Reklama

Reklama

V tomto postapokalyptickém dobrodružství je celá budoucí Země díky tání ledovců pod vodou. Kevin Costner jako osamělý poutník vezme pod svá pomyslná křídla matku s dcerou, aby je ochránil před partou kočovných tyranů. Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, jež zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v na vodě plovoucích městech neustále napadáni partou zlověstných pirátů v čele s Deaconem (Dennis Hopper). Jejich poslední šancí je Meriner (Kevin Costner), osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. Společně s překrásnou ženou (Jeanne Trepplehornová) a její dcerou se vydávají navzdory Deaconovi a jeho kumpánům najít suchou zemi. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (644)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vodní svět je jen jeden, ztvárněn, co nejvodnatěji právě v tomto filmu, na kterém spolupracoval i sám Kevin Costner. Namlsal diváky úspěchem Tance s vlky a tak se právě od tohoto filmu čekal další velkofilm, který pokoří ten předešlý. To co z toho vzniklo může někomu přijít k smíchu, ale ty neuvěřitelné atoly a pěkné plavidlo, které Costnerovi vezme během filmu za svoje rozhodně nějaký prachy stát muselo a ne že ne. Na druhou stranu to není špatné, tak jak plno lidí tvrdí a tak jak to v té době nechali jemu s chutí sežrat. Je mi ho líto, protože právě v tomhle filmu špatně rozhodně nehraje Překvapivě jeho postava se mi zdá minimálně zajímavá a díky jeho schopnostem neuvěřitelně komplexní. Akční scény už jsou druhá věc. Na jednu stranu nečekaně působivé a na druhou stranu roztodivně kýčovité a často neuvěřitelně nesmyslné, kulisy prachbídně ubohé a pozadí překvapivě vodnaté. Neuvěřitelnější už je jen fakt, že najít jakoukoliv pevninu je v tomto světě prakticky nemožné. Tento film není tak špatný jak se na první pohled zdá, peněz se do něj nakoplo hodně a možná právě proto ho naše televize vysílá v jednom kuse. I tak je to povedený reprezentant žánru sci-fi a těch opravdu slušných je pomálu, velice pomálu. --- Dovolil jsem někomu, aby odešel dřív, než bitva skončí? ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Všichni od Costnera čekali nějaký pětioskarový velkofilm, a dostalo se jim neoskarového zábavného velkofilmu. Nejlepší na celém filmu byly speciální podvodní scény, které jen dokumentovaly tajuplnost oceánu a jiných hlubokých vod. To muselo stát peněz. Je těžké si představit, že film měl větší rozpočet než třeba Jurský Park. Vodní Svět je úplně jiným zobrazením možné budoucnosti, než se snaží zobrazit drtivá většina jiných sci-fi filmů z blízké či daleké budoucnosti. Bitvy vypadaly přesvědčivě. Imho Kevin Costner není špatným hercem, což splňuje i zde. Je to takový Šilený Max 90. let. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná a hlavně mega-atmosférická první hodina a půl se ve druhé půli filmu z jakéhosi - mně neznámému - důvodu překlopí do generické střílečky a nudné hry na schovávanou, to vše navíc v těch nejlevnějších kulisách, jaké si snad lze jen představit. Nikdy jsem nepochopil, jak může zprvu tak epicky vypadající dobrodružství se super nápadem skončit jako tupá televizní C-čková produkce, ale stejně jsem Costnera za představení Vodního světa zbožňoval. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Sakra, tak tomuhle říkám něco podělat. Co chybělo k tomu, aby mohl být Vodní svět dobrým filmem? Téma samotné je hlubokou studnicí inspirace, ze které se také myslím daří tvůrcům čerpat. Lodě, města, kostýmy, ale i různé maličksoti, jako například interirér podpaulbí, jsou geniální. Vize budoucnosti je osobitá a v tomto ohledu to snad ani lepší být nemohlo. Ale co ty akční scény? Film by měl na nich stát, ale oni ho naopak srážejí. A co ten scénář a nevěrohodná hlavní postava? To jak nereálně je zde napsán jeho přerod od nenávisti až k citu k malé holčičce je pěkně zfušované. Nebo to to jak Enola o IschioCostnerovi Čmoudům vypráví, jak si pro všechny přijde a vyvraždí je? Kde to jsme? Scénář na úrovni akčního béčka s Chuckem Norrisem. A finále na vybuchujícím tankeru? Tohle má být vysokorozopočtový akční film? A proč se tam museli na konci srazit ty tři skůtry? Proč to trapné bungee? Proč? Tahle scéna téměř zabolela. To režisér ztratil soudnost? Vodní svět mohl být mnohem mnohem lepší, jak můžeme například vidět ve scéně ponoru do zatopeného města. Žel není. Vize by byla, ale realizace je pěkně zpackaná. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Costner se rozhodnul natočit svou vlastní variaci na Šíleného Maxe, jen písek vyměnil za vodu a do hlavní role obsadil koho jiného než sebe. A povedlo se to asi stejně jako Max dvojka. Čmoudi nejsou o nic míň "komixoví" než záporáci tam, Costner není o nic menší frajer než Gibson (a navíc má cool žábra) a atmosféra tísnivého postapokalyptického světa "všechno je v prdeli, všude kolem je jenom písek/voda" funguje dokonale (a ke všemu obsahuje silné ekologický podtext). Vodní svět je zkrátka hodně dobrý a silně nedoceněný postapokalyptický akčňák, za který se Kevin rozhodně nemusí stydět. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (36)

  • V Severní Americe svého času film utržil 88,2 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 264,2 mil. Vzhledem k nákladům, které - i s reklamní kampaní a distribucí - činily kolem 235 milionů, a k pověsti, která jej předcházela, byl tedy považován za mimořádný propadák. Ovšem díky velmi slušnému úspěchu na videotrhu a prodeji televizních práv se zanedlouho zaplatil. (NIRO)
  • Během produkce se film kvůli četným problémům, z nichž některé byly opravdové a některé tiskem zveličované - například se říkalo, že řídnoucí vlasy Kevina Costnera (Námořník) byly digitálně zahušťovány - prodražoval a nakonec se s náklady 175 milionů amerických dolarů stal nejdražším filmem, jaký byl do té doby natočen (nebereme-li v úvahu inflaci.). Jen za nekolik let jej ovšem "překonal" Titanic (1997). (Ded@M@tes)
  • Na japonskou premiéru filmu letěl Kevin Costner (Námořník) soukromým letadlem do Tokia, jenže nedostal povolení zůstat na letišti na dobu, kterou potřeboval. Proto se obrátil na námořnictvo, jestli může použít letiště na základně Atsugi. Souhlasili pod podmínkou, že se budou moct na film podívat. (Cheeker)

Související novinky

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

30.07.2021

Studio Universal a producenti John Davis a John Fox přišli s poměrně nečekanou zprávou. Vodní svět, sci-fi z rou 1995, které se proslavilo zejména produkčními potížemi, kvůli kterým rozpočet narostl… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama