Reklama

Reklama

Wednesday

(seriál)
  • USA Wednesday
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Chytrá, sarkastická a tak trochu bezcitná? Wednesday Addamsová vyšetřuje sérii vražd a tu a tam se na Akademii Nevermore s někým spřátelí. Udělá si ale i pár nepřátel. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (603)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Roztomilá blbina těžící z výkonu hlavní představitelky a té správně nastavené atmosféry. A strašně mi sedl ten její černý humor a suché hlášky. A pak hlavně božská ruka a fakt, že tam Zeta-Jones nemá až až tolik prostoru, tohle všechno ve mně hlodá jak červotoč v krokvi, abych to ještě zvednul . Zatím tři a něco, zaokrouhlených po pár dnech pěkně, rychle nahoru. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi dobre rozumiem tomu, prečo je Wednesday fenoménom doby. Učím totiž na strednej umeleckej škole a tam polovica žiačok pripomína Wednesday a v novom roku ju už bude pripomínať väčšina a asi sa táto mánia prenesie aj na chlapcov. Ale k veci, Wednesday je projektom primárne určeným pre teenagerov, takže pre nás starších ide o starú látku v novom, nie úplne prirodzenom, šate. Našťastie nejde o svätokrádež, naratív celkom funguje, len skrátka si treba vopred ujasniť, do akej cieľovej skupiny patríte. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velice povedený young adult, který má tu sílu, že zaujme i letité fanoušky Tima Burtona. Bavil jsem se od začátku do konce. Má to takový ten feeling Bradavic z Harryho Pottera v té dospělejší éře, jen s tím rozdílem, že za osm epizod toho nestihli říct skoro nic kolem a plně se věnoval především hlavnímu tématu. Já tedy doufám, že to není konec, protože Jenna Ortega se v roli jednoznačně našla. Navíc super, že je to hlavně o ní, protože casting zbylé Addamsovy rodiny spíš zklamal. I z toho důvodu nakonec dávám čtyři hvězdy. Jsem spokojen v rámci Wednesday, ale jsou role, které jsou tak nesmazatelně zapsané v historii filmografie, že je nikdo jiný nemůže napodobit. Jen Christina Ricci v rámci Addamsovy rodiny může cestovat časem napříč dobrem a zlem. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Středy bylo třeba. Jednak se ze světa přiteplených slůňátek a močopudných sirotků s opětovně nabytou záhrobní hravostí vrátil velký Tim v celé své morbidní síle, druhak se ukázalo, že materiál pro náctileté retardéry nemusí nutně vypadat jako plagiátorská lobotomie typu Heryho Potrata nebo pásová rakovinotvorná ultralobotomie typu Upířích akademií, deníků a Satan ví čeho všeho ještě, třeťak se na výsluní zaslouženě dostala mimicky dokonalá nihilgotka naprosto xežrání – slečna Ortégová, no a čtvrťak si zase jednou od cévkování dědy Daglese odskočila před kameru Kateřina Zeta Jonášová a ukázala, že lze stárnout s grácií a i bez přídavků výraznějších konzervantů, přičemž samice i po datu spotřeby nemusí nutně hned zplesnivět a i ve svém požehnaném věku může pořád být skoro Alfa. Prostě milý, hravý, zábavný a scénáristicky příliš nedebilizující seroš s mnoha rozkokošnými hřbitovními detaily, plně ctící tradice Adamsovic klanu a s atmosférou silně připomínající legendární Buffy. Tudíž jedinou škodou zůstává, že se toho satanžel chytla neomarxistická platforma demagogické patodiverzity, kterou však Tim až na dva drobné pomrdy naštěstí téměř dokázal udržet na duhové uzdě. Při pohledu na nigerijskou negrosirénu by Homér patrně kapku proškrtal Trojskou válku, protože by Paris (samozřejmě senegalský mouřenín) prostě vyprcal krásného Hektora (nebinární transvestita) a vše by zůstalo doma, a to včetně Odysea a jeho náruživě žárlivého achujského manžela Agamemnóna. A to, že má příznačně zženštilý tlustý šprt bez kamarádů – Evžen – dvě maminky, není, milí soudruzi, legálně ani biologicky možné. Mohl by mít maximálně jednu maminku a jednu lesbotetu (A ne, nemusí ji říkat tati!), popřípadě dvě lesbotety, které by oslovoval třeba „matky na lízing“. Ovšem vzhledem k absenci dalších patoincidencí nic, kvůli čemu by si jeden okamžitě musel zalívat oči voskem a připoutávat se ke stěžni. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Wow, ok, upřímně, po dlouhé době jsem byl něčím víc než příjemně překvapený! Netušil jsem vůbec do čeho jdu; Netflixu přitavená nálepka o tahání woke tématiky i do míst nepředstavitelných moje defaultní očekávání nastavilo k těm nejnižším hodnotám recenzenta, který si schovává ty ploché 2 hvězdičky po 2-3 přetrpěných dílech. A ono vůbec! Start kopne jak kůň, nečeká na žádné výřečnosti a všude zmíněný Burton vs Harry Potter styl mi atmosféricky, prostředím a interakcemi postav sedl lépe jak všechny ty hrnce na sedničku roznásobené o přesně padnoucí obleky. Celý detektivní případ, absence důvěry a neustálé potloukání se v temném a hodně nebezpečném prostředí mi exaktně připomínalo napětí z Ospalé díry. Snažím se i mé nadšení relativizovat ve smyslu, že jsem ani nebyl cílená young adult audience. Pro ty až moc vážné by to mohla být ta největší výtka: Některé plot twisty jsou naivní, prvky romance jsou prosté až hodně drhnoucí a až mnoho postav má továrnu na nekonečné množství odpouštění a rozdávání dalších šancí na potkání. Naopak Jenna Ortega jako cynická, temnotu vyhledávající a feminismu zdravě se dotýkající Wednesday si bravurně ukradla celý seriál pro sebe (budiž důkazem, že test českého dabingu dopadl otřesně) a odtáhla ho na zádech tak, aniž by dala komukoliv jinému šanci se ukázat (vyjma Věci!), Elfmanova hudba (či jeho inspirace) k Burtonovým horrorům je automatická garance kvality a na to, že příběh není zrovinka originální, tak vše odsýpalo jak z partesu. Já si nápaditou a zábavnou "Středu" užil a od druhé série mě neodradí ani mučením. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (60)

  • Rumunský herec George Burcea je se svými 180 cm dosud nejmenším hercem, který hrál Lurche. Díky zvedacím botám vypadá v seriálu vyšší. (HanzoBureshi)
  • Ve svých 66 letech je Luis Guzmán nejstarším hercem, který dosud hrál Gomeze Addamse na televizní obrazovce. (HanzoBureshi)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Vřískot opouští i Jenna Ortega

Vřískot opouští i Jenna Ortega

22.11.2023

Ne, nevidíte dvojmo. Obsazení sedmého Vřískotu skutečně odpadává rychleji, než kdyby herečky likvidoval samotný zabiják Ghostface. Pouhých několik hodin po zprávách, že populární hororovou sérii po… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama