Reklama

Reklama

Druhý dech

(seriál)
Československo, 1988, 14 h 32 min (Minutáž: 65–71 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Ivo Pelant

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Josef Abrhám, Vladimír Kratina, Naďa Konvalinková, Ivana Chýlková, Jiřina Bohdalová, Miloslav Štibich, Marek Vašut, Veronika Žilková, Stella Zázvorková, Alice Chrtková, Věra Kubánková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Seriál z prostředí české vesnice. Tvůrci v něm zobrazili osudy a příběhy lidí, pracujících v zemědělství v 70. letech. Hlavní postavou je veterinář Ing. Jiří Vydra, který opouští své klidné místo na fakultě vysoké školy zemědělské, nevěrnou ženu i Prahu. Odchází na vesnici, kde přijímá místo zootechnika v nově otevíraném teletníku. Problém je v tom, že on téhle supermoderní veletovárně na telata nevěří. (Česká televize)

(více)

Recenze (144)

gezper 

všechny recenze uživatele

Šílená komunistická agitka natočená paradoxně těsně před revolucí: plné krav, známých českých herců, kravských lejn, znamých českých hereček a úspěchů v živočišné výrobě vůbec. Zajímali by mě pohnutky Abrháma, Chýlkové, Vašuta, Kratiny, Bohdalové, Konvalinkové, Zázvorkové, Žilkové, Dlouhého, Husáka, Brzobohatého, Sováka, Čepka, Bláhy, Nového a spousty dalších se v takovémto paskvilu objevit, btw. hudba K. Svoboda. No zkrátka je to téměř pořád o hovně. Jedna slabá hvězda čistě jen za pár snažících se herců. [10%] ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je jasným důkazem, že režim už mlel z posledního... A přitom si pamatuji jak jsme se každý pátek celá rodina po příjezdu k babičce s radostí těšili na další napínavý díl z prostředí kravína.... Nic kloudnějšího totiž v TV nebylo. Viděno teď po letech, člověk se musí smát. Zároveň je mu smutno když vidí Abrháma a jiné kvalitní herce jinak charakterních rolí jak v holinách v hnoji cosi pindají o plánu a dojnicích... Hvězdička za tu nechtěnou prču dnes.. * ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TELE-novela. Trocha erotiky - Naďa Konvalinková odhalí ňadro, Ivana Chýlková odhalí ňadro (ne společně :-). Trocha fekál humoru - lejno, které dopadlo na svetr Ivany Chýlkové, je přece čisté. Trocha podivnosti - Veronika Žilková hraje slovenku a mluví slovensky. Trocha podnětů pro módní policii - Marek Vašut má smrtící blond knír (doporučuji mu navštívit akci http://coombal.cz/). Prostě seriál o tom, zda je lepší velkokapacitní kravín či malý chov (inspirace Slunce, seno, jahody?). Speciality: mnoho mrtvých telat, mrtvý pes, zastřelený zajíc a bažant... Je to sice taková socialistická teletníková telenovela, ale mně se líbila, navíc i v sebemenší roli hraje známá tvář. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Ke srovnání s produkcí nekonečných seriálů na prahu 21. století poslouží pádný argument, že by se asi kdekdo z nás raději oženil s kteroukoliv jalovicí z Abrhámova kravína, než aby dostal na výběr kteroukoliv dámu z některého ze seriálů typu Ordinace. Já mezi kravami vyrůstal, ale i bez toho by mi záběry z kravína byly sympatičtější než překližkové dekorace předstírající milionářský bejvák v nekonečném seriálu. Potíž však je, že praktické problémy s moderními provozy upadají v průběhu seriálu do pozadí, zatímco na povrch se nám derou absolutně nezajímavé vztahové záležitosti. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

"To je čistý hovno, ještě nespadlo na zem" No, nakonec to nebyla taková katastrofa, jak jsem se obával. Fakt je, že základní linka je hodně slabá. Tím nemyslím ani tak problematiku krav jako spíš zoufale působící ústřední dvojici. Vadila mi hlavně postava Chýlkové, která má být zřejmě taková nekonvenční až střelená, ale ve výsledku byla pouze trapná. A ani Abrhám to příliš nezachraňoval. Nejhorší byly různé rádoby vtipné scény, když byli tihle dva sami. Naštěstí jsou některé vedlejší linky a vedlejší postavy zajímavější (nezapomenutelný je hlavně pan Stehno v podání Marka Vašuta). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Rodina Šesterova jezdí v seriálu vozem Moskvič 2137 bílé barvy, který v detailních záběrech řídí převážně paní Šesterová (Jana Hlaváčová). Bylo to z toho důvodu, že v reálném životě měla Jana Hlaváčová, narozdíl od Petra Čepka, řidičský průkaz. (cundak)
  • Když Stehnová (Veronika Žilková) nakládá křišťálový lustr do auta, je vidět, že jsou z něj sundané všechny přívěsky. Když je záběr na lustr v autě po nehodě, je kompletně osazen všechny přívěsky. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama