Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze (102)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlouhé době (snad po desetiletích) byl natočen seriál, který je opravdu povedený, má originální humor a dialogy, které mě nalákají klidně i k opakovanému sledování. Zatímco vážně se beroucí detektivky z dílny našich televizí budí smích nechtěným způsobem, na poli lehkých komedií s kriminální zápletkou si jako divák úplně stěžovat nemůžu. Nedávno odvysílaní Poldové a nemluvně byla sice taková rodinná selanka, ale pobavila mě, ovšem Einstein hraje trochu jiný level. Hodně mě překvapil Vojta Kotek, který dokázal svou roli uhlídat, i díky dobrému scénáři se nesnaží konkurovat výstřednosti jiných svérázných seriálových postav. Jeho hláškující profesor si našel svou cestu, díky čemuž nepůsobí jako Monk nebo Dr. House pro chudé, ale může s nimi hrát důstojnou partii. Anna Polívková mi v roli policistky útrpně snášející svého nepříliš chtěného kolegu rovněž sedí, jen mám u ní problém, že jakmile promluví, vidím a slyším Bohúše Stejskala. A Pavel "El Bunda" Zedníček v roli policajta potěší vždy. Pokud jde o absurdní situace a černý humor, tvůrci se rozhodně nedrželi při zemi. Jak jsem psal na začátku, první seriál po dlouhých desetiletích, který si dám s chutí i v repríze. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vojta Kotek a Anna Polívková exceluji za zdatné sekundace ostatních v šílené ptákovině s detektivní zápletkou, na kterou se fakt docela dobře koukalo. Úroveň jednotlivých dílů značně rozdílná, nicméně jako celek dávám první řadě 75%. Druhá řada - první polovina jela na stejné vlně, jako první, pak sešup dolů a spousta nelogických děr, navíc některé díly byly již spíše bizardní, než vtipné, závěr předvídatelný a ještě méně smysluplný, než jsem čekala. Jako celek druhá řada max za 50%. ()

Reklama

laco176 

všechny recenze uživatele

Nechápem komentáre že odpad. Jasne že to nedosahuje kvalít seriálov Hra O Tróny, ale toto je určené pre úplne inú skupinu divákov. Proste nenáročná zábava na večer pri telke. A mňa to celkom bavilo. Pukance, pivko a Corona - čo viac si želať. Stejne všetky šenky sú zavreté, takže celkom príjemná zábava na večer. ()

Mafiapau 

všechny recenze uživatele

Konečně Český seriál co není sračka! Bere si to nejlepší ze seriálu "Sherlock" (až ve druhém dílu jsem si uvědomil že tam hraje herec co daboval v českém znění postavu Mycrofta Holmese) a "Limitless" a přimýchává k tomu český punc, akorátní stopáž a stravitelný počet klišé. Druhá série pokračovala dost solidně. Nestydím se za 3 hvězdy! ()

rt12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po 8 dílech je na mé straně spokojenost. Každý díl je pohodová jednohubka, která se nesmí brát vážně,  ale s velkou dávkou nadsázky. V prvních 3 dílech mi vadila postava Zedníčka, pak přestal přehnaně řvát a vše bylo O.K. Mezi Kotkem a Polívkovou to pěkně fungovalo a oba mám ráda. Věc na kterou se podívám po čase klidně znovu. ()

Galerie (296)

Zajímavosti (35)

  • Jeden z vrahů říká něco ve smyslu: „Hackli jsme její palubní počítač, když vysílal pojišťovně data kvůli bonusu.“ Toto je nesmysl, protože palubní počítače za žádných okolností nekomunikují jakkoliv s pojišťovnou. Jinak pistolka zavěšená pod dronem je úsměvná ve vztahu ke skutečné velikosti zbraně. Nakonec vidíme „střelecké schopnosti“ dronu při pokusu zastřelit Einsteina (Vojtěch Kotek), kdy jej velmi neúspěšně ostřeluje v budově a není schopen jej zasáhnout ani na cca 5 m. (pjotri)
  • Epizoda se stala nejsledovanějším pořadem sobotního večera po 20:00, premiéru vidělo 671 tis. diváků (15+). (rublik05)
  • Filip (Vojtěch Kotek) naleje Ambrosii koňskou dávku LSD do čaje, přičemž Ambrosie spí. O chvíli později začne Filip vyslýchat spící Ambrosii, přičemž vůbec neví a nekontroluje, jestli spící Ambrosie vůbec čaj vypila – což je hodně sporadické, protože Ambrosie evidentně neustále spí a je otázkou, jestli se vůbec probrala a čaj vypila. Bez jistoty, že nadopováný čaj vypila, by výslech neměl jaksi smysl. (pjotri)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama