Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia Robertsová získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v tomto vzrušujícím, zábavném a nekonvenčním dramatu natočeném podle skutečných událostí. Erin Brockovichová (Robertsová) se ocitne ve svízelné situaci poté, co po automobilové nehodě, kterou nezavinila, prohraje spor o odškodné. Erin, která je bez peněz, bez práce i bez jakýchkoli vyhlídek, přiměje svého advokáta Eda Masryho (Albert Finney), jenž pro ni u soudu nedokázal vymoci slíbenou náhradu, aby ji zaměstnal ve své advokátní kanceláři. Tam náhodou narazí na případ znečišťování půdy a podzemních vod, které má zhoubné následky pro členy zdejší komunity. Svou neústupností a osobním zaujetím si Erin nakonec získá důvěru místních a pomůže Edovi vyhrát soudní spor s energetickou společností, která musí více než 600 poškozeným vyplatit nejvyšší odškodnění v dějinách Spojených států. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (390)

sud 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý příběh mladé ženy, která se pokouší odhalit zločin na vlastní pěst. Příběh je podle skutečné události, plynutí příběhu tomu nasvěčuje. Z režie se dalo také vytřískat více, ale Steven Soderbergh odvedl pouze ucházející práci v rámci možností. Julia Roberts má velice pěknou postavu, ale její vzhled je o něco lepší, než její výkon. Nechci říct, že hrála špatně, ale v některých pasážích přehrává. Nakonec nám vznikla dobrá podívaná, ovšem ne taková jaká mohla být. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Mám velmi ráda Julii Roberts, i když ne všechny filmy, ve kterých hrála, byly dobré. Tento ale patří mezi ty skvělé. Myslím, že zde podává nejlepší výkon své kariéry vůbec - naprosto zasloužený Oscar. I ostatní herci jsou velmi dobří, především Albert Finney (nedávno jsme ho mohli vidět ve Velké rybě Tima Burtona - i zde byl vynikající). ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Libilo se mi to vic nez napoprve a ackoliv jsem nevidel vsechny Soderberghovo filmy, tenhle je zatim jeho nejlepsi. Pribehove sice o nic originalniho nejde, podobny filmy o vsemoznejch zalobach na velky spolecnosti tu uz byly vickrat, ale tenhle film vynika takovym vtipem a lehkosti, s jakou je vypravenej. A to hlavne zasluhou Julie Roberts, ktera je sexy, je drza, je ukecana a s nicim se moc nepare = hraje perfektne. Trosku mi pripomnela Pretty woman. Za zminku jeste stoji paradni motorkar Aarona Eckharta a slusnej Finney, akorat ma celou dobu takovej neverici prekvapenej vyraz. Na 5* to sice o fous nebude, ale film je to perfektni. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zajímavé soudní drama, které zdánlivě stojí jen na výkonech dvojice Julia Roberts a Albert Finney. Můj názor je, že si neumím představit, že by film zůstal takhle zajímavý, kdyby ho natočil jiný režisér. A to, že Soderbergha na Oscarech porazil právě on sám, považuji za jednu z mála známek dobrého vkusu u členů Akademie. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Taková jalová, těžko uvěřitelná pohádka o lidové bojovnici za zdravější světové vodstvo a není náhodou, že jde o bývalou miss. Ehm, jestli chtěl někdo natočit jen film, kde by Julia prodala široké výstřihy, pak mohl klidně zvolit téma Pretty woman: How it´s begun nebo něco takovýho. Možná se na nízkém hodnocení podepisuje fakt, že jen o pár dní dřív jsem shltnul film Dark waters s Markem Ruffalem a to byla vážení jiná kávička. Vedle Dark watter působí Erin Brok jako naivní pohádka o prostořeké slepici v právním harému. Nezaujalo... vůbec.... ()

Galerie (73)

Zajímavosti (20)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 52 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Všimněte si, že když jde poprvé Erin (Julia Roberts) do archívu, má kopírka modré tlačítko pro start. Když tam přijde podruhé, má už zelenou barvu. (don corleone)

Reklama

Reklama