Reklama

Reklama

Meandr

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa (Gaia Weiss) se probudí v podivné trubici plné smrtících pastí. Její jedinou možností je jít dál. Ale není jasné, jak daleko se může dostat. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nastává tady jeden a naprosto zásadní problém, kterej tenhle slibnej počin totálně zadupe do země. Všichni, co viděli Kostku (1997), popř. první Saw (2004), nemůžou být v dnešní době oslnění tímhle francouzským kouskem. Od prvního probuzení hlavní hrdinky v bludišti prostě musíte srovnávat a po čase zjistíte, že král není mrtev. Tady se to začne stávat repetitivním, navíc když "dojdou nápady na pasti, přichází zombík", ano můžeme se snažit o myšlenkovej přesah, proč tam je a kdo to vlastně je, ale obávám se, že je to zbytečný. Navíc přijde závěr, kterej byl pro mě total WTF. Ne, na závěr tohoto žánru fakt nechci sledovat takový procitnutí, prostě ne, sorry jako! Ty tři hvězdy jsou s hodně přivřenýma očima... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PUSŤ MĚ!…“ ///    Jééé to je píčovina – musí zákonitě napadnout skoro každýho. Nevíme proč, neznáme pravidla … vidíme jen Lisu, jak se plazí nějakým tunelem či co to je. KURVA BACHA, MOŽNÁ TADY BUDE NĚJAKEJ SPOILER! K vidění (jako zábava…) toho moc není. Úpí, leze… má baterku, občas šachta svítí, pak takyj obojek s časem a občas nějaká překážka či nově otevřená chodba. Dlouho nic neřeší… jen kurva leze. Nuda! Navíc je mi putna, jestli umře. Třeba ve třicátý minutě (aspoň by byl konec!). Pak sem přihoděj emzáky a jednoho vopálenýho kluka, kterej nažene kousek hrůzy. Lisa nakonec proleje i trochu krve… Uznávám, že na tu kravinu napasovali celkem zajímavý věci (později). Byť nesmyslný…   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Místo E.T. za mnou přišel mrtvej parchant. 2.) Miluju tuneláře.  /// Thx za titule „titulkomat“.     /// PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

Reklama

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Je velice obtížné vyjádřit svůj názor na tak sofistikovanou tvorbu jaká byla použita právě ve filmu Méandre. Zpočátku si kladete otázku "na co se to vlastně dívám", rozhodně to tedy není žádná zábavná podívaná pro klaustrofobiky a děj by se dal přiblížit ke snímku Cube z 97', ale během dalších 30 minut už se zmítáte v totální explozi "čehosi" co připomíná hororovou fantasmagorii, která se odehrávala v sériích pekelného světa v Hellraiser. Příběh se může zdát poněkud matoucí, pokud se zrovna příliš nesoustředíte ztratíte se leckdy v ději. Na konci z toho možná budete tak rozhozeni, že se vám díky tomu celý film znechutí. Opak je však pravdou a děláte velkou chybu pokud tento snímek odsoudíte jen protože vám vaše mysl našeptává, že jste právě ztratili 90 minut svého života sledováním něčeho, co jste absolutně ani z poloviny nepochopili. Celý příběh na závěr vyplivne totiž silnou pointu, kterou sice ne všichni pochopí, ale kdo ji pochopit chce, ten se o to alespoň pokusí. Lidská fantazie je přeci tak nekonečná, závěrů se zdá být hned několik, ovšem jen jeden je ten správný. Ale který to je, že? Já osobně si myslím, že toto byla perfektní procházka očistcem. A jak daleko dojdete vy? ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jako zavilý ateista (nebo možná pohan, protože Morana nikdy nezklame) na film s gustem pliji, protože jedno z možných vyznění příběhu čelně koliduje s mou nevírou. Když se ale oprostím od svých předsudků, a navíc přijmu za možné, že ON/ ONI dokázali ihned po vypálení tunelů naplnit prostory novým kyslíkem (bo přírodní zákony nepustí), připouštím, že jsem se po celou dobu ani na moment nenudil. Upřímnou soustrast všem klaustrofobikům, kteří si film omylem pustí, z tohoto zážitku by mohli mít doživotní trauma obonusované pobytem (taktéž doživotním) v příslušné léčebně. Musím ocenit výkon, který předvedla Gaia Weiss, její zarputilou a velmi trvanlivou Lisu jsem jí fakt věřil. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Frantíci sa rozhodli zremakovať Kocku, ale nemali dostatok prachov a tak to museli pojať oveľa komornejšie. Takže tu máme len jednu osobu a jedno úzke potrubie. Najväčší mínus vidím v tom, že sa tu nehrá na nejaké rébusy a hlavná hrdinka sa prakticky nonstop plazí z jednej časti potrubia na druhé, kým jej nevyprší stanovený limit. Variabilita pastí po chvíli začne byť úplne irelevantná, keďže je tu len jedna osoba a jeden smer ktorým sa plazí. Niekde od polovici filmu sa síce do toho snažia zakomponovať aj extrémne komplikované nejaké tie rébusy typu má sa plaziť doľava alebo doprava a pridajú tam aj nejakého humusáka, ktorý ju prenasleduje, ale to je príliš málo na to, aby som bol čo i len sekundu v napätí. Ako už tradične zlyháva aj finálna snaha o nejaké logické vysvetlenie celej tej nezmyselnej zápletky. Toho je lepšie sa vyvarovať, lebo s čímkoľvek sa tvorcovia vytasia, tak to málokedy diváka uspokojí. Takže za technickú stránku dávam neutrálnych.  Pokiaľ si nechcete po milióntykrát znova pustiť Kocku, tak sa aj toto raz dá prežiť. Ale napätie tu fakt skoro vôbec nefunguje.  5/10. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 18. listopadu 2019 a trvalo 33 dní, natáčelo se v pařížském regionu. (bianci)

Reklama

Reklama