Reklama

Reklama

Meandr

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa (Gaia Weiss) se probudí v podivné trubici plné smrtících pastí. Její jedinou možností je jít dál. Ale není jasné, jak daleko se může dostat. (JasonCZ)

Recenze (113)

Fr 

všechny recenze uživatele

„PUSŤ MĚ!…“ ///    Jééé to je píčovina – musí zákonitě napadnout skoro každýho. Nevíme proč, neznáme pravidla … vidíme jen Lisu, jak se plazí nějakým tunelem či co to je. KURVA BACHA, MOŽNÁ TADY BUDE NĚJAKEJ SPOILER! K vidění (jako zábava…) toho moc není. Úpí, leze… má baterku, občas šachta svítí, pak takyj obojek s časem a občas nějaká překážka či nově otevřená chodba. Dlouho nic neřeší… jen kurva leze. Nuda! Navíc je mi putna, jestli umře. Třeba ve třicátý minutě (aspoň by byl konec!). Pak sem přihoděj emzáky a jednoho vopálenýho kluka, kterej nažene kousek hrůzy. Lisa nakonec proleje i trochu krve… Uznávám, že na tu kravinu napasovali celkem zajímavý věci (později). Byť nesmyslný…   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Místo E.T. za mnou přišel mrtvej parchant. 2.) Miluju tuneláře.  /// Thx za titule „titulkomat“.     /// PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavné devadesátiminutové plazení oelasťákované žabožroutské Beatryče kličkami střevního očistce hájtech Boha, plného klků, enterálních parazitů, hnijících zbytků a fazolového nadýmání. Plazení, dávající naději všem kudlankám, že ten lhostejně morousovitý Fousatý strejc nakonec nemusí být až tak upjatě konzervativní pohádková modla, jejíž konečník ústí do eternální prudy čumění po kolena v mlze na baculaté prdele otylých andělíčků, nýbrž progresivní ufon, který je, budou-li dostatečně škemrat, vysere do kostarického ráje planety Gurun. Možná je to i Aštar, a možna je to Mejbylyn. Každopádně vřele doporučuji klaustrofobikům pro sichr moc nehřešit, tohle intestinální martýrium by rozhodně nedali ani s užvaněným Vergíliem v zádech a pekelně by je jeblo už v prvním meandru. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(komentář obsahuje mírné spoilery) Pozoruhodná, napínavá a intenzivní žánrovka, ale do té čtvrté hvězdy se musím trochu nutit. Dějově je to totiž na mě až moc velká zhůvěřilost. Je tam spousta věcí, které jsou působivé a hezky se na ně kouká, ale vlastě nedávají moc smysl. Což lze vlastně říct o celém tom filmu. Dost nápadně imho míří k takové té omšelé a okoukané pointě, že se děj odehrává v mysli hlavní postavy, která je zraněná a "bojuje o život", Méandre ale nakonec vyhýbavě uskočí jinam a končí tak trochu ve stylu "diváku, vyber si". V tomhle ohledu z filmu tedy mám rozpačité pocity, ale žánrového potěšení je tu dost, takže čtvrtou hvězdu si nakonec v konkurenci jiných letošních - nemastných, neslaných - žánrovek asi obhájím. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem dle komentářů horror roku! Zpočátku to vypadalo slibně, pak už je to spíše nuda, no a na konci ta pohádka...🤮 ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jeden z najnapínavejších hororov tohto pomerne nevýrazného roka, pri ktorom som si uvedomil, že preliezanie takýchto úzkych tunelov nie je nič pre mňa (možno mám klaustrofóbiu aj ja a ani o tom neviem). Najmä keď ma niečo môže každou minútou rozpučiť, rozštvrtiť alebo spáliť. No sexi hlavná hrdinka s prehľadom zvláda prenasledovanie zombíkom, vodné a kyselinové pasce, preliezanie ostnatými drôtmi a mnoho ďalších prekvapení, ktoré nám tvorcovia tejto francúzskej kvalitky ponúkajú. Záver neoslovil ani mňa (dokonca som ho už videl v podobnom, hoci o niečo menej kvalitnom horore), ale 95% filmu je neskutočných. Len tak ďalej Francúzsko. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Francouzi při chuťi servírují stylový, zlý, intenzivní, nepříjemný a klaustrofobický Survival evokující Kostku a je z toho rázem adept na Horor roku!Mně ten film rozemlel na kaši a normálně brečím nadšením, že jsem se konečně po tom dlouhém utrápeném a nudném hororovém suchu dočkal řízné podívané, která splňuje fakt ty nejpřísnější kritéria.Už od 5té minuty je hlavní hrdinka vržená do Tunelového Labyrintu pastí a smrti a je to opravdu jízda jako prase. Napětím jsem nedýchal celých 90 minut, klaustrofobická atmosféra funguje velmi spolehlivě, hlavní hrdinka je nádherná, statečná a inteligentní francouzská blondýna, které jsem držel všechny prsty i na nohou, je tu snad více pastí než ve 3 dílech Saw Dohromady a ano došlo i na trochu Gore! Pasti jsou vynalézavé, dobře promyšlené v opravdu stísněném prostředí ( vizuál a barvičky STROP- modrá, červená, zelená) nezáviděni hodná situace a aby toho nebylo málo, tak jí tam nahání ještě zohavený Zombie, který je fakt nechutný a nepříjemný, do toho hraje výborně gradující Hudba, která celou tuhle jízdu podtrhuje a já musím platit zlatem, protože pokud né tady, tak už nevím kde a kdy.Někoho možná naštve, že pointa nemá větší hloubku, ale čert to vem, takovou stylovou a krásně natočenou jízdu jsem nečekal ani v nejmenším.• Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor>Ne, Násilí 4/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 5/5 8.5/10. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Představ si, že tě někdo strčí do spletitého labyrintu úzkých chodbiček, plného smrtících pastí, a ty se coby laboratorní krysa snažíš najít cestu ven. Pokud by ses mezi těmi několika rozkládajícími mrtvolami cítil náhodou osaměle, společnost ti bude dělat (hladový?) ohořelý Boris Rösner. Máš to? Fajn. K tomu si domysli ne moc nápadité pastičky/zkoušky (bazén, hořáčky, vana s kyselinou, ostnaté dráty), co se navíc opakují s tím, jak se hrdinka musí vracet, a samozřejmě závěrečnou, ne dostatečně uspokojující pointu. Kvůli konci však nepopravím předešlých 90% filmu, kde to všechno (ať už hrdinka, nebo vizuál, hudba, napětí) poměrně dobře šlape. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jako děcko jsem rád fantazíroval o podobném prolézání komplexem úzkých tunelů, ale myslím, že ani tehdy by mně tenhle film moc nebavil. Mám rád kostkózní (Platform, Labyrint podle Davea) a i jinak prostorově brutálně minimalistické filmy (Telefonní budka, Pohřbený, Locke), ale tohle je prostě nuda. Nevýrazná hlavní postava, její skoro nulová interakce s někým dalším, pasti natvrdo obšlehnuté z Kostky, úvod v autě působící jako parodie na hitchhiker thriller a závěrečné vysvětlení, které překvapí jedině tím, že si tvůrci lajzli něco tak předvídatelného, co by i průměrný scenárista hned na začátku psaní scénáře shodil ze stolu. Podobný, o rok mladší Oxygen mě taky moc nebavil, ale oproti tomuhle byl mnohem zajímavější. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ano, mělo to několik skvělých scén a celkem ucházející pointu o pravděpodobném průchodu očistcem před zemí zaslíbenou, ale jinak jsem z díla nebyl nijak zvláště odvařený a tak se stále rozhoduji jestli dát 3 nebo 4 hvězdy. Když si to shrnu tak můžu snímek lehce přirovnat k jednomu, či oboum z filmů Kostka a nebo Saw. V takovém případě by však dílo prohrálo na plné čáře. Budiž tedy ku prospěchu, že prvky stísněného prostoru fungují naprosto skvěle a já tak nejednou prožil nepříjemný pocit jako bych se tam zasekl já sám. Dále mne pak velice zaujal nápad zmrzačeného zombie muže, který dívku neustále pronásleduje a k tomu pasti a nástrahy byly celkem zajímavé. Škoda jen, že se tolik opakovaly. V závěru se ještě tvůrci pokoušeli zahrát na pocity, ale na mne ta holčička působila docela dost creepy a proto jsem byl docela zklamaný, že neprovedla nějakou záludnost, kterou jsem od ní tolik očekával. 58% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

V časoch, keď som bol aktívnym jaskyniarom, často sa vyskytli zdĺhavé plazivky, takže  film mi bol dosť blízky. Najmä čo sa týka náhle sa vyskytujúcej vody, prekonávania hlbokých a úzkych chodieb rozporom, končiacich v neznámej hlbine. Alebo častými,  náhle sa zužujúcimi priestormi či bolestivo vystrčenými hrotmi kvapľov, zadierajúcich sa do kože. Orchestrálna sprievodná hudba a výber hlavnej hrdinky potešili. Toľko k pozitívam. Inak to celé pôsobilo ako počítačová hra s nástrahami, bonusmi a bubákmi, ktorá dotiahla hlavnú hráčku do finále. Či potešiteľného, alebo smutného, to nech si preberie každý sám. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Extrémně klaustrofobická variace Kostky, která efektivně pracuje nejenom se stísněnými prostory, ale i dalšími formami úzkostí. Originality sice Meander příliš nepobral, všechno ale vynahrazuje svou formální stránkou a bravurní one woman show Gaiy Weiss. Futuristické kulisy těsných tunelů spolu s promyšlenou kamerou a efektním sound designem dávají na vlastní kůži zakusit veškerou frustraci hlavní hrdinky. Všudypřítomná nejistota a vražedné překážky z filmu dělají působivou adrenalinovou jízdu, která divákovi prakticky nedá prostor ani vydechnout. To neustálé brnkání na nervy je natolik skličující, že jsem ochotný odpustit i ten nevýrazný a zbytečně alibistický konec. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Asi můj nejklaustrofobičtější filmový zážitek. Se silnou ženskou postavou, které nelze nefandit, několika velmi nepříjemnými scénami, a fyzicky osvobozujícím finále. Tohle jsem chtěl ale nedostal od Kyslíku od Aji. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Gaia Weiss nalákala, film sklamal. Nebolo to úplne nezáživné ale tie pasce v bludisku mohli byť aj originálnejšie a rôznorodejšie. Kocka ostáva v tomto stále ďaleko neprekonaná. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Místo kostky potrubí a ono to funguje velice dobře. Tedy ty stísněné prostory byly skličující a pronásledování oním, co  přišel o ruku a byl spálen, bylo fakt na nervy. Oheň, voda a místo zbývajících živlů kyselina, mrtvoly a podobné legrácky. Nerad vyzrazuji to důležité, nedej bože konce, ale tady musím jasně napsat, co tím chtěl autor říci. Tudíž nejspíš SPOILER. Kde tedy Lisa vlastně byla? Odpověď je prostá - v Očistci. A po mučeníčku a překonání překážek se zaslouženě dostala nahoru, na rozdíl od Adama, který si to samozřejmě coby několikanásobný vrah nezasloužil a jehož hříchy byly daleko těžší než ten Lisin. Pěkný vizuál, výborná hudba a snaživá Weissová. „Jsem mrtvá?" „Tvé tělo už umřelo několikrát..." „ ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

S viacerými postavami by to mohla byť zábava na štýl Kocky, s jednou je to miestami celkom nuda. Nepopieram však, že niektoré pasce boli celkom kreatívne, nechýbalo primerané gore a tých 90 minút celkom ubehlo. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

První půlhodinou jsem se pronudil, pak mi došlo že nic jiného už tu vážně nebude a tak to projel s přeskakováním, doufaje aspoň v odhalení nějakého příběhu. Marně, je to všechno jen samoúčelný nonsens, far-fetched alegorie prý na zármutek nebo tak něco. Ta samoúčelnost a psychický a fyzický teror mi připomněly nekonečnou sérii Saw, k torture pornu toto místy nemá daleko. Srovnání s Kostkou se nabízí samozřejmě také, ale je falešné, síla Kostky spočívala v interakci mezi rozdílnými postavami a snaze pochopit okolí - tady je postava jen jedna, nekonečně se plazící tunelem, a pochopení je nemožné, o význam čehokoli se tu nikdo nepokoušel. Body k dobru za klaustrofobní atmosféru, mít to poloviční délku, tak si až tak moc nestěžuji. 4/10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Lisa (Gaia Weiss) je fešná ženská(to se jí nedá upřít), která se dostala do nezáviděníhodné situace. A tak prostě leze, leze, leze(sem tam nějaká většinou opakující se past) a jak si tak leze tak zjišťuju, že mě taky leze ale ten film a to na nervy. WTF ? Spousta otázek, ale odpověz si sám. Čekal jsem něco víc než jen cestu za očistou své duše. Jedna věc se tomu ale upřít nedá. Pro klaustrofobiky tohle musí být tím pravým hororem u jehož sledování se budou cítit fakt hodně špatně. Pokud to vůbec dokoukají. A ve finále jim vlastně bude úplně jedno jak to dopadlo. Hlavně že už je Lisa venku. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Elastická Gaia Weiss. Tak se nám ta francouzská holka devadesát minut v elastickém úboru souká klaustrofobickými prostory a potkává se s adepty, ve fázi rozkladu, kteří nastražené pasti před ní nezvládli zdolat. A někde tam venku řádí sadistický vrah, což hlásá rádio, kterého si lepá dívčina na odlehlém místě stopne. A dál? Dál tápeme, jestli je naše hrdinka po smrti, nebo není po smrti? Co si z toho vlastně vybrat. Rozhodně nečekejte jeden žánrový útvar. Fetišisticky disponovaný režisér nám do toho plazení narouboval poměrně všehochuť. Co se začalo svižně a neotřele, postupně upadalo do kolovrátkové jednotvárnosti. No, o nudu se přímo nejednalo, ale už to bylo kapánek ubíjející. Pointa, i když nelze tvrdit, že by se na její smysluplnost dalo stoprocentně sázet, se chce vyhnout veškerým předpokládaným rozuzlením. Prostě chce být jiná. A tak se mně jevilo, že si toho režisér Mathieu Turi naložil až moc, což mělo za následek, že film se mně po závěrečném resumé jevil poněkud myšlenkově neuspořádaně, když se navíc vytasil i s určitým existencionálním přesahem. Na ženu v klaustrofobní akci je pěkný pohled, režisér má technický i vizuální talent, napětí rezonovalo, ovšem ta dramaturgická rozháranost nepřinesla divácký komfort a super zážitek. 6/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

3*, ale chcem to nadhodnotiť, nakoľko je to lepšie jak El Hoyo, aj všetky časti Kocky dohromady, a nerozumiem, prečo sa okolo spomenutých priemerností vytvorili (neopodstatnené) kulty, a s týmto, remeselne kvalitnejším filmom, je ticho. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nedá sa povedať, že nápad by zrovna prekypoval originalitou, paradoxne (a našťastie) ale pri sledovaní pocit niečoho nového mať budete. Dôvodom je až extrémna klaustrofóbia prostredia, tam, kde si väzni v Kocke mohli vyskakovať, tam naša hrdinka nemôže ani pohnúť hlavou. Len sa treba vopred nastaviť do pozície, kedy si nebudete seba predstavovať na jej mieste. Slušný napinák, ktorý ponúka zaujímavú, i keď asi trochu nedotiahnutú pointu. Každopádne ma oslovila viac, ako keby to celé vyšumelo do prázdna, rozumej do očakávania ďalšieho dielu, kde by sa akože všetko (možno) vysvetlilo. ()

Reklama

Reklama