do animace) a ustál dopad, takže jasná volba mezi TOP díly. Zima Blue Animačně nevýrazné (ale vzpomněl jsem si u toho na Samurai Jack) a možná i příběhově, ale po návalu akčních dílů tohle bylo naprosto ideální zakončení první řady a i svým nápadem to bylo vynikající a trefilo se mi to nálady. Fun fact: Beyond the Aquila Rift a Zima Blue předlohy pochází z pera jednoho člověka - Alastaira Reynoldse. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (35)

  • Když robot v bazéně připevňuje kachličky, tak jsou některé popraskané. V dalším střihu jsou ale všechny v pořádku. (Duoscop)
  • Na začátku epizody lze vidět symbol Uroboros, který v mnoha kulturách značí cyklus narození a smrti stále dokola. Tento cyklus hraje roli i v zápletce epizody. (NiWi)
  • V epizodě se objeví stejný obchod „Ipswich collectibles and antiques“ jako v epizodě Zakázané ovoce (2021). (Guilemot)

Související novinky

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama