Reklama

Reklama

Boba Fett: Zákon podsvětí

(seriál)
  • USA The Book of Boba Fett (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Boba Fett (Temuera Morrison), který už není nájemným lovcem, objevuje na Tatooinu své nové já po boku Fennec Shand (Ming-Na Wen). (Disney+)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (278)

UhLee 

všechny recenze uživatele

První série - (7,5/10). V mých očích byl seriál o Boba Fettovi vždycky považován za tak trochu zbytečnost. Nepatřím mezi skalní Star Wars fanoušky a proto mi byl osud Boba Fetta tak nějak putna. Přesto jsem dal tomuto seriálu šanci, protože mohl překvapit jako třeba Mandalorian. No a světe div se, ono se to vážně povedlo. Seriál měl od prvních minut parádní image a líbilo se mi sledovat osudy Boba Fetta na poušti. Po přepálených filmech mi trochu této komornosti bodlo. Co jsem ale vůbec nečekal, tak byla skutečnost, že se seriál bude víc a víc proplétat právě s Mandalorianem. Nevím, jestli by to Boba dokázal utáhnout sám všech sedm epizod, ale přítomnost Manda seriálu hodně pomohla. Trochu mě ve výsledku mrzelo, že nejsem tolik zběhlý ve světě Star Wars a nemohl jsem si pořádně vychutnat onen "fan service". Přesto mě nové postavy hodně bavily , i když jsem je třeba neznal z animovaných seriálů. Jako poslední věc a zároveň obrovský klad seriálu bych rád zmínil znělku. Ludwig Goransson nám opět ukázal, že už jej můžeme počítat mezi geniální skladatele a opět nám převedl mistrovské dílo v podobě znělky. Nejlepší epizoda: Chapter 5: Return of the Mandalorian (E05). ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesúhlasím s tými kto tvrdia, že Kniha Bobba Fetta by sa mala viac venovať Bobba Fettovi a menej mytológii a vedľajším postavám. Naopak, v tých je najsilnejšia; v hosťovaní starých postáv, vo vytváraní nových, dokonca aj ľudské sú všetky fajn. Slabšie je to s hlavnou postavou a postavou jeho pobočníčky, ktoré sú úplne basic, a príbeh za nimi je lacná storka o pomste. Sorry za rúhanie sa, ale mňa citácie “sandáloviek” nudili už v pôvodnej trilógii. Fan service skvelý, týmto štýlom to bude mať diváka vždy. Pre nefanúšikov o dve triedy menej skvelé, hodnotenie pod 2* tu je ale každopádne neobhájiteľné. ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Mandalorian 2.5, aneb když hlavní hrdina v 1 díle kompletně absentuje a v dalším je na pár vteřin, tak je něco špatně. Není to spin-off, na to je tu právě děj, kdy se vrací Mandalorian důležitý pro jeho pokračování. Sice to končí tak, že  závěr druhé série, kdy se musel rozloučit se svým chráněncem je v podstatě anulován, ale zachraňuje tu bídu co je ve zbytku. Vůbec bych nečekal, že nejlepší epizodu nabídne Bryce Dallas Howard (je vidět, že geny zdědila dobře) a nejhorší 3 epizody má na svědomí Robert Rodriguez. Mizerný děj, mizerná akce. Poslední díl má dlouho akci, ale takticky totálně debilní včetně cringe gangu, který je směšný dost. Boba Fett zas furt sundává helmu, ale má jen kecy, tváří se jako drsný kápo, ale dělá pro to minimálně a furt se ptá na názor druhých. Takhle fakt ne. Ten těžký fan service to nezachrání. 5/10 ()

dO_od odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Omlouvám se deváté epizodě, kčertu, omlouvám se Skryté hrozbě, hlavně se ale omlouvám sám sobě, že jsem si tímhle peklem vůbec musel projít. Tohle nejsou Star Wars, tohle je parodie na Star Wars, doslova to nejhorší, co kdy v tomhle univerzu vzniklo, nejzbytečnějších šest hodin mýho života a naprostý odpad. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem jeden z té menší skupinky fanoušků SW, které Boba nikdy v minulosti nějak extra neoslovil a tudíž mě ani upoutávka po finále 2. řady Mandaloriana úplně nenadchla. Nicméně vzhledem k tomu, že právě s před chvílí jmenovaným úzce souvisí, byla nutnost si i tento seriál pustit. A musím říct, že je sakra znát, kdo zrovna u jaké epizody sedí na režisérském stolci. Filoni ale i BDH naprosto skvělí, Rodriguezovi díly ale občas vážně drhnou. Flashbacky spojené s Tuskeny mě opravdu bavily, ale vlastní "ovládnutí" Tattooine je prostě nuda. Za úsměvné považuji, že ty nejlepší díly neobsahují postavu, po které je celý seriál pojmenován, ani na sekundu. Rozhodně potěší staří známí, ať už z Manda nebo z Clone Wars, ale nových postav, co by stály za zmínku je tu vážně jen pár. Finále je (hlavně kvůli tomu, že přichází po dvou vynikajících dílech) drobným zklamáním. Jde sice o nejdelší díl a akce je od začátku do konce, ale všechno přichází vniveč, když schází logika. Bez nadsázky většina boje je prostě špatně. 10 minut se kouká na střelbu do štítů a žádný z ostřílených veteránů není schopný cíl zlikvidovat a ani tento zmíněný cíl není schopný zlikvidovat prakticky nikoho, i když je má jak na dlani. Fan service v celé své kráse, ale příběhově jde o slabší součást SW universa a je škoda, že poslední díl neměl pod taktovkou Filoni, protože by po seriálu asi nezůstala lehká pachuť v puse. Nezbývá než doufat, že Obi-Wan bude lepší - tam ten hype je. určitě mnohem větší ()

Galerie (82)

Zajímavosti (51)

  • První záběr dílu ukazuje detailní pohled na mnicha Řádu B’marr, tzv. „mozky v nádobách“, které lze vidět již v Návratu Jediho (1983). Členové tohoto řádu se vzdávají svých fyzických těl, aby se stali droidy bez pocitů se schopností žít prodloužený život jako pouhopouhý mozek. Byli původními obyvateli chrámu, který se stal Jabbovým palácem. (Veskoslav)
  • Název epizody je referencí na stejnojmennou knihu Roberta Ansona Heinleina z roku 1961. (LostRaven)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama