Reklama

Reklama

Nová baseballová sezóna začne v Durhamu poněkud nejistě. Nově najatý zadák Durhamských býků „Crash“ Davis (Kevin Costner) zbije mladého namyšleného nadhazovače „Nuka“ LaLooshe (Tim Robbins). V té chvíli přichází na scénu krásná a svůdná Annie Savoy (Susan Sarandon), která si každoročně vybírá jednoho hráče svého oblíbeného týmu a věnuje mu svou pozornost, přízeň i zkušenosti. Oba temperamentní spoluhráči na hřišti a rivalové mimo něj by tak měli v sezóně předvést nejvíce ze svých umů, aby odměně v tak smyslném podání učarovali. Ovšem Nuke nemá smysl fair play, což zkušeného a paličatého Crashe přivádí k šílenství. Nechte se pozvat do úžasné herecké společnosti, podávat se bude nenapodobitelný koktejl vášní, sportu a lásky! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Športový film so všetkými svojimi typickými znakmi. Až na patetizmus, v tomto smere sú Býci príjemne civilní. Nezaoberajú sa mechanizmom fungovania nejakého mega klubu, ale.....mechanizmom fungovania malého. Milostný trojuholník a citové problémy hlavných predstaviteľov sú dobre vyvážené s klubovými záležitosťami. Príjemný filmík na víkendové popoludnie. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemná (i když trochu vulgární) romantická komedie, kde nechybí ostřílený ranař, naivní zelenáč a femme fatale, o kterou společně bojují. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Výborní herci, kteří se snaží vyniknout, ale scénář postrádá silné momenty nebo přidanou hodnotu navíc. Film mapuje až moc zaobaleně osudy pár postav, motajících se kolem provinčního klubu. Kdo chce emotivnější drama z baseballového prostředí a má rád Costnera, tak raději zvolte Hřiště snů.......6/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pre niekoho dokonalé, pre niekoho obyčajné. Pre mňa to druhé. Nie nezaujímavý, ale rovnako nie prevratný. Taký dokonalý priemer osemdesiatkovej zábavy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá komedie, která vám dovede ukázat, proč je baseball zábavný, ale také to, že i herci, které máte za elitu, se dovedli příjemně odvázat a bavit. Susan Sarandon je zde neskutečně kouzelná, ale hlavně to nakonec táhnou Robbins s Costnerem, protože je na ně přece jen zaměřeno trochu víc. Vůbec to nevadí, protože nenudí. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Málo vtipů a ne dost baseballu. Susan Sarandon je dobrá herečka, ale žádná kráska a svůdnice. Jako celek průměr, ale fórky v poli ujdou. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Svět baseballu, budoucí geniální hráč s trochu pomalejším myšlením Tim Robbins, fanynka zažraná do baseballu a všech pouček a moudrostí světa a taky hráčů coby mužů, báječná Susan Sarandon a nadhazovač, který má mladého talenta na starosti příkazem od vedení klubu. Kdo jiný než Kevin Costner, který tu byl zatraceně sexy jako nikdy. Oddechový film, kde si všichni přijdou na své. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

O americkém náboženství zvaném baseball. Zaujali mě 30letý Tim Robbins s podmanivým úsměvem a sexy tělem (nadhazovač Nuke), 33letý Kevin Costner (zkušený zadák Crash) a 31letý William O´Leary (Jimmy, který se žení). ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Nevzhledná stará rašple Sarandonová coby neodolatelná, sexy svůdnice? Ano, právě takový nápad se zrodil v pomatených hlavách hollywoodských filmařů, kde se nejspíš množí sourozenci mezi sebou. Jednička za to, že jsem tuto ultratrapnou sportovní komedii s vypětím sil zvládl. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Prní půlka celkem dost slabá, pak se to malinko rozjelo. Co ale v tomhle filmu nedokážu překousnout je Susan Sarandon v roli místní svůdkyně, za kterou se otáčí každej mužskej. Nejspíš je to jen můj pocit, ale myslím si, že s takovým ksichtem si může dovolit hrát tak maximálně maminu od dětí. Taková Sigourney Weaver, která mi ji typově připomíná, by mi do téhe role pasovala víc. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

ron shelton je expert na sportove komedie (okrem ineho tin cup opat s costnerom ci white men can't jump) a durhamski byci su jeho prvy rezijny pocin (za scenar bol dokonca nominovany na oskara). costner, robbins a susan sarandon su dobry, ale inak to nejako extra vtipne nie je (i ked je tu dost fuckovania) ale ma to pohodovu atmosferu. ak mate radi sportove filmy za pozretie to stoji ale v ramci zanru to spicka nie je... ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

To byl ale divný film. Susan Sarandon půosobí jako vyžilá čtyřicátnice, která vymetá postele baseballistů už od roku 1815, a přesto s ní pořád ti mladí kluci chtějí chodit a spát. Ke všemu je totiž výborná baseballistka, která od pohledu pozná, na čem musí hráč pracovat, a svou moudrostí a postelovým umem tak z nich udělá lepší sportovce... Cože, co? Je to metafora kterou jsem nepobral, nebo prostě ujetý scénář? Motivace nechápu, postavám nefandím, co se děje na hřišti nepobírám. Než toto, raději geniální Moneyball, který dělá dobře všechno, co tenhle film špatně. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

46. Zlatý Glóbus za rok 1988 - nominace (2) - Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Susan Sarandon, Nejlepší filmová píseň - "Woman Loves a Man" - Hudba a text Bernard Hanighen, Gordon Jenkins, Johnny Mercer ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Obyčejný příběh ze světa baseballu plus jedna lehčí děva k tomu. Toho pocitu průměrnosti se nemůžu zbavit, 3 hvězdy ()

Reklama

Reklama