Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 035)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když vyletí tržby nad 200, musí na stejnou hodnotu vyletět i tep doktora Bannera aneb naštvaná pistáciová gorila z pralesa Marvel se vrací na scénu.. Tentokrát nepokrytě popcornová a obsahující 2,5 akce, v níž se Leterrier ukazuje relativně silný (final match s Abominationem má sympatickou béčkovou pokleslost), ovšem v civilních a emociálních scénách mně bylo špatně napsaného dua Norton, Tyler upřímně líto. Nehledě na to, že potřebný nadhled zůstal nejspíš schován pod fialovými XXL elasťáky z tržnice v Hatích a v té souvislosti se ptám, kdo si troufne na The Naked Hulk? Oberleutnant Lars VonTrier? Depka z proměn a explicitně se pohupující Banner junior by mohli být jeho parketou.. Po Avengers mohu s klidným svědomím prohlásit, že tu plachost a zranitelnost v protikladu zuřivě zelené destrukce nejlépe zvládnul pan Ruffalo a to nejen proto, že Lou Ferrigno by za kus pizzy prodal i svou vlastní matku.. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Paráda, nejen, že jsem poprvé do kina přišel pozdě, ale během promítání reklam jsem si nevšimnul schodu, zakopl a udělal zvukový řaholec. Docela to bolelo, řekl jsem si fajn, brutální trapas mám za sebou, polovina věcí mě bolí, ale dobrá zpráva, že už konečně začíná film. Intro začíná výborně, krásný a svižný střih a zajímavé zabarvení, kdyby takové tempo měl celý film, vůbec bych si nestěžoval, ale opak je pravdou, že film není zajímavý ničím jiným, snad cameem Downeyho Jr., Stan Leem a opět výborným záhorákem Timem Rothem(po Planetě Opic další skvělý zářez…). Ostatní už ničím nevynikají a překvapivě ani Edward Norton(do role Hulka mě absolutně nepad...), který je dost matný. Navíc chemie mezi Nortnem a L. Tyler není skoro žádná. Čekal jsem, že aspoň akční scény budou kulervoucí a nápadité, ale bohužel opět tak není. Kam se poděl Leterrierův akční um? V akčních scénách do sebe někdo naráží, nebo se něco bourá a žádný zajímavý pohled na akci se nekoná, to stejné se dá říci o příběhu, který je tak schématický a nudný, vtipy nefungují, dialogy jsou místy otřesné a hlavně mě bylo úplně fuk, co se bude dít dál, protože scénárista lepí kliše na kliše a já jako divák už předem tuším, co se v danou chvíli odehraje. To by mě ani tak extrémně nevadilo, problém je v tom, že tomu nic nepomáhá, prostě prázdno. Hudba nebyla špatná, ale Elfman je Elfman a tímto filmem jsem tak docenil prvního Hulka, který i přes své „nudné“ psychologické scény nabídl mnohem víc, nejen po stránce herecké, režisérské, technické, vizuální, ale i těch málo akčních scén co tam byly, byly perfektní a nezapomenutelné, nový Hulk z toho nic nemá. Mé hodnocení 1,5 hvězdičky… je to takový jednoduchý akčňák, na který se rychle zapomene… ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Použitých 900 vizuálnych efektov, presvedčivý Edward Norton. Proste krása....................Soundtrack Craig Armstrong: 1. The Arctic ,2. Main Title ,3. Rocinha Favela ,4. A Drop of Blood ,5. The Flower ,6. Ross' Team ,7. Mr. Blue ,8. Favela Escape ,9. It Was Banner ,10. That Is The Target ,11. Bruce Goes Home ,12. Ross And Blonsky ,13. Return To Culver University ,14. The Lab ,15. Reunion ,16. The Data/The Vial ,17. They're Here ,18. Give Him Everything You've Got ,19. Bruce Can't Stay ,20. First Injection ,21. Is it safe? ,22. Hulk Theme , ()

tron 

všechny recenze uživatele

Leterrierov Neuveriteľný Hulk teoreticky nie je remake/nová verzia, ale plnohodnotný sequel Leeovho Hulka s Ericom Banom. Vážne. Nejde o žiadny origin, ale mnohé udalosti od Anga Lee berie do úvahy a narába s nimi, prinajhoršom sa k nim nevyjadruje. Marvelácka verzia je iná, neopakuje staré recepty, snaží sa vymýšľať nové. Zelené monštrum tentokrát pripomína besnú temnú nočnú moru, viac divoké zviera, než človeka, čo je v porovnaní s dráždivo filozofickým Leeom zaujímavý krok nie k lepšiemu, ale k INÉMU výsledku. Silný kasting (Norton,Tyler, Roth, Hurt, Nelson), vtipné žmurknutia na fanúšikov (Pomstitelia, Lou Ferrigno, Stan Lee, Tony Stark) a vysokorozpočtová akcia. Zahasenie požiaru tlesknutím rúk - to som chcel vidieť celý život. 70 % ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Agroaaaaaaaaaaaaaah!!! Príbeh jedného z najstarších komixových hrdinov, ktorý tu už pred 5 rokmi bol, sa vracia. V čom je iný? povedal by som, že nový Hulk je kompaktnejší, ako jeho predchodca od Anga Leeho. Nie je tak naťahovaný, celý nevydarený experiment a následné premieňanie sa na zeleného obra pri vzrušení a hneve je tu ukázané v začiatočných minútach filmu. V predošlom Hulkovi to trvalo skoro polovicu celej minutáže. Netvrdím však, že to je zle, práve to bolo na predošlom filme zaujímavé, psychológia postáv, všemožné zábavky s prekrývaním viacerých obrazov v jednom (ako v komixoch) a aj zaujímavé efekty. Aj napriek tomu všetkému bol predchodca skôr kontroverzným zážitkom - nevydarený záporák, rozhádzaný dej a častá nuda. Ako sa s týmto všetkým vysporiadal režisér Louis Leterrier? natočil to lepšie? Rozpočet bol veru štedrý, ale nejak som ho na produkte nepostrehol. Efekty sú počas celého filmu priemerné, až v posledných minútach vo finálnom súboji badať, že to nejaký ten peniaz predsa len stálo. Vyvrcholenie a Hulkov záporák stoja za vzhliadnutie, i keď by ma potešilo podstatne viac, keby sa Blonsky ( Tim Roth zahral záporáka veľmi dobre) začal na monštrum premienať skôr. Inak je celý film len takou neslanou polievkou...Edward Norton hrá dobre, no na Hulka sa mi nejak nehodí, Eric Bana bol rozhodne lepší výber (aj napriek tomu však Norton naláka k filmu veľa divákov vďaka jeho obľúbenosti - rozhodne dobrý strategický ťah). Keď si však zhrniem celý zážitok z filmu a všetky aspekty, vychádza mi lepší priemer. Nebol som z filmu sklamaný (veď som ani nič veľké neočakával) ale ani ma nejak výrazne neprekvapil. Iron Man bol lepší a hravejší. Neuveriteľný Hulk nie je natočený zle, no chýba mu vtip, hravosť a viac zapamätateľných scén.....60% ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Ray Stevenson byl původně zvažován do role Emila Blonského. Nakonec se objevil v roli Volstagga ve snímku Thor (2011). (Spidey3)
  • Z filmu bylo vystřiženo 70 minut materiálu, především scén o originu Hulka (Edward Norton). Většina z těchto scén ale nebyla ani ve scénáři, a tak si filmaři nebyli nikdy jisti, zda je chtějí vůbec použít. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama