Reklama

Reklama

Crown Vic

  • USA Crown Vic
Trailer 1

Zkušený policista a jeho ambiciózní kolega, nováček v zácviku, vyjíždí na noční hlídku. Ještě netuší, že si následujících pár hodin do rozbřesku budou pamatovat až do konce svého života. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (96)

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Ako dlho už robíte školiaceho dôstojníka?“ – „Asi dve hodiny.“ Dobrá policajná krimidráma, ktorá mi svojou atmosférou vzdialene pripomínala Street Kings. Počas jednej nočnej služby sledujeme hliadku dvoch policajtov - skúseného Thomasa Janea (s hitlerovskými fúzikmi), ktorý „vyfasoval" na zaškolenie neskúseného bažanta. Miestami je film neskutočne cool a drsný, ale zároveň má aj dosť veľa hluchých miest, kedy som sa vyslovene nudil. Trochu som váhal nad hodnotením, ale ako vo svojom komentári napísal 3DD!3 „...po Floydovi takýto film už nikdy nikto nenatočí", a to je, vážení, svätá pravda. Takže minimálne tie tri hviezdy si zaslúži. A ktovie, po opätovnom zhliadnutí možno pôjdem vyššie. Zatiaľ 60 %. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Velice rád jsem si zavzpomínal na moji velkou srdcovku jménem Patrola a kdo je na tom stejně jako já, tak Crown vic je přesně pro něj, jelikož se veze v opravdu podobném stylu. Poctivý film se skvělou noční atmosférou a slušně odsýpajícím dějem. Postavy jsou vybrané skvěle, jeden hodný zelenáč a druhý temný polictista, co už si hodně zažil vytvořili skvělou dvojku a jejich dialogy o životě jsem žral se všim všudy. Oba herci jsou sympatičtí a hlavně Thomas Jane byl skvělý. Akorát škoda, že film postradá nějaké zajímavejší vyústění. Jinak slušná práce. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Takový „(ne)normální“ první den v nové práci. Poldové to jednoduché nemají – zvláště pak v samotné USA. Pomalu každý magor tam má zbraň, drogy – úchyláci na každém rohu – no místo, kde bych poldu nechtěl dělat ani omylem. Zvlášť když většina kriminálníků je černých nebo Hispánci ale bacha na rasismus…Místy docela zajímavá, nekompromisní a i lehce brutální podívaná, místy neskutečná nuda, spousta keců o hovně, no na víc jak průměrné ohodnocení to nevidím. Co se hereckých výkonů týče, taky žádná extra sláva, ale Thomas Jane jasný tahoun filmu, Luke Kleintank jen přicmrndával – navíc ty jeho telefonáty se ženou byly trapně otravné - Bridget Moynahan zahrála tu fetku (matku) celkem důvěryhodně – a jako bonbonek tu máme tu šílenou krávu Scottie Thompson, kterou někdo šmíruje a ráda se odhaluje před policajty. To finále mohlo být víc vygradované. Každopádně na první šichtu toho zažili sakra dost, asi bych se po tom všem na to vysral (kdybych byl v bažantově kůži)… ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ano, Patrola byla lepší, to je pravda. Nicméně tenhle film je výborná sonda do policejní práce při nočních jízdách velkoměstem. Rozhodně jim není co závidět, přece jenom v USA to celkově funguje a vypadá trochu jinak než tady u nás. Bohužel ale film nemá nějakej pořádnej děj, jsou to celkem náhodně poskládaný scény za sebe, prostě jednotlivý "zásahy". Co jsem ale vůbec nepobral, je dvojice policajtů, kde jeden je zfetovanej jako prase, nemají uniformy, nemají označený auto a v ulicích akorát mlátí lidi a užívají si to. To jsem absolutně nepochopil! No pak ty miniscény, kdy nováčkovi do práce neustále vypisuje a vyvolává žena a hrozně se diví, že jí nereaguje, když pracuje. Hmm... zajímavý. Ale jinak dobrá podívaná, kterou táhne svým ledovým klidem T. Jane. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Crown Vic je jakýmsi záznamem noční směny nováčka a ostříleného policisty, v němž sledujeme jak rutinní práci, tak i tu dramatičtější, při níž létají kulky vzduchem. Celý snímek ale nemá v podstatě žádný větší dějový oblouk, jelikož po většinu času jsme svědky drobných epizodek, z nichž jen pár se ke konci nějak vyřeší. Toto by sice ani tak nevadilo, avšak rozvláčné tempo a pomalý rozjezd poměrně značně ovlivňují celkový dojem. Ve finále tedy z Crown Vic vzejde atmosférická jednohubka, při níž se ale neubráníte dojmu, že to šlo celé pojmout daleko, ale daleko lépe. „There is the world inside this squad car and there's everything else outside of it.“ ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Při pohledu zepředu je vidět, že má hlídkový vůz celou světelnou rampu osazenou pouze červenými zábleskovými majáky. Při pohledu zevnitř ven jsou však před vozem vidět na zdech a lidech červené a modré záblesky. (Churchill1)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. dubna 2019 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)
  • Název filmu je odvozen od názvu policejního vozu Ford Crown Victoria, který byl používán v různých verzích od roku 1992 do roku 2011 ve Spojených státech, Kanadě a Saudské Arábii. (MATADOR)

Reklama

Reklama