Reklama

Reklama

Říjen 1957. „To" se probouzí a městečko Derry ve státě Maine už nikdy nebude jako dřív. Stephen King vdechl život ztělesnění veškerých dětských fóbií a obav a vystavil sedm dětí zlovolné síle, která na sebe bere nejrůznější podoby včetně klaunské tváře. Děsivý klaun (Tim Curry) žije v městské kanalizaci, odkud se vydává lovit a zabíjet. O mnoho let později se ti, kdo přežili, jako dospělí vrací skoncovat s další vlnou jeho bezuzdného vraždění – už jednou provždy. (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (44)

Stranger Things - Kapitola první: Zmizení Willa Byerse (2016) (epizoda) (S01E01)

  • Joyce (Winona Ryder) překvapí Willa (Noah Schnapp) vstupenkami na horor Poltergeist (1982). Když Will později zmizí, Joyce s ním komunikuje skrz zdi a prostřednictvím světel. V tomto ohledu se tvůrci inspirovali právě zmíněným filmem. Joyce se také Willa zeptá, jestli se pořád bojí klaunů, což je odkaz na další z oblíbených filmů bratrů Dufferových, hororovou klasiku To (1990). (HellFire)

To Kapitola 2 (2019)

  • Představitel malého Bena (Brandon Crane) z televizní verze To (1990) hraje v nové verzi stojícího muže ve scéně pracovního jednání, kdy se poprvé setkáváme s dospělým Benem (Jay Ryan), který s touto pracovní skupinou komunikuje. (bk81)

To (2017)

  • Ve scéně, kdy se Richie (Finn Wolfhard) v domě oddělí od ostatních a ocitne se v místnosti plné loutek klaunů, je možné si všimnout jedné loutky, která je vyrobená podle klauna z předchozí televizní adaptace To (1990), kde Pennywise ztvárnil Tim Curry. (Hlavonozec)

To (2017)

  • Film měl premiéru 27 let po televizní premiéře předchozí adaptace (1990). V knize Stephena Kinga se píše, že „To“ se vrací do Derry zhruba každých 27 let. Jonathan Brandis, který hrál mladého Billa v původním snímku, spáchal sebevraždu ve 27 letech a Bill Skarsgård, který hraje klauna Pennywise, se narodil roku 1990, tedy 27 let před premiérou tohoto filmu. (FAITH.BABE)

To (2017)

  • Bill Skarsgård (Pennywise) trénoval pre svoju rolu s hadími ľuďmi, ktorí mu pomáhali stať sa ohybnejším. Ako sám priznal pociťoval spočiatku obrovský tlak, keďže si nebol istý, či dokáže v desivosti vôbec konkurovať svojmu predchodcovi Timovi Currymu, ktorý stvárnil Pennywisa v televíznej adaptácii To (1990). Podľa jeho slov nechcel byť iba kopírkou, ale zanechať vo filme vlastný odkaz. Nervozite odpovedá aj fakt, že sa zúčastnil celého natáčania a popritom jeho scény dostali zelenú až po natočení polovičky sfilmovaného materiálu. (Steny94)

Chata v horách (2012)

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (1992)

  • V scéne, v ktorej sa recepčný, ktorého stvárnil Tim Curry, zakráda do kúpeľni, použije Kevin (Macaulay Culkin) nafukovacieho klauna, aby si recepčný myslel, že sa v sprche sprchuje Kevinov otec, a tým ho odplašil. Klaun je pritom odkaz na film To (1990), v ktorom si Tim Curry zahral strašného klauna Pennywisea. (zemon)

Související novinky

Kingův horor To konečně míří do kin

Kingův horor To konečně míří do kin

04.07.2016

Hororový román To už se dočkal tříhodinové televizní adaptace, studio Warner Bros. se jej ale od roku 2009 snaží poslat přímo do kin. O režii se chvíli zajímal Guillermo del Toro (Hellboy) a v červnu… (více)

Reklama

Reklama