Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Na jméno producenta velmi nevýrazný snímek. Michael Bay, prosím? Tedy nečekal jsem, že se objeví Bumblebee, ale natočit Vraždy podle Jidáše přes kopírák a ještě k tomu prezentovat takhle průhlednou pointu... to se nedělá! Nejvíce oslovila výborná hudba a solidní Quaidův výkon. Nuda to ale nebyla, to ne... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ševče, drž se svého kopyta. Jonas Åkerlund je známý coby režisér hudebních klipů, a tak by to asi mělo zůstat. Potenciál tady rozhodně byl, herecké složení je pestré (démonický Peter Stormare je ale trestuhodně nevyužitý), ovšem k temným thrillerům je pořád potřeba solidní příběh a nespoléhat jen na motivy, se kterými někdo předtím stejně pracoval podstatně lépe. Zimní atmosféra láká, jenže fádní pojetí látky rituálních vražd prostě selhává. Různé háky možná vypadají fajn, ale nemá to onen tah na bránu a potřebné napětí. A navíc je patrné, že u detektiva, kterého práce naprosto pohltila, to doma nebude úplně růžové. První polovina je nicméně fajn, v druhé už tvůrcům dochází dech a minuty ztrácejí na atraktivnosti. A samotná pointa rozhodně nezaujme každého. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dennis Quaid a jeho klasický průměr. Přestože je tenhle ideální americký taťka relativně podceňovaný, své si pokaždé odvede a Jezdci Apokalypsy nejsou výjimkou. Variace připomínající Vraždy podle Jidáše nebo Sedm nemá daleko ke 4* a snaží se jak může. Scénář však není vybroušen úplně do detailu, i když pár scén nebo návazností (otec-syn a jeho pokoj) působí kvalitně. Silně mě překvapilo obsazení Ziyi Zhang, které trochu bije do očí, ale ve výsledku není tak důležité a její tajemství je brzy naštěstí brzy odkryto... Samotný závěr se dá odhadnout včetně posledního jezdce apokalypsy, což nesnižuje jeho kvality. Průměrný film v každém ohledu, ale na páteční večer neurazí. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nevím, kdo tyhle obskurní příběhy vymýšlí, ale Jezdci Apokalypsy jsou jen další fádní a trochu nanicovatou replikou geniálního Fincherova Sedm. Ovšem tam, kde David Fincher předvádí brilantní filmový opus a nechává vyniknout své mistrné režii, tam klipový specialista Jonas Åkerlund ukazuje, že není úplně sice špatným režisérem, ale sama režijní složka kvalitu snímku neutáhne - problémem je totiž nepovedený a lacině vyznívající scénář, který celý snímek sráží do podprůměru. Dave Callaham je takový hollywoodsky typicky plytký pisálek a to, že se podílel na scénáři filmové adaptace 3D počítačové střílečky Doom, asi hovoří za vše... Odradit by mělo i jméno producenta Michaela Baye, jeho okázalá snaha naimplantovat do každého svého snímku patetické scény se tu transformovala v nejen závěrečný melodram s rozměry jihoamerických telenovel, podbarvený navíc hudbou Jana A. P. Kaczmareka, což pro mne bylo asi největší zklamání. Abych byl ale objektivní, nebýt béčkově vedené dějové linky, tak Jezdci Apokalypsy nejsou zas takovým propadákem. Jde spíše o průměrný temně detektivní thriller, kterých tu od dob Sedm byly natočeny již desítky... Podobné filmy: Vraždy podle Jidáše, Podezření nula, Podnájemník ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Dalsi slaby klon Se7en? Totalne! Slibne tema jezdcu apokalypsy, slibne herecke obsazeni, ale ve vysledku naprosto zbytecny a nudny film. Zajimalo by me jak dlouho je jeste bude bavit natacet podprumerne detektivky o chytani vraha vrazdiciho podle bible uprostred spinave americke metropole. Skoro bych dal 1 hvezdicku, ale vzhledem k me slabosti pro asiatky pridavam dalsi bonusovou za Ziyi Zhang. 3/10 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)

Reklama

Reklama