Reklama

Reklama

Přes čtyřicet let se Michael Myers marně snaží připravit o život Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). Navzdory tomu, že výčet jeho obětí připomíná telefonní seznam, Laurie se vždycky podařilo vyklouznout. Z role bezbranné čekatelky na smrt se navíc během let transformovala v neohroženou bojovnici, která ví, že nejlepší obrannou je útok. Přestože na Michaela připravila celou řadu pastí a některé z nich dokonce úspěšně sklaply, vyřešit problém jednou provždy se jí nepodařilo. Co se týče vzájemné konfrontace, mají prostě oba neskutečnou smůlu. Jenže i ta musí jednou skončit. Stejně jako Halloween. Příběh hororu Halloween končí se odehrává čtyři roky po tragických událostech, které městečko Haddonfield a rodinu Laurie Strode postihly ve filmu Halloween zabíjí. Ocitáme se v současnosti, kterou by měl příběh silně reflektovat. Kromě zabijáka s maskou tak budou městečko terorizovat i „noční můry“, které poslední dva roky všichni dobře známe. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (293)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[40%] Viděno v kině. No, říkal jsem si jestli na to vůbec mám jít, na špatné recenze nikdy moc nedám, už i předchozí díl nesoucí název Halloween Kills byl hodnocen špatně, ale mě se líbil a i ta dějová odlišnost. Ale tento nový film uzavírající novou trilogii? Jako po skončení kina jsem z toho nebyl až tak znechucen, spíš zmaten, že jsem vůbec nevěděl jak to ohodnotit. O pár dní později jsem hodnocení nadobro ukotvil na 2*. Celé je to prostě neuvěřitelně odfláklé. Ani nevím kde začít. Jako po prvním dojmu jsem si řekl ok bylo to slabší, než bych očekával, ale těch chyb tam bylo prostě mraky. A to nemluvím už vůbec o nelogickém chování jistých postav, zejména té Alyson (vnučky Laurie). To jak se snadno až pubertáckým způsobem zamilovala do toho psychopata … Jinak, Meyers tu hraje druhé housle, vražd moc nevykoná a především až po více jak hodině dostane trochu prostor. Postava toho Coryho, což je mimochodem asi hlavní postava tohoto filmu mě docela bavila, i když se mi nelíbilo, že měl ve filmu s názvem HALLOWEEN největší prostor. No, kde mám dále pokračovat? Úvod nás seznámil s tím Corym (asi jeho jméno špatně sklonuji, ale co už) a ta tragická událost co se stála na začátku mě nijak nezásahla, poté začne Halloween theme s dýněmi a dobrou Carpenterovou hudbou, ale už tehdy jsem si říkal, šel jsem do kina vůbec na halloween? No a pak se film docela táhne a to až do konce. Ani to finále mě moc nebavilo, ale ukončení Meyerse nebylo nejhorší. Má to i pár dobrých nápadů s tou podstatou zla atd. Vražd je tu méně, ale jsou docela dobré. I když ne takové jako třeba z r 2018. Carpenter svoji hudbu s pomocí ostatních dvou pomocníků zvládl opět dobře, ikdyž to byla už taková spíš kopie starších dílů. Já nevím, nejvíc mi vadilo to nelogické chování postav, málo prostoru Meyerse a celkově bych očekával velkolepější konec. Co jsem četl, tak natáčení bylo posunuto skoro o dva roky kvůli covidu, tak možná asi proto to tvůrci tak odflákli. Což není ale omluva. Opravdu těžko se mi tento film hodnotí. Zpočátku jsem si říkal, že ho nebudu tak kritizovat, ale nemůžu si pomoci, ikonická postava Meyerse by si zasloužila větší cit. Doufám, že už žádné pokračování či remake nevznikne. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zhruba hodinu fajn, miestami aj cez 3*. Prvý fail príde hádkou Coreyho s matkou, druhý hádkou Jamie Lee Curtis s vnučkou. Vzťahy medzi nimi sú najmenej uveriteľnou zložkou celého filmu. David Gordon Green nezvláda emočne vypäté okamžiky. Nevie ich vygradovať, nevie ich ani vytvoriť. A záver je smiešny. Ale na úroveň predošlej - najhoršej časti celého univerza (a to počítam aj s Halloween trojkou a video-pokračovaniami z 90.tych rokov), na tú neklesne ani raz. Slabá dráma, ale žiadne Scary Movie. V rámci hororového žánru (a série) mi to tentokrát na 3* stačilo. No a ak máme už OPÄŤ koniec, poďme si aktualizovať rebríček (zoradené od najlepšieho dolu): H7 (H20), H1, H2, H11 (David Gordon Green’s reboot), H5, H9 (Rob Zombie’s reboot), H4, H13 (DGG reboot III.),  H10 (RZ reboot II.), H3, H8, H6, H12 (DGG reboot II.). ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Az na to, ze to skoro ani nebol Halloween to dopadlo nad moje ocakavania. Obzvlast po hroznej dvojke. Na jednu stranu mali tvorcovia gule prist so zaujimavym ponatim filmu, na druhu stranu si proste neodpustili to posrat v zavere a klasicky trochu zatraposit. Ale nakolko som ocakaval 💩 tak som celkom spokoiny. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

To najhoršie na koniec(?). HALLOWEEN bez pána Myersa, sme tu už raz mali. Bol to však celkom iný príbeh. Toto finále sa ale z legendou pohráva len v niekoľkých scénach a vo finále, ktoré ako keby ani nemalo pred sebou tú hodinu aj pol, ale bolo vystrihnuté z iného filmu ( iného HALLOWEENU ). Takto sa s ikonou slasheru nezaobchádza, a hlavne nie v prípade ak ide o zakončenie série. Hlúpa dejová linka o ( nedopatrením ) psychošovi, ktorý dáva Miška nie na druhú, ale až tretiu koľaj. Toto má byť Ends? Hanba. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

… a to dělá moc dobře! Tak doufejme, že Míša Majer, nyní důkladně pomletý na masokostní moučku, už snad konečně a DEFINITIVNĚ opíchal úplně všechny a nikdy se nevrátí zpět v miliontém prvém pokračování této naprosto vyždímané píchací furtdokolovky, do níž dokázal jednou jedinkrát za všechny ty roky až staletí vnést alespoň trochu svěžího závanu z otevřeného hrobu akorát syrově brutální Nemrtvý Robert. I když, kdo ví, ten Majerův učeň mě v tomhle celkem vyděsil a těžce smrděl nějakým tím budoucím instapičingovým znovuspuštěním pro potěchu náctiletých mongoloidů. No, já to rozhodně nehodlám předkřiknout ani přivolat. Ač to bylo o šedivý chlup z Džejmilíny stařecké sqrny, nebo kdovíodkud, lepší než předchozí pouťově vypatlaný parazit, pořád se v podstatě jednalo o jednu a tu samou jednobrdovou opíchávací slátaninu se slavným Tesařovým trylkem. Takže odpočívej v kuchyni, obýváku, předsíni nebo v pokoji, Míšo, ale hlavně už, kurva, jen odpočívej! A stejně tak kamery pryč a nechte navěky trouchnivět i všechny ty Forhíse a Krůgry, bo je to vždycky akorát tak na vyčpělou ostudu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Michaelovi Myersovi je v tomto filmu 65 let. (Takeshi666)
  • Ve filmu je v úvodních titulcích použito modré písmo, které se také objevilo ve filmu Halloween III (1982). Halloween končí vyšel 40 let po Halloweenu III (1982). (Takeshi666)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Reklama

Reklama