Reklama

Reklama

Mistr loutkář

  • USA Puppet Master (více)

Obsahy(1)

Alex Whittaker a tři další okultisté vyšetřují rozruch kolem tajemství života, které objevil mistr loutkář - Andre Toulon. Brzy objeví Toulonovo tajemství smrti ukryté v pěti loutkách: každá z nich je jedinečně přizpůsobená k vraždění a mučení. "Tunelář" vyvrtává ostrou vrtačkou na své hlavě do lidí díry. "Pijavicovka" vylučuje vraždící pijavice, které vysají ze své oběti veškerou krev. "Špendlíková hlavička" zápasí se svými nepřáteli obrovskými rukami. "Čepelkář" má místo jedné ruky hák a místo druhé nůž ostrý jako břitva. A "Kašpárek", mozek celé pětice, plánuje vražedné akce. Dohromady tvoří armádu zkušených vrahů, geneticky naprogramovaných chránit smrtící tajemství, které skrývá MISTR LOUTKÁŘ. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Chápem, že je to svojím spôsobom klasika žánru a ja mám B-čkové horory veľmi rád, ale nemôžem dať vyššie hodnotenie. Príbeh sa mi zdal taký nemastný - neslaný, postavy boli napísané veľmi plytko a boli celkovo dosť nesympatické, takže ich čakala nevyhnutná smrť. Už keď sme pri tom, tak bábky vraždili nudným spôsobom...buď niekomu dali po hlave, alebo niekoho podrezali. Bábky boli urobené celkom slušne (mne sa najviac páčila "špendlíková hlavička"), až na tú, ktorá grcala pijavice. Tak tá vyzerala, ako keby ju našli na cigánskom smetisku a vôbec mi nezapadala medz ostatné. Viem si predstaviť, že koncom 80-tych rokov to muselo sláviť úspech, ale dnes je to nuda s minimom napätia alebo podarenými, strašidelnými scénami. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavné béčko,ale moc hororvé mi nepřišlo.Pár vraždících loutek,jeden oživlý mrtvý muž,parta okultistů,každý s jinou nadpřirozenou schopností,to vše je sestava na dobrý horor,který s toho všeho bohužel ale nevznikl.Scény nejsou dosattečně napínavé,vraždy nejsou dostatečně krvavé,loutky nejsou dostatečně strašidelné.Co naplat.Ale jako samostatně filmoivý zážitek se mi docela zanechal... ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Upřímně, nečekal jsem zde až tak nízká hodnocení. Mně osobně se ten snímek líbil strašně moc. Už na začátku se objevuje ta zvlášt'ní, specifická atmosféra pro tento film. Vše je zahaleno tajemstvím. Avšak náhle se děj značně zbrzdí a tak půl hodiny se neděje nic pořádného a už jsem si říkal, že ten film bude jen další nepodarek. Zhruba v půli filmu vše dostává nečekané obrátky a velmi pozoruhodné a sympatické loutky zahrají své divadlo smrti. Ten film určitě není nikterak originální, ale fascinovala mě ta krásná temná atmosféra a vůbec celý film mi tak nějak padl do oka. Těším se na další díly. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Roky som sa tomuto snímku vyhýbal. Filmové horrory mám veľmi rád, ale niečo mi hovorilo, že toto bude poriadna kravina. Teraz som si ho teda konečne pozrel a konštatujem, že môj ciťák ohľadne kvality tohoto diela sa potvrdil. Nepáčilo sa mi to. Prvú pol hodinu sa tam prakticky nič nedeje a čo nasleduje potom je na smiech. Neohrabané, mrňavé bábky ožijú a pustia sa do zabíjania ľudí. Malí vraždiaci Tunelár, Pijavicovka, Špendlíková hlavička, Čepelkár a Kašpárek ma ani nevystrašili, ani nepobavili. Vôbec ma nezaujali. "Majster bábkar" je horror jedine tak pre deti z materskej škôlky. ** ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Aj mŕtvi majú svoje možnosti.“ Hororov s vraždiacimi bábkami nie je veľa (séria Detská hra, Wanovo Zlovestné ticho, May...). Jeden zo zabudnutejších na česko-slovenský trh priviedla Řitka Video, známa kurióznymi titulmi (Bava, Fulci, Troma, Toxické deti, Toxický pomstiteľ...). Práve vďaka tomu som bol pripravený na ďalšie žánrové WTF čudo. Preto ma príjemne prekvapilo, že Majster bábkar patrí k tomu vážnejšiemu, s čím nás firma zoznámila. Čo je dobre, pretože mám rád vážne horory a nie obskúrne hororové komédie. Výsledkom je atmosférický horor o nadprirodzenými schopnosťami obdarovaných ľuďoch, ktorí sa v obrovskom starom hoteli pri oceáne stanú obeťami brutálnej zbierky bábik. Napriek tomu to nie je žiadny zázrak (scenár ej ozaj dosť blbý a herci béčkarskí) a moc ma to nebavilo. Také nudné béčko, nič pre mňa. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Originálny názov snímky - Puppet Master - je odvodený od skoršieho filmu Charlesa Banda The Dungeonmaster (1985), ktorého názov si fanúšikovia obľúbili, a tak sa Schmoeller rozhodol vytvoriť iný film so slovným základom “Master“. (beso74)
  • Loutka Blade (Čepelkář) vyžadovala ovládání pěti loutkaři během svého pohybu. (JesterKruger)
  • Blade (Čepelkář) je jedinou loutkou, která se objevila na všech obalech VHS, DVD a Blu-ray k tomuto filmu. (JesterKruger)

Reklama

Reklama