Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Recenze uživatele Hellierer k tomuto seriálu (6)

Obi-Wan Kenobi (2022) 

Rychlé, na pohled příliš televizní, bez potřebného emocionálního náboje a s takovými obraty ve scénáři, že to nejspíše nadzvedne i nenáročného diváka. Promarněná šance a nejspíše je na čase se smířit s tím, že pod Disneym projekty ze světa Hvězdných válek už nebudou velkou událostí, ale spíše spotřebkou. Smutné, fanouška to bolí převelice, ale nedá se nic dělat. ()

Část I (2022) (E01) 

Z návratu Obi-Wana jsem se měl cítit nadšený a unešený, leč nakonec jsou mé pocity poněkud ambivalentní. Je to ok, ale hrozně mi tam chybí nějaké to srdíčko, drive, dynamika a emoce. Nevím, jestli Disneyho dojení ze mě nedostalo poslední zbytky nadšení, ale když i seriál o takové postavě působí dojmem spotřebky, je něco špatně. Navíc zlé straně chybí jakékoli charisma a působí spíše směšně, nehledě na různé humorné scenáristické kotrmelce. PS: Když to porovnám se startem čtvrté série Stranger Things, tak jenom po režijní i technické stránce to je jako nebe a dudy. ()

Část III (2022) (E03) 

Tady už končí veškerá p*del a trpělivost je oficiálně vyčerpaná. Vypadá to jak nějaká česká produkce, atmosféra Hvězdných válek téměř neexistující a to, co mělo být vyloženě osudovým setkáním, je skoro až heretickým způsobem nezvládnuto. Jak po stránce filmařské, tak té emocionální! Tohle srdce fanouška fakt už bolí a přerůstá to v nefalšované nas*ání. Třeba ještě dojde ke zlepšení, nicméně naděje v podstatě umřela. ()

Část IV (2022) (E04) 

Scenáristická impotence v přímém přenosu. Tohle už fakt fyzicky bolí. A ani těch pár fajn nápadů to nezachrání. ()

Část V (2022) (E05) 

Zlomenou hůl nad seriálem nenapraví ani hřejivé flashbacky, fajnový souboj či konečně ostrý Vader. Na to stále chybí osudovost, lepší vizuál a hlavně schopní scenáristé. ()

Část VI (2022) (E06) 

Závěr snaživý, konečně se dostavila trocha šimrání, ale celkovou pachuť a hlavně únavu z předchozího se napravit nedaří. Škoda! ()

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama