Reklama

Reklama

Halo

(seriál)
Trailer 1
USA, (2022–2024), 14 h 35 min (Minutáž: 40–61 min)

Hrají:

Pablo Schreiber, Natascha McElhone, Charlie Murphy, Shabana Azmi, Björn Freiberg, Olive Gray, Bentley Kalu, Natasha Culzac, Yerin Ha, Kate Kennedy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(17)

Super voják Master Chief brání ve 26. století lidstvo před mimozemskou vojenskou aliancí, Covenant Empire. (SkyShowtime)

Recenze uživatele DoubleJack k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2022) (S01) 

Akční scény jsou nabušené jak parní lokomotiva. Všechno lítá, má to švih a svoje kouzlo. Škoda jen, že během devíti dílů jsou takové momenty jen tři. Celý seriál padá v okamžiku, kdy se ke slovu dostane druhá (vedlejší) linka, která nemá jakýkoli dopad na celkový děj první série. Děj o spratkovi, který by si zasloužil pohrabáčem po hlavě, byla za trest. Když se však kormidla ujme linka s Master Chiefem je to o poznání lepší. Je nutné si ale přiznat, že stejně jako drtivá většina seriálů poslední doby, i Halo má hromadu plot holes, které celek zbytečně sráží. Postavy se občas chovají nepředvídatelně a mimo svojí charakterní linku. Na druhou stranu bylo příjemné vidět zas scify, které se nesnaží cpát všude jen akci a dokáže aktivně pracovat se vztahy mezi postavami. ()

Season 2 (2024) (S02) 

První díl děj nakopne, aby hned další dva tempo výrazně zpomalily a nechali nás připomenout, které postavy jsou zač a jaká je mezi nimi vlastně spojitost. Očividně ani sami tvůrci totiž nevěřili tomu, že si to budou diváci pamatovat. A možná to tak bylo dobře. Čtvrý díl Cíl pak představí asi nejlepší epizodu a první vrchol řady. Všechno hoří, vybuchuje, akce jede na plné obrátky a je to přesně to, co by si přáli fanoušci herní ságy mnohem častěji. Pak se tempo znovu zpomalí, aby vše v závěru pomalu vygradovalo. Je fér si ale říct, že ne všechny linky jsou dobře propracované, a občas by to chtělo víc péče.  Místy mi přišlo, že část děje byla až zbytečně uspěchaná a zpětně si říkám, že bych ocenil, kdyby byly tyto linky více rozvedly na úkor předchozích hluchých míst. Přesto samotný závěr nabídne hned několik velmi hezkých niterních momentů. Ani druhá řada není zdaleka bez chyby, ale určitě jsem si jí v mnoha ohledech velmi užil. ()

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

Míří k nám další velká streamovací služba

Míří k nám další velká streamovací služba

11.09.2022

V Česku je dnes možné předplatit si desítky streamovacích služeb, prorazit na poměrně saturovaném trhu se ale pokusí další. A může mít dobrou šanci na úspěch. Jde totiž o SkyShowtime, výsledek… (více)

Amazon chystá God of War

Amazon chystá God of War

08.03.2022

Společnost Sony to s adaptacemi svých herních sérií myslí vážně a po The Last of Us, Uncharted nebo Ghost of Tsushima nás tak čeká oficiálně také fantasy řežba God of War. K té se nakonec přihlásilo… (více)

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

16.02.2022

Studio Paramount v rámci prezentace pro investory oznámilo kupu novinek, a jelikož je toho opravdu hodně, asi se do toho rovnou pustíme. Tou největší zprávou je čtvrtý Star Trek. Nové pokračování… (více)

Reklama

Reklama