Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1930, v USA panuje prohibice a Chicago ovládá gang Al Caponeho. V boji o miliardy dolarů plynoucích z nelegálního prodeje alkoholu korumpuje úplatky představitele města a policie a likviduje obchodníky, kteří od něj alkohol odmítnou koupit. Jeho heslem je, že s dobrým slovem a pistolí dojde dál než jen s dobrým slovem. Do Chicaga je vyslán zvláštní zmocněnec ministerstva financí Eliot Ness, který má řídit vládní akci proti distribuci lihovin a proti násilí. Dozví se o velké zásilce whisky a ve spolupráci se zvláštní policejní jednotkou vykoná razii ve skladu. V bednách však alkohol není. Al Capone, tisk i zkorumpovaní policisté se mu vysmívají. Setkání s poctivým pochůzkářem Jimem Malonem ho přivede k myšlence vytvořit malý neúplatný tým. Spolu s Malonem vyberou na policejní střelnici nejlepšího střelce, Itala Georga Stonea, původním jménem Guiseppa Petriho. Čtvrtým mužem se stane policejní účetní Oscar Wallace, kterého Nessovi poslali z Washingtonu. Ness prohlašuje, že chce využít všechny zákonné prostředky k tomu, aby Al Caponeho dostal do vězení… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (908)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Western z dob prohibice. Čtyři neúplatní policisté rozhodně nejsou abstinenty, ale trpělivě s konzumací alkoholu čekají na dobu, kdy bude zákonem povolen. A místo toho, aby popíjeli drahou lihovinu schováni za domovními dveřmi (jako jejich kolegové), tak se rozhodnou nesmyslný zákon chránit za cenu vlastních životů. Je to trochu absurdní, ale dobře natočené. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po Mafiánech a Kmotrovi konečně další shlédnutý film z mafiánského prostředí a už rovnou mohu tvrdit, že tento se na ně prostě rovnat nemůžu, i když příběhové čerpá z velmi silného tématu a herecky je více než na úrovni. Kombinace vícero žánrů je příjemná, Al Capone a jeho skvadra dokáže zaujmout svým životem a ačkoliv je tento příběh dobra se zlem předem jasný, je stále se na co koukat. Ono koneckonců prakticky v každém filmu z mafiánského prostředí je na co se koukat, jde už jen o to dokázat šokovat, překvapit a tento zdá se mi nesplnoval ani jeden požadavek. Přesto patří do trojky nejlepších mafiánských filmů, které jsem měl možnost kdy vidět. Mimochodem, řekl bych, že film potápí nicneříkající hudba, kterou prostě přejede jakoby nic a druhý den už si na ní nikdo nevzpomene, což je zaručená škoda. --- Tým! Nedojdu nikam, jestli nevyhraje tým! ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

Brilantní. Skvěle navozená atmosfra Chicaga v době prohibice (fakt tohle období miluju, viz. game Mafie), De Palmova skvělá režie (jeho nejlepší film, i když... - Hadí oči se mi líbily zhruba stejně, Scarface taky neni k zahození). První pořádná role Kevina Costnera, jedna z nejlepších Seana Conneryho a prostě všichni herci si to tu dávaj (De Niro samozřejmě taky, ale to nemusim říkat). Spolu s Kmotrem moje nejoblíbenější gangsterka (Scorseseho filmy prominou, ale ty tomuhle navzdory svým velkým kvalitám nesahaj ani po kotníky). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uzasna gangsterka a jeden z nejlepsich De Palmovo filmu. Celej film je fakt skvelej, okamzite cloveka zaujme, ma skvelou atmosferu a i kdyz to neni nejak zvlast husty drama, ale skutecne spis takovej pohodovej film, kde se De Palma snazi o ruzny zajimavy sceny, jako zatah na moste nebo schody a ne jen o mluveni, tak prave to z neho dela tak vyjimecnej kousek. Celej film je fakt krasne sviznej, pribeh je dobrej a scenar super a navic tu jsou skvely herci. Robert De Niro si Caponeho fakt vychutnava a je v roli dokonalej, Costner je tady jeste v nejlepsi forme a Connery skutecne predvadi jeden z nej vykonu. Akorat ten Andy Garcia je tady takovej nevyuzitej, nejdriv ukazou, ze je to nejlepsi novacek a skvelej strelec, hned se necha postrelit a az na zaver do deje prakticky nezasahuje, ale vynahradil si to v Kmotrovi. Navic ma film uzasnou hudbu, na Morriconeho krapet netradicni. Proste jedna z nejlepsich a hlavne nejzabavnejsich gangsterek. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (54)

  • Místo scény přestřelky na nádraží byla zvažována srážka vlaků. Nízký rozpočtu nakonec zabránil použít tuto variantu. (M.B)
  • Sean Connery (Jim Malone) dostal za film 50 tisíc amerických dolarů a 10 % ze zisku. (zigot7)

Související novinky

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

23.11.2023

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration bude unikátní hudební událost s velkolepou produkcí, jejímž kurátorem je samotný Ennio Morricone. Pražský koncert se bude konat 6. dubna 2024 v O2… (více)

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Zemřel Sean Connery

Zemřel Sean Connery

31.10.2020

Letošní Halloween se pro filmové fanoušky ponese spíše ve velmi smutném duchu, z Velké Británie totiž dorazila zpráva o úmrtí legendárního skotského herce a prvního představitele agenta 007, Sira… (více)

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Reklama

Reklama