Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou tohoto brutálního akčního filmu je dobrý mimozemšťan, který se ukrývá v těle agenta FBI Lloyda Gallaghera. Ten na své pozemské misi musí zničit jinou mimozemskou bytost, která stále vniká do nových lidských těl a své nositele mění na agresivní šílence... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Má rád rychlá auta a tvrdou muziku. Není řeč o nějakém tvrďáckém rockerovi, ale jednom nechutném mimozemšťanovi. Tomu se u nás tak líbí, že si vždycky vyhlédne nějaké okolojdoucí lidské tělo, a vetře se do něj. Jakmile je tělo znehodnoceno, najde si jiné. To (+ i jiné záležitosti ) se nelíbí jinému mimozemšťanovi, který si zase vleze do těla agenta FBI a vydá se po stopách padoucha. Jediná možnost, jak jej dostat je zničit jej v momentě, kdy není v žádném lidském těle ... Ačkoliv film poznamenává jeho stáří, triky jsou na dost dobré úrovni (no triky - spíš jen jeden - onen nechutný slizký mzák). Ten navštíví různá těla, z nichž asi nejzajímavější je ona náruživá striptérka. Jinak ve filmu nejde o nic jiného, než stovky vystřílených nábojů, z nichž (až je to komické) většina jde mimo. Zajímavé také je, že agenti nemusí pistole nikdy nabíjet (ale přesto jim náboje dojdou až ke konci filmu v té nejhorší možné chvilce). Ale celkově jde o hodně zábavný film a určitě se nudit nebudete... ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Hodný mimozemšťan, pronásleduje v zástavbě velkoměsta zlého mimozemšťana. Notorický béčkař Jack Sholder a jeho polozapomenutá akční jízda s tehdy ještě neokoukaným Kylem McLachlanem. Triviální příběh, věčně prázdné zásobníky, parádní úvodní automobilová honička, dávka nekorektního násilí a jedna "echt" nechutná scéna. Silná vzpomínka na dětství. Doporučuji všem milovníkům pozdní osmdesátkové estetiky, neboť jako jednorázová zpruha nudného večera funguje Tajemné zlo spolehlivě. PS: Asi první film, kde byl někdo usouložen k smrti. Jde tedy vlastně o průkopnický film, minimálně v tomto jednom konkrétním aspektu :-) ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

I s odstupem času zábavné akční sci-fi béčko. Může za to mimo jiné skvělá atmosféra, zajímavý příběh, slušná a poměrně krvavá akce a celková osmdesátková nekorektnost. Režisér vsadil na neokoukané tváře a měl při jejich výběru šťastnou ruku (především Kyle MacLachlan tak trochu trénující na agenta Coopera). Výraznějším záporem je však příliš výrazná disharmonická hudba, která se sice do některých scén hodí, ale jen do některých. 70%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dosť kvalitne spracovaný béčkový scenár. Dokonca aj akcie a efekty sú na slušnej úrovni. Dopomáha výber hercov, alebo skôr napísané charaktery postáv. Dej by sa síce dal zhrnúť do jednej epizódy 'The X-Files', no vtedy boli Scullyová a Mulder asi ešte v plienkach. Nemám však na film skoršie spomienky, tak hodnotím objektívne. 65%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Osmdesátý léta, poldové, luxusní auťáky a podivný ZLOčinec. Ty vole, sci-fi horrorové Miami Vice je tady! Miluju osmdesátý léta a v tomhle filmu jsem si je fakt užil. Móda, hudba, oblečení, ženský. Wau. Kyle MacLachlan opět (vlastně v předstihu) coby agent FBI a zdá se, že zde si pozdějšího kultuvního Coopera docela osahal a vyzkoušel. Naprosto šukézní Claudia Christian, ty kozačky mě málem zabily!!!! Jen škoda, že to ke konci nenabírá moc na tempu a negraduje. Ten závěr je takový trochu suchý. Mohlo to trochu více přitlačit na pilu. Ale jinak hodně slušnej film, nijak si nestěžuji. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Během úvodní honičky se u černého Ferrari střídavě mění 2 poznávací značky. (Fenk)
  • Pri prenášaní mimozemšťana do úst Jonathana Millera bol samotný herec William Boyett natoľko znechutený, že to odmietol ďalej sledovať a skutočne odišiel. (Raccoon.city)
  • Když míjejí Tom (Michael Nouri) s Lloydem (Kyle MacLachlan) policisty s rozstřílenými předními světly po přestřelce s Brendou (Claudia Christian), tak po jejich předjetí je v pozadí vidět, že má auto puštěné blinkry a svítí mu levý reflektor. (Fenk)

Reklama

Reklama