Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

kinej 

všechny recenze uživatele

Dvojka BR je vydařená akční řežba. Bohužel není tak dobrá jako jednička, ale rozhodně stojí za shlédnutí. První půlka je brutální smršť, druhá půlka je chvíleni trošinku ubrzděnější a nacpaná sentimentálními scénami. Akční scény jsou excelentní, jednoznačně inspirované Saving Private Ryan. Jsou krvavé, naprosto přehnané a brutální. Škoda, že tempo chvílemi upadá. Film je dosti protiamerický. Což ovšem nevadí, po takových hnusech jako je Patriot, nebo Den nezávislosti si člověk potřebuje spravit chuť. Tento antiamerikanismus ve filmu chvílemi ovšem přerůstá až ve zjevnou podporu terorismu. No ale je to jen film. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zmysel a pointa brutálne dobrej a nemilosrdne brutálnej jednotky sa vytratili už na začiatku ako jarný vánok v strede jesene. Opäť sa potvrdila neopakovateľnosť nápadu, tvorcovia boli však bohužiaľ neopakovateľne dutí na to, aby si to uvedomili. Stačilo trošku pozmeniť scenár (iná lokalita, slabší protivník, odlišné pravidlá hry) a razom sa divák pozerá na úplne iný snímok, ktorý s jednotkou nemá prakticky nič spoločné. Stredná pasáž zbytočných dialógov a monológov mi takmer rozožrala nervy. Vlastne jediné, pri čom som si spomenul, že vlastne pozerám pokračovanie skvostného 'Battle Royle', boli poznámky štatistu ohľadom počtu mŕtvych študentov a skutočne (zachraňujúco) dobrá akcia (doprevádzaná strhujúcou hudbou a prekvapujúco dobrým strihom), ktorá mala dostatok razancie nato, aby pozdvihla hodnotenie na slabší priemer. Keby to však bolo naopak, nápad by ostal nepozmenený a všetko by ostalo tak, ako to bolo, bolo by to zas len bezúčelné vykrádanie pointy a myslím, že moje hodnotenie by sa tým nijak nezmenilo. A tak s radosťou vymažem z mojej pamäte spomienky na tento film a ponechám si len tie pôvodné. 50%. ()

Reklama

petero odpad!

všechny recenze uživatele

Samoúčelná vyvražďovačka. Jednotka mala ešte akú takú psychologizáciu, kde sa museli navzájom zabíjať spolužiaci, ale toto je hrozné. Načo sú dve deti prepojené obojkami? Len preto, aby bolo na plátne viac krvy? Aby každý druhý zomrel zbytočne, vždy tak isto, ustrelením hlavy od tela? Sorry, to neberiem. 45 min. Viac som sa nedonútil. Mám rád pokračovania, ale toto je jedno z najhorších. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

OK, film plný hrdinských činů, hrdinských proslovů umírajících, hrdinských činů umírajících hrdinů a když se to spojí dohromady vznikne spousta mrtvých školáků a vojáků... Po šokující a úžasné jedničce, přichází občas hloupé, ale důstojné pokračování, které není jen laciným odvarem prvního dílu. Je zde spousta inovací a novinek. Na druhou stranu, je to dobře nebo špatně? Nechť každý posoudí sám. Ale už jen kvůli tomu nehoráznému masakru, který by v Americe rozhodně cenzurou neprošel, je to snímek hodný pozornosti. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Natáčení dvojky navíc postihla tragédie: režisér Kinji Fukasaku v jeho průběhu zemřel na rakovinu, když nedbal nařízení lékařů, aby zů-stal v nemocnici. Film tak musel dotočit Fukasakův syn Kenta – laťku nastavenou svým otcem nezdolal. Zkrátka málo sequelů se dokáže první části byť jen vyrovnat. BR II se to nepovedlo. Nápad už diváka nepřekvapí, úvodní sekvence téměř kopíruje jedničku. Tím ale veškerá podobnost končí. Po průniku na ostrov (vylodění vypadá jako parafráze Spielbergova Zachraňte vojína Ryana) se děj rozdrobuje mezi přestřelky a rozumování o smyslu války a násilí, takže ve výsledku je to spíše nuda než napětí, které měla jednička. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • O natáčení filmu bylo rozhodnuto po úspěchu prvního dílu. Kinji Fukasaku cítil, že dokáže postavy a zápletku rozvést za hranici původní knihy a také cítil potřebu reflektovat ve svém filmu tragické události z 11. září. (JARDAHONDA)
  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)
  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)

Reklama

Reklama