Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

(seriál)
  • Japonsko Cowboy Bebop (více)
Trailer 2
Japonsko, (1998–1999), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Kóiči Jamadera, Unšó Išizuka, Megumi Hajašibara, Norio Wakamoto, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Iššin Čiba, Maaja Sakamoto, Mika Doi, Šigeru Čiba, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Bývalý nájemný vrah, bývalý polda, podvodnice, hacker a datový pes tvoří nesourodou partu lovců odměn, která pročesává vesmír a má věčně hluboko do kapsy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Těžko zaškatulkovat: dospělé vesmírné pirátsko-gangstersko-westernovo-dobrodružné anime střídá styly jak na běžícím pásu (a podle nich i hudební žánry na jedinečném soundtracku). Různorodé případy smolařské posádky lovců odměn po celé naší sluneční soustavě pobaví zápletkami i vtipem (a nadstandardním zpracováním), nicméně citelně postrádají nějaký komplexnější dějový oblouk "odněkud někam". Nepočítaje v to tedy ty zásadnější epizody, které poodhalují minulé osudy svérázných postav. „See You Space Cowboy…“ ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

S tímto anime se dostáváme do blízké budoucnosti, kde se hranice obyvatelného světa rozšířily daleko za zemskou atmosféru. Kriminalita zůstává i nadále lidskou přirozeností, ochránci zákona nestačí hlídat všechny místa rozlehlého vesmíru, a proto se každý může stát "lovcem lidí" a vydělat si tak slušnou odměnu. Mezi ně patří i Jet Black a jeho nový parťák Spike Spiegel, kteří putují černou pustinou vesmíru na lodi Bebop. Cowboy Bebop už podle svého názvu naznačuje blízkou spřízněnost s americkou populární kulturou. To není japonskému anime vůbec cizí, ale zde je vše dotaženo k úplné dokonalosti. Seriál se dá označit za potomka ryzích amerických žánrů jako je gangsterka, western a film noir. V uších vám nejčastěji zní country, jazz a blues. Celé prostředí připomíná chvílemi divoký západ. Některé díly (např. Cowboy Funk) přímo citují ze zavedených žánrových schémat a samozřejmě je nezapomínají parodovat. Cowboy Bebop ve mně vyvolal dost ambivalentní pocity. První díly tohoto do nebes vyvolávaného seriálu se pohybují na hranicích geniality, za kterou stojí hlavně skvěle zvolená hudba. Ta vás strhne a snad jen kvůli ní si musíte pustit další díl. To trvá asi do šesté části, kdy se mi zdálo, že tvůrci na tuto nezaměnitelnou složku úplně rezignovali. Zbytek už jen velmi výjimečně dokáže překonat začátek (drží ho při životě jen zajímaví zločinci a roztomilé eskapády bezpohlavní Ed), a proto pro mě bylo někdy opravdu těžké pokračovat ve sledování. Dalším důvodem mého nezájmu byla téměř nulová návaznost a epizodní charakter scénáře. Poslední díly s typicky otevřeným koncem, zase vše mírně napravily. I přesto, že budu opakovat již několikrát zmíněné, musím říct: See you, space cowboy... Doufám, že film mi názor na tebe vylepší. ()

Reklama

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Jako ve vsech serialech i v Bebopovi najdete mozna par dilu ktere vam nesednou - ostatne, Bebob tech zanru obsahuje hodne od komedie az po film noir. Celkove je to ale spicka mezi dospelackym anime, kterou navic tvurci nedegradovali natahovanim a fillery. Charaktery jsou propracovane a nikoli jednorozmerne. Grafika a smysl pro detail je na dobre urovni a i kdyz se misty muze zdat jednoducha sou tam i nektere fantasticke zabery. Kapitola z jineho sveta je hudebni stranka. To co Yoko Kano a Seatbelts pro serial odvedli casto zahambuje A-ckovou holywoodskou produkci - tim je mysleno hlavne to jak hudebni podkres ladi s obrazem/dejem - fantasticka je treba [trochu SPOILER! ]Call me, call me z epizody Hard Luck Woman. Co se pristupnosti tyce: CB na rozdil od mnoha anime titulu neujizdi na zaberech skolacek z nizkych uhlu, nicmene je tu obcas pomerne graficke nasili (ale ne bezduvodne). Jedno z nej anime. ()

Ithildaria 

všechny recenze uživatele

Jeden z (mnoha) vrcholů japonské animované tvorby. Nezapomenutelné postavy, perfektní scénář plný napětí i humoru, skvělá animace a hudba, a především povedené propojení žánrů. (ano, opravdu jde velmi dobře skloubit sci-fi, western, drama i komedie v jednom seriálu). Doporučuji i divákům anime zcela nepolíbeným. --- Cowboy Bebob: masterpiece, ve kterém i ten animovaný pes je lidštější, než většina živých lidí. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zdržel bych se nadšeného uctívání Bebopa jakožto nej anime ever, ale nejde mu upřít že má sakra dobrý styl a baví parádně s každým dílem. Horší je to s tím jak jsou ty jednotlivé díly provázané - tedy špatně - takže toho aby seriál mohl nějak hlouběji zasáhnout zajímavým kontinuálním dějem se tu nikdo moc nedočká... a to je na anime zkrátka podstandard. /// Zaslouží se zmínit o dvacet let mladší hraný "remake", který právě na výraznější rozpracování silného kontinuálního příběhu se soustředil. A jde mu to velmi dobře... ale pak mu zase chybí spousta standalone příběhů z originálu. Takže nejlépe funguji obojí tandemu, navzájem se doplňují. 8/10 ()

Galerie (525)

Zajímavosti (20)

  • Režisér Shinichirō Watanabe vytvoril postavu hackerky Ed podľa skladateľky Yoko Kanno. (Deschain)
  • V páté minutě 7. epizody zmíní hlasatelka jména Mackey a Mannie. Jedná se odkaz na známou Disney dvojici Mickey Mouse a a Minnie. Ve 22. epizodě Andy zmíní jméno Wyatt Earp - jedná se o legendárního pistolníka z divokého západu. (P. J. D.)
  • Pes Ein je pojmenován podle německého čísla 1 a patří ke psímu plemenu Welsh Corgie Pembroke. (Natami)

Související novinky

Kovboj Bebop míří na Netflix

Kovboj Bebop míří na Netflix

29.11.2018

Streamovací gigant Netflix oznámil novou desetidílnou hranou sérii slavné japonské anime ságy Kovboj Bebop. Kultovní vesmírný western bude Netflix produkovat společně s Tomorrow Studios a kreativně… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno